Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Drogteropslagen

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Drogteropslagen? Op deze website ontdek je toonaangevende shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en lokale servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. In aanvulling daarop raadpleeg je hier nuttige informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product strookt met jouw rijstijl.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Drogteropslagen inclusief montage, balanceren en testen kan al voor €40,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid is het aan te raden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Nexen kosten gemiddeld zo’n €330. Budgetmerken als Bf Goodrich kosten gemiddeld zo’n €190 per 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Drogteropslagen

Banden wisselen in Drogteropslagen

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Drogteropslagen is essentieel. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is een precies werkje. Ook eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in Drogteropslagen heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Drogteropslagen.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenservice controleert ook of de profieldiepte nog voldoet aan de richtlijnen. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na circa 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een laag brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een wagen uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €74,99.

Balanceren van de banden
Heb je last van een trillende auto? In dat geval kan het zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je duurzamer bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Drogteropslagen

Direct en goedkoop banden vervangen in Drogteropslagen? In de volgende tabel verzamelen wij autogarages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Drenthe). Deze autogarages hebben ervaring met repareren, sipen, wisselen, uitlijnen, (de)monteren, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vind je eveneens montageservices in Dedemsvaart, Brucht, Bruchterveld, Kloosterhaar en Sibculo.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-drogteropslagen

Goedkope autobanden Drogteropslagen

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit is met name afhankelijk van rijstijl, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Noemenswaardig: producten van EU-merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden zijn te verdelen in 3 segmenten:

KlasseSoort autoKm p/jaarRijstijlTarief
1. KwaliteitGrote motorGrootverbruikerAgressief198
2. MiddenklasseDoorsnee autoDagelijks gebruikGemiddeld€106
3. InstapStadsautootjeBeperkt gebruikSimpel €63

De beste aanbieders vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het onderstaande schema vergelijken wij professionele webwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Drogteropslagen hebben. Via deze website zoek je ook aanvullende info over: Oude banden inruilen

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaliter gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Drogteropslagen monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer stuurcontrole en precisie.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Voordelig winterbanden wisselen Drogteropslagen

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en wissel je weer om in maart. Deze hebben meer groeven en nokjes en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, zorgt voor meer grip en een veilige rijervaring bij gladheid of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland, Italië, Zweden, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Biedt de beste performance tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een belangrijk nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Perfect als je weinig kilometers maakten niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de kosten van nieuwe autobanden in Drogteropslagen kopen? In de volgende tabel vind je de gemiddelde tarieven van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal tref je ook nuttige informatie over: Autobanden verwisselen .

MerkSerieAfmetingenPrestatieKosten
Michelinpilot alpin pa4265/35 R1998W€307
Continentalcontisportcontact 5235/40 R1895W€145
Vredesteinquatrac 5235/50 R18101V€149
Bridgestoneturanza215/40 R1787W€117
Goodyearefficientgrip cargo195/70 R15104S€79
Dunlopscootsmart120/70 R1657S€99
Pirelliscorpion verde all season255/55 R20110Y€211
Hankookw320b winter i*cept evo2 rft225/50 R1798H€158
Kumhops91 supercarxl285/40 R19107Y€154
Uniroyalrainsport 3205/55 R1691H€58
Nexenn blue hd plus205/55 R1691V€54
Firestonevanhawk 2205/65 R16107/105T€97
Superiabluewin215/60 R17109T€64
Savaeskimo hp 2205/65 R1594H€83
Maxxisvansmart mcv3+185/80 R14102R€64
Toyoproxes cf2175/65 R1584H€48
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente De Wolden).

Autobanden zoeken en vinden

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 25%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Op het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende onderwerpen die belangrijk zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat is vermeld op de zijkant van je huidige autobanden. Deze unieke combi van letters en cijfers laat zien welke maat je hebt. Ga je op een andere velg rijden? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 205 / 65 R15 – 99H.

 • 205 staat voor de breedte in millimeters.
 • 65 staat voor de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (hier dus 65%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 staat voor de velgmaat (hierbij dus 15 inch).
 • 99 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 775kg.
 • De afsluitende waarde (H) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Denk na over de vraag of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een geschikt type. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je graag op wintersport? Dan is een winterband tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Drogteropslagen.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Tarieven
Autobanden zijn er in drie prijscategorieën: Voordelig, standaard en de hoogste klasse. Welke klasse aan te raden is voor jou is met name afhankelijk van het gewicht van de auto, rijstijl en hoeveel je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Vredestein of Superia als je meer dan 30.000 km maakt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (neem een Toyota iQ) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Z-Tyre & Runway.


Dagdeals en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Hankook hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Door goed te kijken kan je verrassend goedkope autobanden in Drogteropslagen bestellen, en regel je snel 20% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Drogteropslagen: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Drogteropslagen: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met minimale slijtage.
 • Alles-in-1: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €135,00 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige slijtage door ze goed te balanceren en de auto regelmatig te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Drogteropslagen.

Wat kost autobanden wisselen in Drogteropslagen?
Banden vervangen in Drogteropslagen wordt al gedaan voor €32,50 per set van 4 (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €89,99. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €60,00 per seizoen.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Geholpen door de unieke samenstelling kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. Zodoende rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een specialist. Het welbekende thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelauto). De pluspunten hiervan zijn het verbeterde draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Tip: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). De ANWB adviseert om deze elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Drogteropslagen.

Plaats een reactie