Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Spanga

Online autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Spanga? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met de grote aanbieders van goedkope autobanden en lokale autogarages waar je terecht kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop kan je aan de slag met belangrijke informatie over montage, uitlijnen en balanceren en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is essentieel dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Spanga inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al voor €42,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Banden van A-merken als Pirelli kan je al krijgen vanaf €325. budgetmerken als Imperial All kosten ongeveer €220 voor een hele set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind direct de goedkoopste banden montage in Spanga

Banden wisselen in Spanga

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Spanga is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste consumenten laten het twee keer per jaar vervangen. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) zetten we de winterband eronder en ronde maand maart laten we de zomerband monteren. De banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Bovendien vergt het wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Spanga maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • De banden worden doorgaans ook gebalanceerd en je auto kan meteen worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Eventueel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Spanga.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf checkt ook of de profieldiepte nog op orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook op het moment dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit het geval rond de 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Check elke maand je bandenspanning voor een langere levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een onveilig gevoel, trekt iets naar rechts of links en stuurt niet zo eenvoudig. Doorgaans zien we dan ook een te hoog brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een scherp brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €70,00.

Wanneer autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Mogelijk is het zo dat je de banden moet laten balanceren. Hierbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, je bespaart op de brandstofkosten en neemt het rijgenot flink toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit meestal inbegrepen.

Lokale banden garages in Spanga

Snel en voordelig banden vervangen in Spanga? In de onderstaande tabel vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit de buurt (provincie Friesland). Deze lokale garages ondersteunen je bij repareren, wisselen, balanceren, uitlijnen, sipen, trimmen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website zoek je eveneens montageservices in Nijetrijne, Oldetrijne, Sonnega, Oldeholtwolde en Ter Idzard.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-spanga

Goedkope autobanden Spanga

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het valt dan al gauw op dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, de gebruiksintensiteit, of er met name snelweg kilometers worden gereden en kenmerken van de auto zelf. Opmerking: producten van EU-merken voldoen aan aan alle normen, zelfs de goedkoopste banden. De merken en modellen worden vaak onderverdeeld in 3 groepen:

KlasseSoort autoKM (op jaarbasis)RijgedragPrijzen
1. PremiumVeel vermogenVanaf 50.000Dynamisch198
2. MiddenklasseNormale autoGemiddeldHerkenbaar€118
3. BasisKleine autootjesWeinig kilometersKalm€68

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In de tabel hieronder doorzoek je professionele online leveranciers die ook leveren en een voordelige bandenservice in Spanga hebben. Op deze website lees je ook uitgebreide info over: 4 seizoenen banden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. In de basis gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Spanga monteren bevordert de grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minimale slijtage en een effectieve waterafvoer vanwege de brede lengtegroeven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Spanga

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Het gevolg is een korte remweg, verhoogt het gripniveau en een ideale rijervaring bij gladheid of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Zweden, Zwitserland, Noorwegen, Frankrijk, Italië) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • De beste prestatie bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Informatie en voordelen van 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden zijn in Nederland een prima keuze: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een vaak genoemd nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Perfect als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de onkosten van nieuwe autobanden in Spanga kopen? In de onderstaande tabel verstrekken wij de standaard tarieven van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook meer informatie over: Banden voor de motor.

MerkSerieGroottePrestatiePrijs
Michelinprimacy 3205/55 R1795W€149
Continentalconticrosscontact winter235/60 R17102H€155
Vredesteinultrac vorti r245/30 R21245/30Z21(Y€237
Bridgestoneturanza215/50 R1795W€105
Goodyeareagle f1 asymmetric 2245/40 R2099Y€205
Dunlopsport maxx rt245/40 R1897Y€122
Pirelliw210 sottozero 2215/60 R1796H€107
Hankookkinergy eco 2 k435205/65 R1599T€79
Kumhohs51185/55 R1683V€66
Uniroyalms+77205/50 R1793H€97
Nexennfera-ru5275/40 R20106W€142
Firestonefirehawk215/45 R1791Y€100
Superiaecoblue va215/60 R16103T€75
Savaeskimo hp 2205/55 R1691H€71
Maxxishp5205/50 R1793W€77
Toyonanoenergy van205/65 R16107T€90
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Weststellingwerf).

Zoek jouw nieuwe band

Check acties en aanbiedingen en bespaar wel 30%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Indien je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er een paar zaken die van belang zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de wang van de je band. De reeks aan cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 185 / 75 R14 – 102P.

 • 185 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 75 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (hierbij dus 75%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 14 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 14 inch).
 • 102 staat voor het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 850kg.
 • De afsluitende waarde (P) geeft de maximumsnelheid van de band weer. correspondeert met een max. snelheid van 150 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons milde klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is de all weather band een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is een winterband in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Spanga.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers in de winter maakt en regelmatig op wintersport gaat.
 • De all-season band is een perfecte tussenoplossing en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Dure of goedkope banden?
Autobanden zijn er in allerlei prijsgroepen: Koopjes, uitstekend en het topsegment. Welk model voor jou ideaal is heeft te maken met de inhoud van je auto, de manier waarop je rijdt en hoeveel je rijdt. Ga voor A-merken als Michelin of Pirelli in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Nissan Pixo) en heb je een rustig rijgedrag? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Yokohama of Runway.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Bridgestone of Maxxis zijn vrij duur. Wie slim is houdt acties en aanbiedingen in de gaten van de grote en lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je dikwijls goedkope autobanden in Spanga bestellen, en profiteer je snel van 45% korting.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Spanga: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Spanga: tweedehands die amper gebruikt zijn die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €140,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij gewoon rijgedrag gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook is het enorm aan te raden dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Spanga.

Wat kost autobanden wisselen in Spanga?
Vakkundig banden vervangen in Spanga is al mogelijk vanaf €42,50 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit is een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden betaal je al snel €95. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €60,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. D.m.v. de versterkte zijkant kan je nog een stuk blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zodoende kan jij dus nog naar huis rijden of naar een garage. Een reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De voordelen zijn het verbeterde draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder vervorming. Let op: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de bandenspanning en de profieldiepte. Vakgarages adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Spanga.

Plaats een reactie