Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Grafhorst

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Grafhorst? Op deze website vind je onder andere populaire webwinkels in nieuwe en goedkope autobanden en gegevens van garages voor een snelle bandenwissel. Tenslotte verstrekken wij nuttige informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Let er op dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Grafhorst inclusief montage, balanceren en ventiel is er al vanaf €39,99.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor jouw eigen veiligheid wordt geadviseerd om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Hankook zijn al te koop vanaf €340. B-merken als Laufenn koop je al vanaf €190 per set.

Voordelig banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Grafhorst

Banden wisselen in Grafhorst

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Grafhorst is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste consumenten kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en rond maart / april zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarnaast vergt het wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Grafhorst ontneemt veel stress:

 • Je mag er gerust op zijn dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • De banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Soms is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Grafhorst.

Wat is de levensduur van banden?
Het bandenbedrijf kan je ook vertellen of het profiel op de banden niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na 50.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt minder gemakkelijk. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een wagen laat je al uitvoeren vanaf €90,00.

Waarom banden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat je de banden moet laten balanceren. Daarbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je duurzamer bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een wissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Banden garages in Grafhorst

Probleemloos en goedkoop banden vervangen in Grafhorst? In de tabel hieronder vind je autogarages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Overijssel). Deze autogarages zijn gespecialiseerd in wisselen, (de)monteren, balanceren, uitlijnen, repareren, sipen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website check je nabijgelegen montagepunten in Zalk, s-Heerenbroek, IJsselmuiden, Wilsum en Biddinghuizen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-grafhorst

Goedkope autobanden Grafhorst

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Het is geen geheim dat er een enorm aanbod is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, het dagelijkse gebruik, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Advies: de banden van Europese fabrikanten zijn van uitstekende kwaliteit, ook de goedkoopste banden. De autobanden splitsen we uit in 3 niveau’s:

KlasseAutoKilometersWegcontactPrijs
1. A-segmentSportwagenMeer dan 45.000Dynamisch183
2. MiddenklasseDoorsnee autoRond de 25.000Modaal€105
3. BudgetKleine auto’sMinder dan 15.000Rustig€70

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In het onderstaande schema vergelijken wij de beste online leveranciers die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Grafhorst hebben. Op dit portaal check je ook handige informatie over: Autobanden inruilen

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Standaard is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Grafhorst monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden wisselen Grafhorst

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben diepe gleuven en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit geeft een kortere remweg, bevordert de grip en een ideale rijervaring bij vorst of sneeuwval. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of ijzel.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen speciale sneeuwvloksymbool.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Minpunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Ideaal als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de kosten van nieuwe autobanden in Grafhorst kopen? In de volgende tabel vergelijk je de prijsindicaties van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal vind je ook handige informatie over: Autobanden vervangen .

MerkSoortAfmetingenKenmerkTarief
Michelincrossclimate suv265/45 R20108Y€276
Continentalcontiecocontact 5165/65 R1479T€63
Vredesteinquatrac 5215/55 R1798V€141
Bridgestoneturanza235/60 R18107W€166
Goodyearefficientgrip performance215/55 R1693V€106
Dunlopsp sport 01235/50 R18101Y€154
Pirellipzero255/35 R20255/35Z20(Y€176
Hankookrw09

Plaats een reactie