Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Weidum

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Weidum? Op dit portaal communiceren wij de grote webwinkels in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tenslotte bekijk je hier uitgebreide informatie over bandenmaten en populaire merken en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Let er op dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Weidum inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €44,50.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid is het aan te raden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Autobanden van populaire merken zoals Pirelli kosten ongeveer €345. budgetmerken als Blacklion bestel je al vanaf €205 voor een hele set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek de goedkoopste banden montage in Weidum

Banden wisselen in Weidum

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Weidum is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en als de zomer nadert kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is best een complexe klus. Daarnaast vergt het flink wat ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Weidum scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je kunt er van uitgaan dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • De autobanden worden tevens gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij sommige aanbieders kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Weidum.

Wanneer banden vervangen
Het bandenbedrijf weet ook of het profiel op de autoband nog volstaat. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer het rubber versleten of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 32.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt met name af van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen voor- en achteraan juist worden afgesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van een personenauto kost je ongeveer €69,99.

Wat is autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Wellicht is het dan zo dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceermachine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Weidum

In no-time en voordelig banden vervangen in Weidum? In het onderstaande schema vind je de gegevens van verschillende bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Friesland). Deze lokale garages kunnen je helpen bij (de)monteren, repareren, wisselen, balanceren, trimmen, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vergelijk je tevens montagepunten in Jorwert, Mantgum, Easterwierrum, Tersoal en Poppenwier.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-weidum

Goedkope autobanden Weidum

Ben jij toe aan nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je zult al snel merken dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn het remgedrag, de afstanden die je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht van de auto. Noemenswaardig: de banden van Europese fabrikanten voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we terugbrengen naar 3 classificaties:

KlasseSoort autoKM (op jaarbasis)WegcontactKostprijs
1. A-merkVeel vermogenVanaf 40.000Pittig182
2. UitstekendGemiddelde autoTot 30.000 kmGemiddeld€102
3. EconomyStadsautootjeWeinig kilometersEenvoudig€76

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het onderstaande schema vergelijk je eenvoudig landelijke online garages die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Weidum hebben. Via deze website lees je ook extra informatie over: Best geteste autobanden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband rijd je in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). In de regel is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Weidum monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minimale slijtage en een goede waterafvoer dankzij de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Minder geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Weidum

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en inkepingen en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, beter contact met het asfalt en een betere wegligging bij winterse omstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Zweden, Italië, Noorwegen, Zwitserland) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • De beste prestatie bij vorst of sneeuw.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Meer controle over je auto.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Aandachtspunt is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je weinig kilometers maakten niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Kosten autobanden juli 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de investering in nieuwe autobanden in Weidum kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de actuele prijzen van verschillende soorten en merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website check je ook handige informatie over: Autoband aflezen.

MerkSoortAfmetingenVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4245/45 R20103Y€276
Continentalecocontact 6215/65 R1698H€95
Vredesteinquatrac pro255/55 R19111W€143
Bridgestoneblizzak185/75 R16104R€106
Goodyearmarathon coach295/80 R23154M€469
Dunlopsp winter sport 3d255/35 R1996V€233
Pirellicinturato p7225/55 R1797Y€120
Hankookwinter icept evo2 w320255/45 R19104V€155
Kumhops71 xl235/45 R1898Y€100
Uniroyalrain max 3225/65 R16112R€105
Nexenwinguard sport 2 xl225/45 R1895V€95
Firestonew.hawk 3xl mfs225/50 R1798H€112
Superiasa37225/55 R1699W€49
Savatrenta 2215/60 R16103T€102
Maxxism-7305120/100 R1868M€81
Toyos943225/45 R1791H€82
Opsomming met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Leeuwarden).

Zoek jouw bandenmaat

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar wel 40%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Indien je nieuwe banden nodig hebt zijn er meerdere onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de autoband. Deze combinatie van cijfers en letters laat zien welke maat je hebt. Neem je nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 195 / 70 R15 – 104 R.

 • 195 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 70 staat voor de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in ons voorbeeld 70%.
 • De R betekent Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 104 geeft de maximale draagkracht weer. In dit geval een max. belasting van 900kg.
 • De laatste waarde (R) geeft de maximumsnelheid van de band weer. staat in ons geval voor een max. snelheid van 170 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga bij jezelf na of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de winterband tijdens de winterse periodes uitermate geschikt. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Weidum.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Wat wil ik betalen
Autobanden zijn er in allerlei prijsgroepen: Prima, prijs-kwaliteit en topklasse. Welke groep voor jou ideaal is hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, rijgedrag en het aantal afgelegde kilometers. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Dunlop of Nexen als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Toyota iQ) en rijd je rustig? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Gtradial & Riken.


Deals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Michelin of Maxxis hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie slim is bestelt scherpe aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zo kan je extra goedkope autobanden in Weidum bestellen, en krijg je wel 25% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Weidum: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Probeer gebruikte banden Weidum: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €150,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door een balanceer afspraak te maken en je auto te laten uitlijnen. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Weidum.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Weidum?
Op locatie banden vervangen in Weidum laat je al uitvoeren voor €45,00 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet je rekenen op zo’n €99,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door de speciale constructie kan je nog een stuk blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. HIerdoor kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Een reservewiel of thuiskomertje behoren op deze manier tot het verleden.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en de profieldiepte. Wij raden aan om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Weidum.

Plaats een reactie