Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Boskoop

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of alleen je banden laten wisselen in Boskoop? Op deze website ontdek je de meest populaire leveranciers van voordelige autobanden van alle merken en lokale autogarages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Ook bekijk je hier handige info over de verschillende soorten autobanden en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Het is cruciaal dat je altijd en overal rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Boskoop inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €45,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de verkeersveiligheid is het aan te raden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Autobanden van bekende merken als Bridgestone kan je al krijgen vanaf €320. B-merken als Compass bestel je al vanaf €215 per 4.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Boskoop

Banden wisselen in Boskoop

De bandenwissel bij een autobedrijf in Boskoop is belangrijk. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) laten we de winterband monteren en vanaf het voorjaar rijden we verder op de zomerband. Dit zelf doen is een vak apart. Ook vraagt dit om wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Boskoop heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt veel stress.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Steeds vaker heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Boskoop.

Wat is de levensduur van banden?
Het bandenbedrijf bekijkt ook of het profiel nog volstaat. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 35.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan is met name afhankelijk van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt iets naar rechts of links en stuurt opvallend licht of zwaar. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen betekent dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kost om en nabij de €77,50.

Banden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Grote kans dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijdt je een stuk rustiger, rijd je een stuk efficiënter en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Overzicht met banden garages in Boskoop

In no-time en voordelig banden vervangen in Boskoop? In het onderstaande schema verzamelen wij autogarages en bandenwinkels uit de regio (provincie Zuid-Holland). Deze lokale garages zijn gespecialiseerd in wisselen, (de)monteren, repareren, trimmen, uitlijnen, balanceren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op deze website vergelijk je ook andere montageservices in Zevenhuizen, Moerkapelle, Gelderswoude, Benthuizen en s-Gravenzande.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-boskoop

Goedkope autobanden Boskoop

Ben jij toe aan een tweede set banden voor je auto? Je komt er al gauw achter dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl (rustig of dynamisch), de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en wat voor type auto je rijdt. Let op: producten van EU-merken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 categorieën:

ClassificatieType autoKM (jaarlijks)WegcontactTarief
1. KwaliteitZware auto’s50.000+ Druk€197
2. StandaardGemiddelde autoCirca 25.000Gemiddeld€104
3. BudgetLichte auto’s< 15.000Voorspelbaar€62

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het volgende overzicht check en vergelijk je de beste online garages die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Boskoop hebben. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: Autobanden reinigen

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband rijd je bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Boskoop monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste keuze van april t/m september.
 • Veel kortere remweg.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Boskoop

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Dit geeft een kortere remweg, bevordert de grip en een stabiele wegligging bij vorst of sneeuwval. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Zweden) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • In hun element tijdens gure (winterse) weersomstandigheden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Boskoop kopen? In het onderstaande schema beiden wij de doorsnee tarieven van verschillende merken en modellen. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker vind je ook meer informatie over: Run-on-flat banden.

MerkTypeFormaatPrestatieTarief
Michelinpower pure sc130/60 R1353P€54
Continentalpremiumcontact 6275/40 R21107Y€255
Vredesteinsportrac 5165/60 R1475H€75
Bridgestonehoop b03 g120/80 R1458S€67
Goodyearefficientgrip245/45 R1896Y€169
Dunloproadsmart iii sp180/55 R1773W€169
Pirelliscorpion all terrain plus235/65 R17108H€130
Hankookkinergy eco k425185/60 R1584H€62
Kumhowp71 xl225/50 R1798V€83
Uniroyalrainsport 3205/45 R1683V€97
Nexenroadian htx rh5265/65 R18114S€94
Firestonevanhawk 2205/70 R15106/104R€87
Superiaecoblue 4s215/45 R1791W€63
Savaintensa suv235/65 R17108V€95
Maxxisvettura195/60 R1689H€68
Toyoproxes cf2 suv225/60 R1799H€89
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Alphen aan den Rijn).

Autobanden zoeken en vinden

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar tot wel 25%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Wanneer je wilt overstappen op andere banden zijn er verschillende aspecten waar je over na moet denken. De maat van jouw huidige velgen, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je maximaal wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat lees je af op de flank van de band. Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Krijg jij nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 165 / 80 R13 – 82H.

 • 165 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 80 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 80%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 13 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 13 inch).
 • 82 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 475kg.
 • De afsluitende letter (H) geeft de maximumsnelheid van de band weer. betekent snelheden tot 210 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bedenk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel een efficiënte manier van rijden. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een betere mogelijkheid. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Kiezen voor winterbanden is dan in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Boskoop.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Budget bepalen
Autobanden verdelen we onder in 3 prijsklassen: Voordeel, uitstekend en de a-merken. Welk product voor jou geschikt is heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Bestel een A-merk als bijv. Bridgestone of Sava als je veel kilometers maakt, een dynamische rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Kia Picanto) en een rustige rijstijl? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Westlake of Royalblack.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Goodyear of Firestone zijn best kostbaar. Wie slim is checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je dikwijls goedkope autobanden in Boskoop bestellen, en profiteer je snel van 45% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Boskoop: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Probeer gebruikte banden Boskoop: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €157,50 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Achterbanden een stuk langer.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor een balanceer afspraak te maken en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ten derde is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Boskoop.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Boskoop?
Vakkundig banden vervangen in Boskoop regel je al voor €47,50 per set van 4 (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden betaal je al snel €95. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per 6 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met behulp van de stuggere wang van de runflats kan je nog circa 80 kilometer afleggen wanneer jij een lekke band constateert. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat is het belang van caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn het verbeterde draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Goed om te weten: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Check altijd voor (vakantie) vertrek de bandenspanning en en de diepte van het profiel. Wij raden aan om deze iedere zes jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Boskoop.

Plaats een reactie