Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Stavoren

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Stavoren? Op deze pagina vind je onder andere de beste webshops in voordelige autobanden van alle merken en contactgegevens die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Verder bieden wij handige informatie over de verschillende type banden die er zijn en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product past bij jouw rijgedrag.

  • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
  • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door met de juiste banden rijdt.
  • Een bandenservice op locatie in Stavoren inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €39,95.
  • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor optimale veiligheid is het verstandig om je banden te vervangen bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
  • Degelijke banden van de beste merken zoals Superia zijn er al vanaf €300. Budgetmerken als Compasal zijn er al vanaf €210 per 4.

Nieuwe banden laten monteren?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Stavoren

Banden wisselen in Stavoren

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Stavoren is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en omstreeks maart of april rijden we verder op de zomerband. Zelf banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens eist dit ruimte die niet iedereen heeft en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Stavoren heeft verschillende voordelen:

  • Je weet zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
  • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vuile handen.
  • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
  • Jouw banden worden daarbij direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
  • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
  • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
  • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Stavoren.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autobedrijf bekijkt ook of het profiel op de autoband nog goed genoeg is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook als het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 40.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Check elke maand je bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt onveilig, trekt naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een te hoog brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen wil zeggen dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Het uitlijnen van een auto is al uit te voeren vanaf €79,99.

Wat is banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijdt je een stuk rustiger, verbruik je minder benzine en je banden gaan langer mee. Bij een bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Stavoren

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Stavoren? In de tabel in het volgende blok bieden wij garages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Friesland). Deze autogarages kunnen je helpen bij wisselen, (de)monteren, uitlijnen, balanceren, trimmen, repareren van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op deze website vind je tevens montage-garages in Hindeloopen, Workum, Bolsward, Greonterp en IJlst.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-stavoren

Goedkope autobanden Stavoren

Wil jij overgaan tot de aanschaf van extra banden voor de winter/zomer? Het is je misschien al opgevallen dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt af van jouw rijgedrag, het aantal afgelegde kilometers, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en de eigenschappen van de auto. Let op: banden van Europese makelaardij zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

SegmentType autoAantal kilometersRijstijlKosten
1. PremiumKrachtige autoVeel kilometersDriftig198
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoVanaf 25.000Modaal€105
3. InstapKleine auto’sWeinig kilometersZwaar€72

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het volgende overzicht doorzoek je goede webwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Stavoren hebben. Op Autobandenspot.nl vind je ook meer informatie over: Autobanden controleren voor vakantie

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is de beste keuze bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaliter laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Stavoren monteren geeft meer grip op het wegdek, betere acceleratie, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

  • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
  • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
  • Economischer (lager brandstofverbruik).

Direct winterbanden wisselen Stavoren

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en wissel je weer om in maart. Ze hebben een dieper profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit bevordert de remweg, meer grip tijdens het rijden en een betere wegligging in de winterse periodes. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Zweden, Oostenrijk) zijn winterbanden verplicht.

  • Aanbevolen vanaf eind oktober tot begin april.
  • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
  • Meer controle over je auto.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een vaak genoemd nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

  • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
  • Geen tweede set banden nodig.
  • De beste keuze als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Stavoren kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de standaard prijzen van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op dit portaal ontdek je ook handige informatie over: Goedkoopste autobanden.

MerkTypeFormaatPrestatieKosten
Michelinpilot alpin 5255/40 R20101V€251
Continentalpremiumt235/40 R1996W€188
Vredesteinsnowtrac 5195/60 R1588H€75
Bridgestonebattlax t31 rear (gt)180/55 R1773W€147
Goodyearefficientgrip215/50 R1795W€155
Dunlopgrandtrek st20 rhd225/65 R18103H€125
Pirelliwinter sottozero 3275/45 R18107V€361
Hankookwinter icept evo2 w320275/35 R20102W€208
Kumhoes31195/65 R1591H€48
Uniroyalrainsport 3235/45 R1794Y€78
Nexenroadian at 4×4205/70 R1596T€76
Firestoneroadhawk195/55 R1585V€72
Superiaecoblue 4s225/45 R1794W€50
Savaeskimo s3+155/80 R1379Q€60
Maxxisap2 all season185/65 R1592H€62
Toyoprox.spo.suvxl275/35 R22104Y€199
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Súdwest-Fryslân).

Zoek direct jouw band

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er veel dingen waar je over na moet denken. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat deze investering mag kosten.

Jouw bandenmaat
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. Deze combinatie van cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 255 / 40 R21 – 102Y.

  • 255 staat voor de doorsnede van de band in mm.
  • 40 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 40%.
  • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
  • 21 staat voor de velgmaat (in dit geval 21 inch).
  • 102 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In dit geval is dat een max. belasting van 850kg.
  • De laatste letter (Y) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot300 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bekijk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In het milde klimaat van Nederland zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (tot circa 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een zuinigere optie. Maak je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is de winterband van november tot april echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Stavoren.

  • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
  • Winterbanden zijn interessant zodra ook ’s winters veel in de auto rijdt en als je jaarlijks op wintersport gaat.
  • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat mag het kosten?
Autobanden kan je vinden in allerlei prijssegmenten: Economy, goed en de hoogste klasse. Welke categorie je moet kiezen hangt af van de inhoud van de motor, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Kumho Tyres of Hankook als je veel op de weg zit, veel op de snelweg zit en een zware/krachtige auto hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (neem een Toyota Aygo) en heb je een rustig rijgedrag? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Double Star & Nokian.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Toyo zijn in de basis best duur. De slimme automobilist bestelt scherpe aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Stavoren bestellen, en krijg je zomaar 40% voordeel.

  • Check de autobanden outlet in Stavoren: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
  • Gebruikte banden Stavoren: tweedehands met lichte gebruikerssporen met minimale slijtage.
  • Alles-in-1-pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €165,00 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal gebruik moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een balanceer afspraak te maken en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte is het belangrijk dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Stavoren.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Stavoren?
Professioneel banden vervangen in Stavoren wordt al gedaan voor €47,50 per bandenset (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de andere banden op de aanwezige velgen moeten komen betaal je al snel €87,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Middels de unieke samenstelling kan je nog een stuk blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Dan kan jij dus nog naar huis rijden of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn het verbeterde draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Goed om te weten: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en en natuurlijk het profiel. De ANWB adviseert om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Stavoren.

Plaats een reactie