Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Biggekerke

Nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Biggekerke? Op deze pagina kan je aan de slag met gerenommeerde leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast kan je aan de slag met nuttige informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is essentieel dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Biggekerke incl. balanceren en uitlijnen is al mogelijk vanaf €39,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Sava zijn er al vanaf €305. budgetmerken als Imperial Fs All kosten ongeveer €210 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Biggekerke

Banden wisselen in Biggekerke

De bandenwissel bij een autobedrijf in Biggekerke is essentieel. De meeste mensen wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert gaat de winterband erop en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaat de zomerband erop. Zelf wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Verder eist dit behoorlijk wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Biggekerke heeft verschillende voordelen:

 • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • Jouw banden worden direct gebalanceerd en nagekeken.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Biggekerke.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel nog voldoende is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Vaak is dit na circa 30.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van kwaliteit van de band en rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een slechter rijcomfort, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een laag brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €74,99.

Banden balanceren
Trillen er delen in de auto? In dat geval kan het zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Aan de hand van een wielanalyse worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je duurzamer bezig en voorkom je onnodige bandenslijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit bij de prijs in.

Vind banden garages in Biggekerke

Vlug en goedkoop banden vervangen in Biggekerke? In het overzicht hierna vind je autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Zeeland). Deze montagebedrijven hebben ervaring met (de)monteren, repareren, uitlijnen, trimmen, sipen, wisselen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Middels onze vergelijker zoek je regionale montage-experts in Koudekerke, Meliskerke, Grijpskerke, Aagtekerke en Westkapelle.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-biggekerke

Goedkope autobanden Biggekerke

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een tweede set banden voor je auto? Het valt dan al gauw op dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van rijstijl (rustig of dynamisch), de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Advies: producten van EU-merken voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we grofweg indelen in 3 categorieën:

ClassificatieAutoKm p/jaarRijgedragKosten
1. A-segmentSportautoVanaf 50.000Energiek190
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoCirca 25.000Gewoon€104
3. GoedkoopsteLichte auto’sWeinig gebruikZwaar€75

Bandenshops vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende overzicht bekijk en vergelijk je erkende webshops die ook leveren en een voordelige bandenservice in Biggekerke hebben. Via deze website lees je ook uitgebreide info over: Kies de juiste banden voor uw auto

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de regel worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Biggekerke monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een goede waterafvoer door de brede sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
 • Zorgt voor een langere levensduur van de band.

Goedkoop winterbanden wisselen Biggekerke

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben diepe gleuven en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dat resulteert in een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en biedt veiligheid en stabiliteit bij gladheid of sneeuw. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste prestatie bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een belangrijk nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Biggekerke kopen? In de tabel in het volgende blok tref je de verwachte prijzen van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen balanceren, monteren en uitlijnen. Op dit portaal tref je ook meer informatie over: Lekke band.

MerkSerieAfmetingVermogenKosten
Michelinpilot sport 4s295/35 R20105Y€292
Continentalcontisportcontact 5p255/40 R21102Y€235
Vredesteinwintrac pro215/55 R1899V€130
Bridgestoneexedra max f110/90 R1962H€114
Goodyearvector 4seasons gen-2185/65 R1588T€68
Dunlopk701120/70 R1859V€209
Pirelliscorpion verde255/45 R20101W€137
Hankookwinter icept evo2 suv w320a235/55 R18100H€165
Kumhohs51 xl215/55 R1697W€133
Uniroyalms-plus 77175/80 R1488T€59
Nexenn fera su1 xl235/40 R1794W€92
Firestonevanhawk195/75 R16107R€93
Superiabluewin245/70 R16111T€60
Savatrenta 2205/70 R15106S€98
Maxxisma-sas215/65 R16102H€85
Toyoopen c. w/t215/70 R1598T€84
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Veere).

Zoek jouw geschikte autoband

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar zo’n 25%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Op het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er diverse onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is vermeld op op de band. Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Ga je ook voor een nieuwe velg? Let er dan op dat de maat dan verandert. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 215 / 50 R15 – 88W.

 • 215 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 50 staat voor de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in dit voorbeeld 50%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 15 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 15 inch).
 • 88 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 560kg.
 • De afsluitende letter (W) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. correspondeert met een max. snelheid van 270 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ben jij iemand die dagelijks veel kilometer rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband het grootste deel van het jaar een efficiënte manier van rijden. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een betere mogelijkheid. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Biggekerke.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je vinden in 3 prijsklassen: Prima, goed en de hoogste klasse. Welk model voor jou ideaal is is met name afhankelijk van gewicht/vermogen van de auto, je manier van rijden het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Bestel een A-merk als bijv. Goodyear of Maxxis als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Hyundai i10) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Cachland en Nortenha.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Pirelli zijn niet perse heel goedkoop. De slimme consument doorzoekt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op die manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Biggekerke bestellen, soms met wel 20% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Biggekerke: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Biggekerke: tweedehands met lichte gebruikerssporen met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €130,00 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij standaard merken moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tevens moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Biggekerke.

Hoe duur is autobanden wisselen in Biggekerke?
Banden vervangen in Biggekerke wordt al gedaan voor €35,00 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost het je al gauw €94,95 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De kosten van bandenopslag zitten rond de €57,50 per 12 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Met gebruikmaking van de Runflat eigenschap kan je nog 80 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. Zo kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Opgelet: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de bandenspanning en en de diepte van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Biggekerke.

Plaats een reactie