Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Vrouwenparochie

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Vrouwenparochie? Op www.autobandenspot.nl bieden wij betrouwbare webshops in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages gespecialiseerd in bandenwissel. In aanvulling daarop verstrekken wij aanvullende info over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Let er op dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Vrouwenparochie inclusief montage, balanceren en ventiel is er al vanaf €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Autobanden van de beste merken zoals Hankook kosten gemiddeld zo’n €345. B-merken als Antares kosten gemiddeld zo’n €215 per set van 4.

Banden wisselen in Vrouwenparochie

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Vrouwenparochie is essentieel. De meeste consumenten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de winter nadert nemen we de winterband en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Op eigen houtje wisselen is een vak apart. Tevens vraagt het wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Vrouwenparochie is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je weet zeker dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Vrouwenparochie.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice bekijkt ook of het profiel op de autoband nog voldoende is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook in het geval de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te maximaliseren.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De kern van uitlijnen is dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen regel je al vanaf €87,50.

Wat is banden balanceren
Trillen er delen in de auto? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, het rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) is dit standaard inbegrepen.

Vind banden garages in Vrouwenparochie

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Vrouwenparochie? In de onderstaande tabel tref je autogarages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze bedrijven verlenen diensten zoals wisselen, trimmen, (de)monteren, uitlijnen, repareren, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl ontdek je plaatselijke montagebedrijven in St.-Annaparochie, Westhoek, Hallum, Marrum en Nij Altoenae.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-vrouwenparochie

Goedkope autobanden Vrouwenparochie

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt vooral af van het remgedrag, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Noemenswaardig: producten van EU-merken zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 categorieën:

SegmentAutoKM (jaarlijks)RijgedragPrijzen
1. TopklasseSportautoMeer dan 45.000Pittig194
2. UitstekendGemiddelde autoRond de 25.000Normaal€105
3. VoordeligStadsautootjeMinder dan 15.000Rustig€69

Vergelijk online bandenshops
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hieronder bieden we je landelijke online winkels die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Vrouwenparochie hebben. Via deze website ontdek je ook aanvullende info over: Autoband aflezen

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Normaal gesproken is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Vrouwenparochie monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, geeft minder slijtage in de zomer en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer door de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Kortere remweg op normaal wegdek.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Vrouwenparochie

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben een dieper profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en biedt veiligheid en stabiliteit in de winterse periodes. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Frankrijk, Zweden, Zwitserland, Italië) zijn winterbanden verplicht.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of sneeuwval.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Vrouwenparochie kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de doorsnee tarieven van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Middels onze vergelijker tref je ook nuttige informatie over: Zomerbanden.

MerkSerieAfmetingKenmerkPrijs
Michelinpilot sport 4s255/35 R2198Y€270
Continentalcrosscontact lx sport245/50 R20102V€197
Vredesteinwintrac ice spiked225/65 R17106T€184
Bridgestonedueler205/80 R16104T€91
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv315/35 R20110Y€201
Dunlopsp255/50 R19107H€176
Pirellipzero245/35 R2196Y€314
Hankookkinergy 4s h740175/70 R1488T€115
Kumhoecsta hs51205/65 R1594V€82
Uniroyalust 17 ren135/70 R16100M€71
Nexenwinguard wt1225/75 R16121R€105
Firestonemultihawk185/60 R1482H€76
Superiaecoblue 4s225/65 R17102V€58
Savaeskimo s3+185/60 R1482T€59
Maxxisma-sas235/75 R15109T€96
Toyocelsius185/55 R1582H€63
Tabel met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Waadhoeke).

Zoek direct jouw band

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 45%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Als je nieuwe banden nodig hebt zijn er meerdere zaken die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op de flank van de band. Deze combinatie van cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 235 / 60 R16 – 104H.

 • 235 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 60%.
 • De R staat voor Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 16 beschrijft de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 104 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 900 kilogram.
 • De afsluitende waarde (H) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ben jij iemand die veel of juist weinig rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een effectieve optie. Als je niet zoveel rijdt (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een zuinigere optie. Maak je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband tijdens de winterse periodes zeer aantrekkelijk. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Vrouwenparochie.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je bestellen in drie prijscategorieën: Goedkoopste, gemiddeld en de a-merken. Welk type past bij jou hangt af van het vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal afgelegde kilometers. Ga voor A-merken als Dunlop of Sava in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (neem een Lancia Ypsilon) en rijd je rustig? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Keter & Tigar.


Dagdeals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Continental of Toyo zijn in de basis best duur. De slimme consument zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op die manier kan je hele goedkope autobanden in Vrouwenparochie bestellen, en ontvang je tot 20% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Vrouwenparochie: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Gebruikte banden Vrouwenparochie: tweedehands die amper gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €142,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Controleer regelmatig hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor een balanceer afspraak te maken en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde is het enorm aan te raden dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Vrouwenparochie.

Hoe duur is autobanden wisselen in Vrouwenparochie?
Professioneel banden vervangen in Vrouwenparochie laat je al uitvoeren voor €32,50 bij 4 banden (waarbij de velgen ook worden verwisseld, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit circa €89,95 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €55,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Door de versterkte wang (zijkant) kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Een thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). Wat dit type onderscheidt is een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een potentieel hogere bandenspanning en zijn een stuk sterker. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning op de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). In de praktijk wordt geadviseerd om deze elke 6 jaar te vervangen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Vrouwenparochie.

Plaats een reactie