Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Geerdijk

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Geerdijk? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere betrouwbare shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. In aanvulling daarop raadpleeg je hier belangrijke informatie over bandenmaten en populaire merken en vind je via de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw auto.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is belangrijk dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Geerdijk inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage heb je al vanaf €40,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid is het verstandig om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Gewoon goede banden van A-merken als Firestone kan je al krijgen vanaf €320. B-merken als Irc kan je al krijgen vanaf €200 per set.

Voordelig banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Geerdijk

Banden wisselen in Geerdijk

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Geerdijk is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) rijden we op de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) kiezen we weer voor de zomerband. Zelf banden verwisselen is lastiger dan je misschien denkt. Verder vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Geerdijk maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt veel stress.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Steeds vaker kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Geerdijk.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage analyseert ook of de profieldiepte nog volstaat. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt worden nieuwe banden aanbevolen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Wanneer auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt oncomfortabel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een scherp brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een auto uitlijnen kost je ongeveer €85,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Heb je last van een trillende auto? Grote kans dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Daarbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en vergroot dit het rijplezier. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit bij de prijs in.

Vind banden garages in Geerdijk

Snel en voordelig banden vervangen in Geerdijk? In de onderstaande tabel vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels uit de regio (provincie Overijssel). Deze garages kunnen je helpen bij repareren, wisselen, trimmen, balanceren, uitlijnen, (de)monteren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op dit portaal vind je evenzeer montagepartners in Beerzerveld, Vroomshoop, Langeveen, Geesteren en Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-geerdijk

Goedkope autobanden Geerdijk

Je bent op zoek naar nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn jouw rijgedrag, het dagelijkse gebruik, of er met name snelweg kilometers worden gereden en wat voor type auto je rijdt. Let op: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden zijn te verdelen in 3 segmenten:

SegmentType autoKm p/jaarWegcontactPrijs
1. A-segmentGroot vermogenGrootverbruikerDruk185
2. UitstekendNormale autoRond de 25.000Gemiddeld€115
3. BasisBoodschappenautoMinder dan 15.000Simpel €76

Bandenshops vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de onderstaande tabel vergelijken wij toonaangevende aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Geerdijk hebben. Op Autobandenspot.nl vind je ook extra informatie over: Autobanden verwisselen

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Gewoonlijk laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Geerdijk monteren geeft jou extra grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder geluidsproductie en voert het water uitstekend af vanwege de doorlopende sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Goedkoop winterbanden wisselen Geerdijk

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, directer contact met de weg en een stabiele wegligging bij gladheid of vorst. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Zweden, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Noorwegen) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • In hun element tijdens de wintermaanden.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie en voordelen van all season banden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Minpunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Perfect als je weinig kilometers maakten je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Benieuwd naar de onkosten van nieuwe autobanden in Geerdijk kopen? In de tabel hieronder bekijk je de actuele prijzen van diverse types en merken. Dit is exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt vind je ook extra informatie over: Best geteste autobanden.

MerkSerieAfmetingenKenmerkTarief
Michelinpilot alpin pa4275/30 R2097W€380
Continentalcontisportcontact 3205/45 R1784V€286
Vredesteincomtrac 2 winter195/75 R16107R€87
Bridgestoneturanza225/50 R1798Y€127
Goodyearug performance suv gen-1235/65 R17108H€148
Dunloptrailsmart100/90 R1957H€128
Pirelliscorpion winter225/65 R17102T€118
Hankookkinergy 4s 2 h750185/55 R1586H€76
Kumhoecsta ps91 xl255/35 R20YY€140
Uniroyalms plus 77 xl215/55 R1697H€97
Nexenn fera su4 xl215/45 R1893W€72
Firestonemultiseason 2155/65 R1373T€50
Superiaecoblue 4s215/55 R1899V€59
Savaadapto165/70 R1379T€51
Maxxisltr cl31175/80 R1397N€56
Toyosnowprox s942185/60 R1482H€75
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Twenterand).

Zoek jouw nieuwe band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar tot 35%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Als je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er diverse onderdelen waar je rekening mee moet houden. De maat van jouw huidige velgen, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat je budget is.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op alle autobanden (aan de zijkant). Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Ga je op een andere velg rijden? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 175 / 75 R14 – 99R.

 • 175 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 75 geeft de hoogte van de band aan, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 75%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 14 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 14 inch).
 • 99 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 775kg.
 • De afsluitende letter (R) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. correspondeert met een max. snelheid van 170 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga bij jezelf na of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Geerdijk.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en bij echt winterse omstandigheden.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Tarieven
Autobanden kan je bestellen in 3 prijscategorieën: Goedkoopste, standaard en topklasse. Welk model je moet kiezen hangt met name af van het vermogen van de auto, je manier van rijden en de afstanden die je rijdt. Koop een A-merk als o.a. Vredestein of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel op de snelweg zit en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein autootje (bijvoorbeeld een Renault Twingo) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Aeolus & Tourador.


Uitverkoop en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Sava zijn niet perse voordelig. De slimme consument checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je extra goedkope autobanden in Geerdijk bestellen, en regel je snel 50% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Geerdijk: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Geerdijk: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €132,50 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Onder normale omstandigheden hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Kijk elk kwartaal even of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Geerdijk.

Wat kost autobanden wisselen in Geerdijk?
Vakkundig banden vervangen in Geerdijk kost je zo’n €50,00 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen kost dit circa €85 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De bandenopslag kost ongeveer €50,00 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Door de Runflat eigenschap is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zo rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dus niet meer mee te nemen.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Tip: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning nog op orde is en de status van het profiel. Het advies is om elke 6 jaar te wisselen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Geerdijk.

Plaats een reactie