Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Tijnje

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Tijnje? Op Autobandenspot.nl vind je de grote webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en gegevens van garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Ook vind je hier uitgebreide informatie over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is belangrijk dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Tijnje inclusief montage, balanceren en testen kan al worden uitgevoerd vanaf €42,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Banden van de betere merken als Nexen zijn al te koop vanaf €330. B-merken als Insa Turbo kan je al krijgen vanaf €190 per set van 4.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Tijnje

Banden wisselen in Tijnje

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Tijnje is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Rond oktober / november nemen we de winterband en vanaf het voorjaar zetten we de zomerband er weer onder. De banden verwisselen is een tijdrovende klus. Verder vraagt dit om behoorlijk wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Tijnje scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Tijnje.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autogarage controleert ook of de profieldiepte nog voldoende is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat de band beschadigd of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 40.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Ook leidt het tot een verhoogd brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een auto uitlijnen regel je al vanaf €80,00.

Banden balanceren
Last van een trillend stuur? Mogelijk is het zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je duurzamer bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit eigenlijk altijd inclusief.

Lokale banden garages in Tijnje

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Tijnje? In de onderstaande tabel verzamelen wij adressen van bandenwinkels en servicepunten uit de regio (provincie Friesland). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij (de)monteren, uitlijnen, sipen, balanceren, wisselen, repareren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl check je ook andere montagepartners in Luxwoude, Langezwaag, Jonkerslân, Gorredijk en Blesdijke.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-tijnje

Goedkope autobanden Tijnje

Je bent op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat het aanbod meer dan divers is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Wat is nu voor mij het beste product? Dit heeft te maken met de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: de bandenmerken uit Europa voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De banden splitsen we uit in 3 klassen:

SegmentSoort autoAantal kilometersWegcontactTarief
1. A-merkSportwagenVanaf 50.000Pittig199
2. UitstekendDoorsnee autoTot 30.000 kmModaal€108
3. EconomyKleine stadsautoWeinig kilometersLog€77

Vergelijk online bandenshops
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende schema doorzoek je toonaangevende webwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Tijnje hebben. Op deze website vind je ook uitgebreide info over: Lekke band

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband rijd je in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Doorgaans worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Tijnje monteren geeft meer grip op het wegdek, betere acceleratie, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede lengtegroeven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Voordelig winterbanden wisselen Tijnje

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dat resulteert in een korte remweg, zorgt voor meer grip en een stabiele wegligging tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Frankrijk, Zweden, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Biedt de beste performance bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Waar je wel op moet letten is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Tijnje kopen? In het overzicht hierna beiden wij de huidige prijzen van verschillende merken en modellen. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website check je ook aanvullende info over: Autobanden voor op reis.

MerkSerieFormaatVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4235/45 R1999Y€208
Continentalcontipremiumcontact 5175/65 R1482T€84
Vredesteinsportrac 5205/60 R1591H€76
Bridgestonebattlax t31 front120/70 R1960W€142
Goodyearug-8175/65 R1482T€67
Dunlopscootsmart140/70 R1665S€111
Pirellicinturato p7225/45 R1791W€92
Hankookrw09

Plaats een reactie