Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Odoornerveen

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Odoornerveen? Op deze pagina kan je aan de slag met de grote shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en lokale servicepunten waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Ook raadpleeg je hier nuttige informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en leert onze keuzehulp welk product strookt met jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Odoornerveen inclusief demonteren, monteren en balanceren is al mogelijk vanaf €41,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Maar voor de algehele is het verstandig om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Degelijke banden van populaire merken zoals Maxxis zijn er al vanaf €350. B-merken als Irc kosten ongeveer €180 per vier.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Odoornerveen

Banden wisselen in Odoornerveen

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Odoornerveen is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste weggebruikers doen dit twee keer per jaar. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaan we over op zomerbanden. Dit zelf verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Bovendien vergt het behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Odoornerveen ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Odoornerveen.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autobedrijf checkt ook of het profiel op de autoband nog toereikend is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden wordt bepaald door rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt niet erg licht. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto is al uit te voeren vanaf €65,00.

Waarom banden balanceren
Trillen er delen in de auto? In dat geval kan het zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceermachine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je bespaart op de brandstofkosten en je banden gaan langer mee. Bij een bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Vind lokale banden garages in Odoornerveen

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Odoornerveen? In het onderstaande schema tref je contactgegevens van bandenwinkels en garages die actief zijn in de regio (provincie Drenthe). Deze lokale garages verlenen diensten zoals wisselen, repareren, trimmen, uitlijnen, (de)monteren, sipen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op deze website check je evenzeer montage-specialisten in Odoorn, Valthe, Klijndijk, Zwinderen en Gees.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-odoornerveen

Goedkope autobanden Odoornerveen

Op zoek naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je komt er al gauw achter dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, de afstanden die je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en wat voor type auto je rijdt. Tip: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we grofweg indelen in 3 niveau’s:

SegmentSoort autoKM (jaarlijks)WegliggingTarief
1. A-segmentZware auto’sVanaf 40.000Dynamisch197
2. GoedGemiddelde autoCirca 25.000Modaal€114
3. InstapStadsautootjeBeperkt gebruikEenvoudig€73

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het schema hierna bekijk en vergelijk je goede online garages die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Odoornerveen hebben. Via deze website lees je ook meer informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Odoornerveen monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer met behulp van de brede lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Beperkte geluidsproductie.

Winterbanden laten wisselen Odoornerveen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of sneeuw. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Noorwegen, Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Luxemburg) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • De beste prestatie bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Odoornerveen kopen? In de tabel hieronder bekijk je de geschatte tarieven van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website tref je ook aanvullende info over: Kies de juiste banden voor uw auto.

MerkSerieGroottePrestatieTarief
Michelinprimacy 3225/50 R1794V€176
Continentalcontisportcontact 2205/55 R1691V€91
Vredesteinquatrac 5215/55 R1697V€120
Bridgestoneblizzak205/50 R1793V€146
Goodyearvector 4seasons gen-2155/70 R1375T€54
Dunlopsport maxx rt 2225/45 R1791Y€100
Pirellip zero xl245/35 R2095Y€192
Hankookrw09

Plaats een reactie