Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice s-Heerenberg

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in s-Heerenberg? Op www.autobandenspot.nl bieden wij toonaangevende webwinkels in winter- zomer- en all season banden en lokale autogarages gespecialiseerd in bandenwissel. Verder bieden wij nuttige info over montage, uitlijnen en balanceren en leert onze keuzehulp welk product strookt met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is belangrijk dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in s-Heerenberg incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Kwalitatieve banden van bekende merken als Continental kosten gemiddeld zo’n €310. B-merken als Bf Goodrich koop je al vanaf €215 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in s-Heerenberg

Banden wisselen in s-Heerenberg

De bandenwissel bij een autobedrijf in s-Heerenberg is belangrijk. De meeste automobilisten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) nemen we de winterband en als de zomer nadert nemen we weer de zomerband. De banden verwisselen is een heel precies klusje. Daarbij vergt het flink wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in s-Heerenberg maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij sommige aanbieders kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in s-Heerenberg.

Wat is de levensduur van banden?
Een autogarage bekijkt ook of het profiel nog op orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook op het moment dat de band uitgedroogd of beschadigd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. In de regel is dit na 35.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en stuurt minder gemakkelijk. Doorgaans zien we dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. De definitie van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een laag brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een wagen kost je ongeveer €70,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Last van een trillend stuur? Mogelijk is het zo dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceerapparaat worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo vergroot je de verkeersveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Zoek banden garages in s-Heerenberg

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in s-Heerenberg? In het overzicht hierna vind je specialisten en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Gelderland). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in (de)monteren, repareren, uitlijnen, balanceren, wisselen, trimmen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker check je ook montagepartners in Stokkum, Zeddam, Loerbeek, Kilder en Wehl.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-s-heerenberg

Goedkope autobanden s-Heerenberg

Ga jij een bestelling plaatsen voor een set andere banden voor je wagen? Het is je misschien al opgevallen dat het aanbod meer dan divers is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit is met name afhankelijk van de rijstijlen, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Advies: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De verschillende banden zijn te verdelen in 3 classificaties:

KlasseType autoKilometrageRijgedragKostprijs
1. TopklasseZware wagensVanaf 40.000Energiek199
2. StandaardNormale autoTot 30.000 kmGemiddeld€102
3. BudgetKleine stadsautoWeinig kilometersKalm€68

Bandenshops vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het volgende overzicht check en vergelijk je de beste aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in s-Heerenberg hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook aanvullende info over: Best geteste autobanden

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in s-Heerenberg monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minder slijtage en voert het water uitstekend af dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Beperkte geluidsproductie.

Goedkoop winterbanden wisselen s-Heerenberg

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en het rubber is een stuk zachter. Dit verbetert de remweg, beter contact met het asfalt en een veilige rijervaring bij gladheid of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Luxemburg) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • In hun element van oktober tot en met maart.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Een vaak genoemd nadeel is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Een prima oplossing als je weinig kilometers maakten niet in skigebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de investering in nieuwe autobanden in s-Heerenberg kopen? In het overzicht hierna vind je de gemiddelde prijzen van verscheidene merken en soorten. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal lees je ook uitgebreide info over: Autoband aflezen.

MerkSerieAfmetingenPrestatieKosten
Michelinpilot sport cup 2285/35 R19103Y€318
Continentalcontiwintercontact ts 830p245/40 R1998V€192
Vredesteinquatrac pro225/45 R1996W€169
Bridgestonebattlax adventure a41 f (g)90/90 R2154H€105
Goodyearvector 4seasons suv gen-2255/60 R18108V€132
Dunlopsportmax gpr-300 f120/60 R1755W€81
Pirelliscorpion verde285/45 R19111W€174
Hankookkinergy eco155/70 R1375T€98
Kumhoha31195/60 R1689H€90
Uniroyalrainexpert 3 suv fr225/60 R18100H€104
Nexenroadhtxrh5255/65 R18111T€120
Firestonemultihawk175/70 R1488T€63
Superiaecoblue 4s215/60 R17100V€56
Savaintensa hp v1175/65 R1482H€56
Maxxisma-s2 marauder ii255/60 R17110H€170
Toyoproxes sport xl255/40 R1798Y€110
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Montferland).

Zoek direct jouw band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 35%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Wanneer je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel onderwerpen die invloed hebben op de beste keuze. Je moet dan denken aan de velgmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat staat weergegeven op de zijkant van je huidige autobanden. Deze cijfer-letter combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 215 / 55 R16 – 97 W.

 • 215 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 55 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (hier dus 55%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 16 inch).
 • 97 staat voor het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 730 kilogram.
 • De laatste letter (W) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 270 km/u.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband het grootste deel van het jaar een efficiënte manier van rijden. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband tijdens de koude maanden aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden s-Heerenberg.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Tarieven
Autobanden zijn er in meerdere prijssegmenten: Budget, goed en het topsegment. Welk product voor jou geschikt is is met name afhankelijk van de trekkracht van de auto, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Bestel een A-merk als bijv. Michelin of Hankook als je veel op de weg zit, veel op de snelweg zit en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en zit je maar weinig op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (neem een Suzuki Celerio) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Imperial Fs of Toledo.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Dunlop of Pirelli zijn niet perse voordelig. Wie wat verder kijkt doorzoekt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op basis daarvan kan je dikwijls goedkope autobanden in s-Heerenberg bestellen, en regel je snel 20% korting.

 • Check de autobanden outlet in s-Heerenberg: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Het alternatief is gebruikte banden s-Heerenberg: tweedehands onderdelen met garantie met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €155,00 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Bij normaal rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Achterhaal een paar keer per jaar hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een goede band-balans en je auto te laten uitlijnen. Ook is het enorm aan te raden dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag s-Heerenberg.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in s-Heerenberg?
Banden vervangen in s-Heerenberg is al mogelijk vanaf €37,50 voor de complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden betaal je al snel €100. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per 6 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. D.m.v. de versterkte wang (zijkant) kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een specialist. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn een hoger draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldikte. In de praktijk wordt geadviseerd om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in s-Heerenberg.

Plaats een reactie