Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Langeveen

Direct nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Langeveen? Op www.autobandenspot.nl tref je erkende aanbieders van goedkope autobanden en lokale servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. In aanvulling daarop lees je hier handige info over montage, uitlijnen en balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product strookt met jouw situatie.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is essentieel dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Langeveen inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €42,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de verkeersveiligheid wordt vaak aangeraden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Hankook koop je al vanaf €350. Budgetmerken als Event kosten ongeveer €210 voor een complete set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Langeveen

Banden wisselen in Langeveen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Langeveen is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste automobilisten wisselen twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en omstreeks maart of april gaan we over op zomerbanden. Thuis de banden wisselen is best een complexe klus. Ook eist dit behoorlijk wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Langeveen scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Langeveen.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf checkt ook of het profiel op de banden nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook zodra het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt licht of juist zwaar. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een scherp brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen laat je al uitvoeren vanaf €80,00.

Autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Vind lokale banden garages in Langeveen

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Langeveen? In de tabel hieronder bekijk je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Overijssel). Deze bandenspecialisten verlenen diensten zoals (de)monteren, balanceren, sipen, repareren, uitlijnen, wisselen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website vergelijk je ook montageservices in Geesteren, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Bruinehaar, Vriezenveen en Reutum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-langeveen

Goedkope autobanden Langeveen

Wil jij overgaan tot de aanschaf van extra banden voor de winter/zomer? Je ontdekt al snel dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit hangt af van het remgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en de eigenschappen van de auto. Tip: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we grofweg indelen in 3 klassen:

ClassificatieAutoKM (op jaarbasis)RijstijlKostprijs
1. PremiumSportwagenGrootverbruikerDriftig195
2. StandaardNormale autoRond de 25.000Doorsnee€111
3. InstapKleine auto’sBeperkt gebruikZwaar€71

De beste aanbieders vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het volgende overzicht bieden we je toonaangevende webshops die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Langeveen hebben. Via deze website check je ook handige informatie over: Banden kiezen

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband rijd je als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Doorgaans is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Langeveen monteren zorgt voor meer grip, een kortere remweg, zorgt voor minder slijtage en voert het water uitstekend af vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Winterbanden laten wisselen Langeveen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en het rubber is een stuk zachter. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip en een betere wegligging bij gladheid of vorst. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Luxemburg, Italië, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij sneeuw of ijzel.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Waar je wel op moet letten is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • De beste keuze als je niet zoveel kilometer rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de prijzen van nieuwe autobanden in Langeveen kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte prijzen van verschillende merken en modellen. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt check je ook handige informatie over: Doorrijden met een lekke band.

MerkTypeAfmetingenVermogenTarief
Michelinpilot super sport235/35 R1991Y€172
Continentalcontiecocontact 5195/55 R1691H€109
Vredesteincomtrac 2 winter195/70 R15104R€80
Bridgestonepotenza255/40 R1794Y€161
Goodyearug performance suv gen-1215/60 R1796H€117
Dunlopk555170/70 R1675H€241
Pirellipzero335/30 R20104Y€316
Hankookkinergy 4s 2 h750205/45 R1788V€104
Kumhohs51 xl235/60 R16104V€100
Uniroyalms-plus 77 xl175/70 R1488T€68
Nexenwinguard sport 2 suv xl255/50 R19107V€112
Firestonemseason 2225/60 R1799V€124
Superiaecoblue 4s215/65 R1596H€50
Savaintensa suv255/55 R18109W€117
Maxxisvettura285/35 R1999Y€148
Toyopx t1 sport suv235/50 R1999V€111
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Tubbergen).

Vind jouw perfecte autoband

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar wel 40%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Indien je naar andere banden wilt overstappen zijn er verschillende details die invloed hebben op de beste keuze. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de zijkant van je huidige autobanden. Deze cijfer-letter combinatie laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 255 / 35 R21 – 98Y.

 • 255 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 35 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 35%.
 • De R staat voor Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 21 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 21 inch).
 • 98 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval is dat een max. belasting van 750 kilogram.
 • De afsluitende waarde (Y) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 300 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? In ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is het rijden op winterbanden tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Langeveen.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Budget bepalen
Autobanden kan je bestellen in drie prijssegmenten: Prima, medium en het topsegment. Welke categorie jij moet kiezen wordt bepaald door het aantal PK’s van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en hoeveel je rijdt. Ga voor A-merken als Vredestein of Firestone als je meer dan 30.000 km maakt, veel op de snelweg zit en een auto met een sterke motor hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Toyota Aygo) en rijd je rustig? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Kormo & Vee Rubber.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Maxxis zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt doorzoekt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zo kan je verrassend goedkope autobanden in Langeveen bestellen, en regel je snel 50% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Langeveen: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Het alternatief is gebruikte banden Langeveen: tweedehands onderdelen met garantie met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €132,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij normaal gebruik gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte is het van groot belang dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Langeveen.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Langeveen?
Op locatie banden vervangen in Langeveen laat je al uitvoeren voor €47,50 voor een complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €92,5. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €54,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door gebruik te maken van de unieke samenstelling kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelwagen). De positieve eigenschappen zijn een extra draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning nog op orde is en en natuurlijk het profiel. De ANWB adviseert om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Langeveen.

Plaats een reactie