Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Asch

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Asch? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij betrouwbare shops gespecialiseerd in nieuwe en goedkope autobanden en lokale autogarages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. Verder verstrekken wij praktische informatie over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product past bij jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Asch inclusief uitlijnen en balanceren kan al voor €42,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de verkeersveiligheid is het aan te raden om je banden te vervangen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Banden van de betere merken als Firestone koop je al vanaf €325. budgetmerken als Dayton koop je al vanaf €190 per vier.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Asch

Banden wisselen in Asch

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Asch is belangrijk voor de optimale grip. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar nemen we de winterband en als de zomer nadert kiezen we weer voor de zomerband. Zelf wisselen is best een complexe klus. Tevens vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Asch is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je kunt erop vertrouwen dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De banden worden direct gebalanceerd en nagekeken.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Eventueel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Asch.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf kan je ook vertellen of de profieldiepte nog voldoende is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook wanneer de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 37.500 kilometer. De slijtage van de banden hangt af van kwaliteit van de band en rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en abnormale slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een personenauto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €70,00.

Informatie over autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? De oplossing is dan vaak dat de banden gebalanceerd moeten worden. Met een balanceerapparaat wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, je rijdt zuiniger en je banden gaan langer mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Asch

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Asch? In het overzicht hierna vind je specialisten en bandenwinkels uit de buurt (provincie Gelderland). Deze lokale garages zijn gespecialiseerd in repareren, (de)monteren, uitlijnen, balanceren, wisselen, trimmen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker ontdek je nabijgelegen montagebedrijven in Beusichem, Zoelmond, Varik, Heesselt en Zennewijnen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-asch

Goedkope autobanden Asch

Ben jij toe aan een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Dit heeft te maken met jouw rijgedrag, de afstanden die je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het gewicht van de auto. Belangrijk: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we grofweg indelen in 3 classificaties:

SegmentAutoAantal kilometersRijstijlTarief
1. PremiumVeel trekkracht50.000+ Dynamisch183
2. GoedGemiddelde autoRond 30.000Gewoon€106
3. BasisBoodschappenautoBeperkt gebruikStatisch€68

De beste aanbieders vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In de onderstaande tabel bekijk en vergelijk je toonaangevende internetwinkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Asch hebben. Op deze website zoek je ook aanvullende info over: Zuinigste autobanden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen vanaf 7 graden. Gewoonlijk is dit vanaf de periode rond maart / april. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Asch monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, geeft minder geluidsproductie en een effectieve waterafvoer dankzij de brede sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste keuze van april t/m september.
 • Met name in de zomer een aanzienlijk kortere remweg.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Asch

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit zorgt voor een kortere remweg, meer grip en een veilige rijervaring bij winterse omstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • In hun element tijdens de wintermaanden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Meer controle over je auto.

Hoe werken all season banden?

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en ze geven een heel goede grip. Nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Met name geschikt als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Asch kopen? In het onderstaande schema vind je de prijsindicaties van verschillende merken en modellen. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl check je ook meer informatie over: Maximale snelheid en draagcapaciteit.

MerkSerieAfmetingKenmerkKosten
Michelinalpin 5225/55 R1797H€149
Continentalsportcontact 6305/25 R2097Y€271
Vredesteinwintrac xtreme s275/40 R22108V€222
Bridgestoneturanza205/55 R1694W€85
Goodyearexcellence245/40 R1998Y€202
Dunlopscootsmart3/0 R1042J€48
Pirellimt66 f100/90 R1957S€100
Hankookventus prime3 k125195/55 R1585V€72
Kumhoku39 xl225/35 R1786Y€98
Uniroyalrainexpert 3165/65 R1377T€50
Nexenwing.snow g wh2215/70 R16100T€77
Firestonevanhawk 2215/65 R15104T€106
Superiastar cross215/60 R1796H€53
Savaeskimo hp 2205/60 R1692H€77
Maxxisma-sas225/75 R16104H€99
Toyoproxes cf2195/55 R1687H€64
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Buren).

Welke bandenmaat zoek je?

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Op het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er diverse aspecten die invloed hebben op de beste keuze. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en hoeveel geld je wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat is vermeld op de flank van de band. De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 225 / 35 R17 – 86Y.

 • 225 betekent de breedte van de band in mm.
 • 35 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 35%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 17 biedt inzicht in de velgmaat (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 86 geeft de maximale draagkracht weer. In dit geval een max. belasting van 530kg.
 • De afsluitende letter (Y) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot300 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Denk na over de vraag of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de beste optie. Als je relatief weinig kilometers maakt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een betere mogelijkheid. Zit je echter dagelijks veel op de weg en rijd je ook in de winter in de bergen? In dat geval is de winterband tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Asch.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je in elk seizoen van het jaar rijden.

Dure of goedkope banden?
Autobanden verdelen we onder in velerlei prijsklassen: Goedkoopste, middenklassen en topkwaliteit. Welk type voor jou ideaal is heeft te maken met de inhoud van de motor, de manier waarop je rijdt en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Bestel een A-merk als bijv. Bridgestone of Maxxis als je veel op de weg zit, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Zit je niet al te veel in de auto en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (denk aan een Seat Mii) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Double Star en Nokian.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Kumho Tyres of Superia zijn best kostbaar. De slimme consument checkt regelmatig aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zo kan je extra goedkope autobanden in Asch bestellen, en regel je snel 20% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Asch: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Asch: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €150,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De garages adviseren om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij een redelijke rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Check elke maand even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tenslotte is het voor de levensduur essentieel dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Asch.

Wat kost autobanden wisselen in Asch?
Door een vakman banden vervangen in Asch laat je al uitvoeren voor €45,00 per set van 4 (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet je rekenen op zo’n €99,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €52,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Geholpen door de versterkte wang (zijkant) kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een vakgarage. Een thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden of de spanning gewijzigd moet worden en het profiel (minimaal 2.5 mm). De ANWB adviseert om deze elke 6 jaar te vervangen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Asch.

Plaats een reactie