Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Kronenberg

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Kronenberg? Op deze pagina communiceren wij toonaangevende webwinkels in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. In aanvulling daarop kan je aan de slag met meer informatie over de verschillende soorten autobanden en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Kronenberg inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage heb je al vanaf €42,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid adviseert de ANWB om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de beste merken zoals Vredestein zijn er al vanaf €345. B-merken als Compass zijn al te koop vanaf €185 per 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Kronenberg

Banden wisselen in Kronenberg

De bandenwissel bij een autobedrijf in Kronenberg is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste weggebruikers kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en ronde maand maart laten we de zomerband monteren. Thuis de banden wisselen is een precies werkje. Daarbij vergt het ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Kronenberg heeft verschillende voordelen:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Kronenberg.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Het bandenbedrijf bekijkt ook of het profiel op de banden nog goed genoeg is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na circa 45.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt iets naar rechts of links en stuurt zwaar. Ook geeft het een onnatuurlijk brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit geeft een veilige wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €90,00.

Wanneer banden balanceren
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Daarbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, rijd je een stuk efficiënter en vergroot dit het rijplezier. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit eigenlijk altijd inclusief.

Overzicht met banden garages in Kronenberg

Direct en goedkoop banden vervangen in Kronenberg? In het onderstaande schema verzamelen wij contactgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Limburg). Deze bandenservices hebben ervaring met wisselen, (de)monteren, sipen, repareren, trimmen, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl check je plaatselijke montage-specialisten in Sevenum, Lottum, Grubbenvorst, America en Meterik.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-kronenberg

Goedkope autobanden Kronenberg

Zoek jij ook nieuwe banden voor jouw auto? Je zult al snel merken dat er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dat wordt bepaald door jouw rijgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Advies: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

SegmentType autoAantal kilometersRijgedragPrijzen
1. A-merkGroot vermogenVanaf 50.000Dynamisch195
2. MiddenklasseNormale autoGemiddeldHerkenbaar€111
3. EconomyKleine autootjesWeinig kilometersBeheerst€63

Vergelijk online bandenshops
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In het volgende schema bekijk en vergelijk je betrouwbare online garages die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Kronenberg hebben. Op onze autobandenvergelijker zoek je ook nuttige informatie over: Zomerbanden

Informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Meestal rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Kronenberg monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een langere levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek met behulp van de lange sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Zorgt voor een optimale levensduur van de band.

Voordelig winterbanden wisselen Kronenberg

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een korte remweg, meer grip en een stabiele wegligging bij gladheid of vorst. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Frankrijk, Noorwegen, Italië, Luxemburg) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • In hun element bij nat en koud weer.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben belangrijke voordelen: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Aandachtspunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een prima oplossing als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Kronenberg kopen? In de onderstaande tabel verstrekken wij de verwachte tarieven van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Middels onze vergelijker lees je ook handige informatie over: Gehomologeerde banden.

MerkSerieAfmetingKenmerkKosten
Michelinx line energy d 225 inch315/80 R225156L€629
Continentalsportcontact 6265/35 R2099Y€236
Vredesteinsportrac 5215/55 R1693V€117
Bridgestonepotenza235/45 R1894Y€150
Goodyearultragrip performance gen-1235/55 R19105V€169
Dunlopeconodrive215/60 R16103T€102
Pirellimt21120/90 R1865R€101
Hankookwinter rw06205/55 R1698/96T€128
Kumhops31 xl235/55 R17103W€85
Uniroyalsnow max 2225/65 R16112R€136
Nexenroadhtxrh5245/75 R17121S€107
Firestonefirehawk215/45 R1791Y€100
Superiaecoblue 4s185/60 R1588H€54
Savatrenta m+s215/65 R16106T€140
Maxxispremitra hp5205/60 R1696V€79
Toyoproxes t1 sport245/40 R2099Y€180
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Horst aan de Maas).

Zoek jouw nieuwe band

Check acties en aanbiedingen en bespaar ongeveer 35%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Als je de banden wilt verwisselen zijn er belangrijke onderwerpen waar je rekening mee moet houden. Denk aan de bandenmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je maximaal wil uitgeven.

Jouw bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op op de band. Deze speciale code biedt inzicht in de benodigde maat. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 225 / 45 R17 – 94 Y.

 • 225 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 45 is de hoogte van de band, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 45%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 staat voor de velgmaat (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 94 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 670 kilogram.
 • De laatste waarde (Y) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. is een snelheidsindicator van maximaal 300 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een effectieve optie. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Kronenberg.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Tarieven
Autobanden zijn beschikbaar in 3 prijssegmenten: Voordeel, medium en de hoogste klasse. Welk artikel jij moet kiezen hangt af van het gewicht van de auto, rijgedrag en de afstanden die je rijdt. Kies voor een A-merk als Dunlop of Nexen in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een zware/krachtige auto hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Renault Twingo) en rijd je rustig? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Westlake of Silverstone.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Kumho Tyres of Pirelli zijn best kostbaar. De slimme consument checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Zodoende kan je verrassend goedkope autobanden in Kronenberg bestellen, en krijg je zomaar 30% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Kronenberg: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Kronenberg: tweedehands met lichte gebruikerssporen die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Totaalpakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €137,50 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Onder normale omstandigheden zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Ten derde is het belangrijk dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Kronenberg.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Kronenberg?
Op korte termijn banden vervangen in Kronenberg wordt al gedaan voor €55,00 bij 4 banden (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €95,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €52,50 per 6 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Dankzij de speciale constructie kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn het verbeterde draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vervorming. Aandachtspunt: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en de profieldiepte. In de praktijk wordt geadviseerd om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Kronenberg.

Plaats een reactie