Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wergea

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Wergea? Op Autobandenspot.nl vind je onder andere populaire webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages voor een snelle bandenwissel. Ook tref je hier meer info over montage, uitlijnen en balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw rijgedrag.

  • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
  • Zorg ervoor dat je alle maanden van het jaar de juiste banden onder je auto hebt.
  • Een bandenservice op locatie in Wergea inclusief montage, balanceren en testen laat je al doen vanaf €44,50.
  • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid adviseren wij om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
  • Gewoon goede banden van populaire merken zoals Kumho Tyres bestel je al vanaf €300. budgetmerken als Briway scoor je al vanaf €230 per vier.

Banden wisselen in Wergea

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Wergea is erg belangrijk. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert rijden we op de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) nemen we weer de zomerband. Dit zelf doen is een precies werkje. Ook vraagt dit om wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Wergea maakt het jou lekker makkelijk:

  • Je mag er gerust op zijn dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
  • Je bent er zelf niet druk mee en het scheelt veel stress.
  • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
  • De autobanden worden tevens gebalanceerd en nagekeken.
  • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
  • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
  • Bij sommige aanbieders kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wergea.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autobedrijf controleert ook of het profiel nog toereikend is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na circa 35.000 kilometer. De levensduur van de banden is met name afhankelijk van de rijstijl en type wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt licht of juist zwaar. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit verbetert de wegligging, een laag brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Een personenauto uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €69,99.

Balanceren van de autobanden
Begint het stuur te trillen op de snelweg? In dat geval kan het zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, rijd je een stuk efficiënter en vergroot dit het rijplezier. Bij een wissel zullen zit dit standaard doen.

Zoek banden garages in Wergea

Vlug en goedkoop banden vervangen in Wergea? In de tabel hieronder bieden wij specialisten en bandenwinkels in de buurt (provincie Friesland). Deze montagebedrijven zijn gespecialiseerd in wisselen, (de)monteren, repareren, sipen, trimmen, balanceren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker tref je evenzeer montageservices in Warstiens, Warten, Grou, Oosterend en Hoorn.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wergea

Goedkope autobanden Wergea

Ben jij toe aan een tweede set banden voor je auto? Het is je misschien al opgevallen dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dit heeft te maken met jouw rijgedrag, het dagelijkse gebruik, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Belangrijk: producten van EU-merken zijn in de basis gewoon goed, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

KlasseSoort autoAantal kilometersRij-kenmerkKostprijs
1. Hoogste klasseZware wagensVanaf 40.000Agressief192
2. MiddenklasseGemiddelde autoRond de 25.000Gewoon€111
3. BudgetKleine autootjesKleingebruikerEenvoudig€60

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de volgende tabel bekijk en vergelijk je professionele online garages die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Wergea hebben. Op Autobandenspot.nl vind je ook uitgebreide info over: Autobanden vervangen

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij temperaturen vanaf 7 graden. In de regel worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Wergea monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, geeft minder slijtage in de zomer en voert het water uitstekend af vanwege de brede sleuven.

  • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
  • Meer grip op het wegdek.
  • Zorgt voor minimale slijtage.

Winterbanden wisselen Wergea

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben meer groeven en lamellen en het rubber is een stuk zachter. Dit geeft een kortere remweg, geeft meer grip en een veilige rijervaring tijdens de wintermaanden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

  • De beste keuze bij gladheid of sneeuw.
  • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
  • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. Perfect als je niet heel veel rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en ze geven een heel goede grip. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

  • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
  • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
  • Ideaal als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Benieuwd naar de onkosten van nieuwe autobanden in Wergea kopen? In het overzicht hierna vind je de standaard prijzen van verscheidene merken en soorten. Let op: dit zijn kosten exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op dit portaal zoek je ook meer informatie over: Beste autobanden.

MerkSerieAfmetingenVermogenPrijs
Michelinpilot sport 4s285/30 R21100Y€295
Continentalvancontacteco215/60 R17109/104T€140
Vredesteinwintrac pro215/45 R1893V€120
Bridgestonebattlax t31 front120/70 R1859W€124
Goodyearvector 4seasons215/60 R1796H€143
Dunlopstreetresponse 2175/70 R1488T€84
Pirelliw240 snowsport225/40 R1892V€189
Hankookwinter icept evo2 w320245/55 R17102V€115
Kumhops31 xl225/55 R17101W€77
Uniroyalrainsport 3 ssr195/55 R1687H€99
Nexennfera su1 xl245/30 R2292Y€202
Firestonefirehawk245/45 R18100Y€129
Superiasa37245/45 R2099W€61
Savaeskimo hp 2195/55 R1585H€70
Maxxism-933 razr 222/7 R1033J€80
Toyos954s xl255/65 R17114H€122
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Leeuwarden).

Zoek jouw geschikte autoband

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er belangrijke onderdelen die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor rijstijl je hebt en wat je budget is.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat staat weergegeven op alle autobanden (aan de zijkant). Deze combinatie van cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een van de bandenmaat codes is: 155 / 70 R12 – 104N.

  • 155 betekent de breedte van de band in mm.
  • 70 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 70%.
  • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
  • 12 staat voor de velgmaat (in dit voorbeeld 12 inch).
  • 104 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 900 kilogram.
  • De laatste letter (N) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. betekent snelheden tot 140 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga bij jezelf na of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Als je de auto niet zoveel gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een winterband van november tot april uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Wergea.

  • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
  • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en bij gladheid en vorst.
  • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Goedkope of dure banden?
Autobanden zijn er in meerdere prijsgroepen: Budget, uitstekend en A-segment. Welke klasse aan te raden is voor jou is met name afhankelijk van het gewicht van de auto, rijgedrag en hoeveel je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Vredestein of Nexen in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Seat Mii) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Barum en Viking.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Sava zijn niet perse voordelig. De slimme automobilist profiteert van acties en aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op die manier kan je hele goedkope autobanden in Wergea bestellen, en regel je snel 25% korting.

  • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Wergea: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
  • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Wergea: tweedehands onderdelen met garantie die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
  • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €157,50 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Het advies is om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal rijgedrag kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom overmatige slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Ook is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Wergea.

Wat kost autobanden wisselen in Wergea?
Vakkundig banden vervangen in Wergea is al mogelijk vanaf €42,50 per bandenset (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit circa €97,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €57,50 per 12 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. D.m.v. de speciale constructie is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), minder rolweerstand door een hogere spanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Controleer voor vakantie de bandenspanning en de profieldiepte. De ANWB adviseert om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Wergea.

Plaats een reactie