Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Emmer-Compascuum

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Emmer-Compascuum? Op deze pagina vind je betrouwbare shops gespecialiseerd in goedkope autobanden en lokale servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Tevens bekijk je hier handige info over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Zorg ervoor dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Emmer-Compascuum inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €39,95.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Maar voor de algehele bevelen wij aan om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van toonaangevende merken als Hankook bestel je al vanaf €300. Budgetmerken als Compass zijn er al vanaf €225 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Emmer-Compascuum

Banden wisselen in Emmer-Compascuum

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Emmer-Compascuum is belangrijk voor de verkeersveiligheid. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Rond oktober / november rijden we op de winterband en ronde maand maart gaan we over op zomerbanden. Dit zelf verwisselen is best een complexe klus. Daarnaast vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Emmer-Compascuum is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je mag er gerust op zijn dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Jouw banden worden daarbij direct gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Steeds vaker heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Emmer-Compascuum.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf weet ook of het profiel op de banden nog toereikend is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook wanneer de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na 37.500 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een verkeerd uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt niet zo eenvoudig. Vaak heeft de auto dan ook een onnatuurlijk brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Het gevolg is een goede wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een auto uitlijnen kost om en nabij de €69,99.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Heb je last van een trillende auto? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, je rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Emmer-Compascuum

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Emmer-Compascuum? In het onderstaande schema bekijk je autogarages en bandenwinkels uit de buurt (provincie Drenthe). Deze autogarages hebben ervaring met (de)monteren, wisselen, repareren, sipen, balanceren, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vind je ook montagepartners in 2e Valthermond, Valthermond, Exloo, Odoornerveen en Odoorn.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-emmer-compascuum

Goedkope autobanden Emmer-Compascuum

Wil je investeren in nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is je misschien al opgevallen dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit heeft te maken met de rijstijlen, het aantal afgelegde kilometers, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Noemenswaardig: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 classificaties:

SegmentAutoKM (op jaarbasis)Rij-kenmerkTarief
1. PremiumSportwagen50.000+ Energiek187
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoRond 30.000Herkenbaar€118
3. BasisKleine stadsauto< 15.000Kalm€71

Online banden webwinkels vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de bijgaande tabel bieden we je toonaangevende webwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Emmer-Compascuum hebben. Op dit portaal vind je ook extra informatie over: Voordeligste autobanden

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is de beste keuze wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaliter laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Emmer-Compascuum monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Een lager brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Emmer-Compascuum

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, meer controle over je auto en een veilige rijervaring in de winterse periodes. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Zweden) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren in de winterse periodes.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat deze wel sneller slijten.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in Emmer-Compascuum kopen? In de tabel hieronder vergelijk je de gemiddelde tarieven van diverse types en merken. Dit is exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website lees je ook extra informatie over: Bandenspanning.

MerkSerieFormaatVermogenKosten
Michelinagilis +195/75 R16107R€127
Continentalpremiumcontact175/60 R1479H€87
Vredesteinwintrac xtreme s225/70 R16103H€120
Bridgestoneblizzak165/65 R1581T€97
Goodyeareagle f1 asymmetric 2245/50 R18100Y€150
Dunloptt 900 f gp j110/70 R1754H€99
Pirellipzero nero gt215/40 R1787W€153
Hankookdynapro hp2 ra33255/60 R18108H€126
Kumhokh27195/55 R1585H€73
Uniroyalrainsport 3235/40 R1891Y€151
Nexenn-blue eco225/60 R1799V€80
Firestoneroadhawk215/55 R1794W€96
Superiabluewin235/65 R16115R€61
Savaeskimo s3+185/60 R1588T€98
Maxxisvettura195/70 R1491T€66
Toyoproxes cf2205/60 R1591H€63
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Emmen).

Autobanden zoeken en vinden

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot 30%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Wanneer je wilt overstappen op andere banden zijn er belangrijke onderwerpen die van belang zijn. Denk aan de bandenmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de zijkant van je huidige autobanden. Deze cijfer-letter combinatie geeft weer wat de actuele maat is. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een voorbeeld van een bandenmaat is 225 / 50 R18 – 99V.

 • 225 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 50 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 50%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 18 biedt inzicht in de velgmaat (in ons voorbeeld 18 inch).
 • 99 staat voor het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 775 kilogram.
 • De laatste waarde (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een effectieve optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band aan te raden. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? In dat geval is de winterband tijdens de koude maanden zeer aantrekkelijk. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Emmer-Compascuum.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook in de winter veel op de weg zit en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijzen
Autobanden kunnen we onderverdelen in meerdere prijssegmenten: Voordelig, gemiddeld en A-segment. Welk artikel jij moet kiezen hangt af van het gewicht van de auto, jouw rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Bridgestone of Nexen als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (denk aan een Kia Picanto) en rijd je rustig? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Bf Goodrich en Tristar Fs.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Dunlop of Pirelli zijn vrij duur. Wie slim is profiteert van acties en aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op basis daarvan kan je verrassend goedkope autobanden in Emmer-Compascuum bestellen, en profiteer je snel van 50% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Emmer-Compascuum: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Emmer-Compascuum: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €142,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na ongeveer 6 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij normaal gebruik zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Zoek maandelijks uit hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tevens moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Emmer-Compascuum.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Emmer-Compascuum?
Bij een garage banden vervangen in Emmer-Compascuum regel je al voor €35,00 voor een complete set (mits de band al op de velg zit, bekend als wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet je rekenen op zo’n €97,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €54,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Middels de Runflat eigenschap kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelbus). De pluspunten hiervan zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Tip: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en de status van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze iedere zes jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Emmer-Compascuum.

Plaats een reactie