Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Zennewijnen

Nieuwe autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Zennewijnen? Op onze autobandenvergelijker vind je de beste webwinkels in nieuwe en goedkope autobanden en lokale garages voor een snelle bandenwissel. In aanvulling daarop tref je hier praktische informatie over de verschillende soorten autobanden en ontdek je in de keuzehulp welk product matcht met jouw wensen.

 • De juiste band zorgt voor uitstekende grip, wegligging en wendbaarheid.
 • Het is essentieel dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Zennewijnen inclusief demontage, balanceren en montage kan al worden uitgevoerd vanaf €39,95.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele wordt vaak aangeraden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Degelijke banden van populaire merken zoals Toyo bestel je al vanaf €350. B-merken als Aeolus bestel je al vanaf €185 voor een complete set.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind adres voor goedkope banden montage in Zennewijnen

Banden wisselen in Zennewijnen

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Zennewijnen is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. Vanaf oktober of november rijden we op de winterband en rond maart / april gaan we over op zomerbanden. Op eigen houtje wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Tevens eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Zennewijnen is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt erop vertrouwen dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het kost je amper tijd en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij sommige aanbieders heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Zennewijnen.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenspecialist bekijkt ook of het profiel nog voldoet aan de richtlijnen. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook zodra de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond is het tijd voor nieuwe banden. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 30.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt met name af van kwaliteit van de band en rijstijl. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt iets naar rechts of links en stuurt te zwaar of juist te licht. Tevens zie je daarbij een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit bevordert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto kan al vanaf €65,00.

Waarom banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en gaan de banden extra lang mee. Bij een wissel is dit standaard inbegrepen.

Banden garages in Zennewijnen

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Zennewijnen? In de volgende tabel vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Gelderland). Deze bandenservices kunnen je helpen bij (de)monteren, wisselen, repareren, sipen, uitlijnen, balanceren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal tref je nabijgelegen montagebedrijven in Ophemert, Echteld, IJzendoorn, Ochten en Opheusden.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-zennewijnen

Goedkope autobanden Zennewijnen

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is geen geheim dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt vooral af van de rijstijlen, het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en de eigenschappen van de auto. Goed om te weten: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken splitsen we uit in 3 klassen:

ClassificatieSoort autoKilometrageRijstijlPrijs
1. Hoogste klasseKrachtige autoGrootverbruikerDynamisch186
2. PopulairGemiddelde autoDagelijks gebruikDoorsnee€102
3. InstapLichte auto’sWeinig gebruikSimpel €70

Online banden webwinkels vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de onderstaande tabel check en vergelijk je toonaangevende webshops die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Zennewijnen hebben. Op deze website zoek je ook nuttige informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband rijd je wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de basis worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Zennewijnen monteren zorgt voor meer grip, verhoogt het rijcomfort, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer door de diepe sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Beperkte geluidsproductie.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Zennewijnen

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit leidt tot een kortere remweg, verhoogt het gripniveau en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuwval. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Luxemburg, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij vorst of sneeuw.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Nadeel is dat deze wel sneller slijten.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Een uitstekende keuze als je niet heel veel rijdt en niet in skigebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Zennewijnen kopen? In het overzicht hierna tref je de huidige prijzen van de meest verkochte merken. Deze prijzen zijn excl. balanceren, monteren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl lees je ook handige informatie over: Verzekering voor de auto.

MerkTypeAfmetingenPrestatieKosten
Michelincity grip110/90 R1264P€79
Continentalsportcontact 6245/30 R2090Y€253
Vredesteinsnowtrac 5185/65 R1588T€63
Bridgestonebattlax rs10 f (e)120/70 R1758W€171
Goodyearultragrip suv255/55 R18109H€134
Dunlopsportmax roadsmart ii200/50 R1876V€189
Pirellipzero305/30 R20103Y€263
Hankookventus prime3 k125215/45 R1791W€82
Kumhoku39 xl265/40 R18101Y€111
Uniroyalrainexpert 3185/60 R1482H€51
Nexenn8000 xl235/40 R1895Y€80
Firestoneroadhawk225/55 R1699Y€100
Superiasa37245/45 R1799W€55
Savatrenta 2225/70 R15112R€117
Maxxisma-swxl235/55 R17103H€99
Toyonano energy 3165/70 R1379T€48
Figuur met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Tiel).

Autobanden zoeken en vinden

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar wel 40%

Keuzehulp voor het vinden van de beste band

Indien je nieuwe banden nodig hebt zijn er veel details waar je over na moet denken. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is vermeld op de wang van de autoband. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 215 / 45 R16 – 86H.

 • 215 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 45 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier is dat dus 45%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 geeft de velgmaat weer (hierbij dus 16 inch).
 • 86 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 530kg.
 • De laatste letter (H) is een waarde die iets zegt over de snelheidsindex. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband bijna het hele jaar door de beste optie. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de winterband tijdens de koude maanden zeer aantrekkelijk. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Zennewijnen.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijzen
Autobanden kan je kopen in 3 prijsklassen: Prima, uitstekend en premium. Welke klasse past bij jou hangt af van het aantal PK’s van de auto, de manier waarop je rijdt en het aantal kilometers. Schaf een A-merk aan zoals Kumho Tyres of Pirelli op het moment dat je veel rijdt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Toyota iQ) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Lexani en Viking.


Kortingen en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Kumho Tyres of Sava zijn niet goedkoop. Wie wil besparen koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Zennewijnen bestellen, en krijg je zomaar 25% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Zennewijnen: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Zennewijnen: tweedehands die goed zijn nagekeken met minimale slijtage.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €150,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij een normale rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Kijk elk kwartaal even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom overmatige slijtage door de juiste band-balans en je auto te laten uitlijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Zennewijnen.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Zennewijnen?
Door een vakman banden vervangen in Zennewijnen wordt al gedaan voor €50,00 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit noemen we een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €85 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €65,00 per kalenderjaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Door middel van de speciale constructie kan je nog 80 kilometer doorrijden als de luchtdruk van de band wegvalt. HIerdoor is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een specialist. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning en de profieldiepte. In de praktijk wordt geadviseerd om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Zennewijnen.

Plaats een reactie