Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Veere

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Veere? Op onze autobandenvergelijker bieden wij landelijke leveranciers van nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages voor een snelle bandenwissel. Daarnaast bekijk je hier belangrijke info over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw budget.

  • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
  • Het is belangrijk dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
  • Een bandenservice op locatie in Veere inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al voor €40,00.
  • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt het aanbevolen om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
  • Gewoon goede banden van de betere merken als Michelin zijn al te koop vanaf €300. B-merken als Accelera zijn al te koop vanaf €205 per set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Veere

Banden wisselen in Veere

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Veere is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste auto-eigenaren kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november laten we de winterband monteren en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) zetten we de zomerband er weer onder. Thuis de banden wisselen is een heel precies klusje. Ook vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Veere is niet duur en heeft veel pluspunten:

  • Je kunt er van uitgaan dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
  • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
  • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
  • Jouw banden worden direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
  • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
  • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
  • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Veere.

Hoe lang gaan banden mee?
Een garage bekijkt ook of het profiel op de banden nog voldoende is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt zwaar. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto kan al vanaf €72,50.

Informatie over autobanden balanceren
Heb je last van een trillende auto? Mogelijk is het zo dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een wissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind banden garages in Veere

In no-time en goedkoop banden vervangen in Veere? In de tabel in het volgende blok bekijk je autogarages en bandenwinkels uit de regio (provincie Zeeland). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij repareren, sipen, balanceren, uitlijnen, wisselen, (de)monteren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je regionale montage-garages in Middelburg, Schouwen-Duiveland, Altena, Gorinchem en West Betuwe.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-veere

Goedkope autobanden Veere

Ben jij toe aan nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je ontdekt al snel dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt vooral af van rijstijl, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en kenmerken van de auto zelf. Let op: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken worden vaak onderverdeeld in 3 classificaties:

SegmentType autoKM (op jaarbasis)WegliggingKostprijs
1. TopklasseVeel vermogenVanaf 40.000Druk192
2. GoedNormale autoCirca 25.000Herkenbaar€114
3. BasisKleine stadsautoWeinig kilometersVoorspelbaar€62

De beste aanbieders vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het volgende overzicht vergelijken wij erkende online aanbieders die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Veere hebben. Op onze autobandenvergelijker check je ook aanvullende info over: Kies de juiste banden voor uw auto

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is geschikt bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Gewoonlijk is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Veere monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder geluidsproductie en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

  • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
  • Betere wegligging en meer grip op de weg.
  • Een verantwoord brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Veere

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en wissel je weer om in maart. Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een korte remweg, directer contact met de weg en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of ijzel. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Luxemburg, Italië, Noorwegen, Zwitserland) zijn winterbanden verplicht.

  • Presteren het best bij gladheid of vorst.
  • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
  • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

  • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
  • Geen tweede set banden nodig.
  • Perfect als je niet heel veel rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de onkosten van nieuwe autobanden in Veere kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de geschatte prijzen van verschillende merken en modellen. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website ontdek je ook extra informatie over: Runflat banden.

MerkSoortAfmetingVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4s235/35 R1991Y€174
Continentalpremiumcontact 6255/55 R18109Y€137
Vredesteinquatrac 5235/65 R17108V€137
Bridgestonet001185/65 R1588H€71
Goodyearefficientgrip245/45 R19102Y€211
Dunlopscootsmart120/80 R1458S€60
Pirelliwinter sottozero 3245/40 R1897V€162
Hankookwinter icept evo2 w320 hp235/55 R1799H€265
Kumhowp51175/80 R1488T€58
Uniroyalms-plus 77 xl215/50 R1795V€103
Nexennblue 4 season225/55 R1695H€86
Firestonewint.hawk2185/65 R1588T€46
Superiabluewin205/65 R16107R€55
Savatrenta m+s205/65 R16107T€106
Maxxisma-p1195/70 R1495V€118
Toyos954 xl215/40 R1889V€107
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Veere).

Vind jouw perfecte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar maar liefst 45%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er een paar onderdelen die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je budget is.

Jouw bandenmaat
De maat is vermeld op de zijkant van je huidige autobanden. Deze cijfer-letter combinatie vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 175 / 60 R13 – 77T.

  • 175 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
  • 60 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (in dit geval 60%.
  • De R betekent Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
  • 13 biedt inzicht in de velgmaat (hier dus 13 inch).
  • 77 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 412 kilogram.
  • De afsluitende letter (T) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). houdt in dat je moet rekenen op een maximale snelheid van 190 kilometer per uur.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de juiste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband aan te raden. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Veere.

  • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
  • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
  • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat kost het?
Autobanden kan je bestellen in verschillende prijsgroepen: Voordelig, medium en de a-merken. Welk artikel aan te raden is voor jou is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal kilometers. Koop een A-merk als o.a. Vredestein of Sava in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel op de snelweg zit en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Volkswagen Up!) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. King Star & Nokian.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Vredestein of Pirelli zijn vrij duur. De slimme consument bestelt scherpe aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je extra goedkope autobanden in Veere bestellen, en ontvang je tot 50% voordeel.

  • Profiteer van de autobanden outlet in Veere: dagdeals met velgen en complete wielen.
  • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Veere: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
  • Combideal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al vanaf €137,50 per jaar.

Veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Onder normale omstandigheden zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige slijtage door een balanceer afspraak te maken en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tevens moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Veere.

Wat kost autobanden wisselen in Veere?
Vakkundig banden vervangen in Veere kost je zo’n €42,50 bij 4 banden (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €94,95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Op basis van de extra sterke stukken in de wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Zodoende is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Wat dit type onderscheidt is dat ze meer kilo’s kunnen dragen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). In de praktijk wordt geadviseerd om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Veere.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie