Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Ried

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Ried? Op deze website vind je onder andere gerenommeerde online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages gespecialiseerd in bandenwissel. Tevens bekijk je hier aanvullende informatie over de verschillende soorten autobanden en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Zorg ervoor dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Ried inclusief demontage, balanceren en montage heb je al vanaf €39,95.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid is het aan te raden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van de beste merken zoals Kumho Tyres bestel je al vanaf €310. B-merken als Imperial All kosten ongeveer €195 per set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Ried

Banden wisselen in Ried

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Ried is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) nemen we de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) zetten we de zomerband er weer onder. Zelf banden verwisselen is een heel precies klusje. Bovendien vraagt het de nodige ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Ried maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je bent er zeker van dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij sommige aanbieders kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Ried.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf analyseert ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. De slijtage van de banden is met name afhankelijk van kwaliteit van de band en rijstijl. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een verlaagd brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €77,50.

Balanceren van de autobanden
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Wellicht is het dan zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijdt je een stuk rustiger, je rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind banden garages in Ried

Vlug en goedkoop banden vervangen in Ried? In de onderstaande tabel verzamelen wij de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Friesland). Deze bandenservices verlenen diensten zoals (de)monteren, balanceren, trimmen, wisselen, sipen, repareren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal tref je ook andere montage-garages in Boer, Dongjum, Herbaijum, Achlum en Hitzum.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-ried

Goedkope autobanden Ried

Ben je aan het zoeken naar een set andere banden voor je wagen? Je komt er al gauw achter dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Met welke band ben ik het beste geholpen? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Opmerking: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De merken en modellen verdelen we onder in 3 segmenten:

KlasseSoort autoKilometersRijstijlKostprijs
1. TopsegmentVeel powerGrootverbruikerDriftig€180
2. PopulairDoorsnee autoGemiddeldGewoon€104
3. BudgetKleine autootjesMinder dan 15.000Voorspelbaar€77

Bandenshops vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de bijgaande tabel bekijk en vergelijk je professionele webshops die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Ried hebben. Op deze website check je ook extra informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Ried monteren bevordert de grip, verhoogt het rijcomfort, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Lager geluidsniveau.

Winterbanden wisselen Ried

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en inkepingen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit verbetert de remweg, bevordert de grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Italië) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Biedt de beste performance bij winterse omstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Ried kopen? In de tabel hieronder verstrekken wij de gemiddelde tarieven van verschillende soorten en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook handige informatie over: Winterbanden.

MerkSerieAfmetingKenmerkKosten
Michelinx-ice north 4205/55 R1694T€134
Continentalecocontact 6195/50 R1582H€69
Vredesteinsportrac 5205/50 R1793H€73
Bridgestoneturanza265/35 R1897Y€152
Goodyearexcellence225/55 R1797W€112
Dunlopeconodrive165/70 R1489R€126
Pirellipzero rosso asimmetrico255/45 R1899Y€109
Hankookventus prime3 k125205/45 R1788V€83
Kumhowp51 xrp195/55 R1687H€97
Uniroyalrainexpert205/60 R1591W€95
Nexenwinguard snow g 3 wh21195/60 R1588H€58
Firestonemultihawk175/70 R1484T€58
Superiasa37225/50 R1895W€55
Savaintensa suv255/55 R18109W€117
Maxxisap2xl225/45 R1794V€90
Toyoproxes sport xl205/45 R1788Y€84
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Waadhoeke).

Zoek jouw geschikte autoband

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Wanneer je naar andere banden wilt overstappen zijn er belangrijke zaken die van belang zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op de flank van de band. Deze speciale code biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je op een andere velg rijden? Wellicht past daar een andere maat bij. Een bandenmaat kan zijn 255 / 45 R18 – 103V.

 • 255 betekent de breedte van de band in mm.
 • 45 is de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in dit voorbeeld 45%.
 • De R betekent Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 18 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 18 inch).
 • 103 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 875kg.
 • De laatste waarde (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bekijk eerst of je veel rijdt of juist weinig? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (+/- 15.000 km) dan is de all weather band een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Ried.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Prijzen
Autobanden verdelen we onder in verschillende prijscategorieën: Instap, goed en topklasse. Welke soort je moet kiezen heeft te maken met hoeveel power je auto heeft, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Ga voor A-merken als Michelin of Maxxis op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Chevrolet Spark) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Imperial Fs en Vitour.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Vredestein of Sava zijn niet perse heel goedkoop. De slimme automobilist checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je heel goedkope autobanden in Ried bestellen, en profiteer je snel van 30% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Ried: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Ried: tweedehands die goed zijn nagekeken die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €142,50 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Wanneer je normaal rijdt gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste is het enorm aan te raden dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Ried.

Hoe duur is autobanden wisselen in Ried?
Op locatie banden vervangen in Ried kan al vanaf €40,00 voor een complete set (mits de band al op de velg zit, we noemen dit een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost het je al gauw €99,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Voor de bandenopslag moet je rekenen op €52,50 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Dankzij de versterkte wang (zijkant) kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). Je kunt rekenen op een zeer hoog draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en zijn een stuk sterker. Goed om te weten: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning op de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). De ANWB adviseert om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Ried.

Plaats een reactie