Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oldeholtwolde

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Oldeholtwolde? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere de beste webshops in winter- zomer- en all season banden en lokale garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. In aanvulling daarop bekijk je hier meer info over bandenmaten en populaire merken en ontdek je in de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Oldeholtwolde inclusief montage, balanceren en testen heb je al vanaf €39,99.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid bevelen wij aan om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Autobanden van de beste merken zoals Toyo zijn al te koop vanaf €350. B-merken als Gt Radial zijn er al vanaf €190 per vier.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Oldeholtwolde

Banden wisselen in Oldeholtwolde

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Oldeholtwolde is erg belangrijk. De meeste consumenten wisselen twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) zetten we de winterband eronder en omstreeks maart of april gaan we over op zomerbanden. Zelf banden verwisselen is een vak apart. Daarbij vraagt het flink wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Oldeholtwolde heeft verschillende voordelen:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Optioneel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oldeholtwolde.

Wanneer moet ik wisselen?
Het bandenbedrijf kan je ook vertellen of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 40.000 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wanneer auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de auto kan al vanaf €79,99.

Waarom autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Grote kans dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, verbruik je minder benzine en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Zoek banden garages in Oldeholtwolde

Moeiteloos en voordelig banden vervangen in Oldeholtwolde? In het onderstaande schema vind je specialisten en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze bandenservices ondersteunen je bij (de)monteren, repareren, wisselen, sipen, uitlijnen, balanceren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal check je plaatselijke montagepunten in Ter Idzard, Nijeholtpade, Oldeholtpade, Wolvega en Nieuwebrug.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oldeholtwolde

Goedkope autobanden Oldeholtwolde

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je merkt al snel je kunt kiezen uit talloze producten. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Hieraan ten grondslag liggen het remgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en het vermogen van de auto. Hoe dan ook: de banden van Europese fabrikanten zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken en modellen splitsen we uit in 3 klassen:

KlasseAutoAantal kilometersWegliggingKosten
1. A-segmentGrote motorVanaf 50.000Driftig180
2. UitstekendDoorsnee autoVanaf 25.000Gemiddeld€115
3. GoedkoopsteKleine stadsauto< 15.000Log€67

Online banden webwinkels vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het volgende schema check en vergelijk je erkende aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Oldeholtwolde hebben. Op deze website check je ook extra informatie over: Beste autobanden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Doorgaans gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Oldeholtwolde monteren geeft meer grip op het wegdek, een kortere remweg, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Betere tractie en een beter remvermogen.
 • Minder geluidsproductie.

Winterbanden wisselen Oldeholtwolde

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben een dieper profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit geeft een kortere remweg, meer controle over je auto en dus minder kans ongelukken tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Italië, Luxemburg, Zweden) moet je ze zelfs verplicht hebben.

 • Presteren het best tijdens de wintermaanden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een belangrijk nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Met name geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de prijzen van nieuwe autobanden in Oldeholtwolde kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de geschatte tarieven van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook nuttige informatie over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkTypeGroottePrestatieKosten
Michelincrossclimate225/55 R18102V€161
Continentalcontipremiumcontact 2195/60 R1689V€107
Vredesteinultr.vorti r xl305/30 R20305/30Z20(Y€198
Bridgestoneturanza255/50 R19107Y€143
Goodyearefficientgrip255/40 R1895Y€196
Dunlopd254 f130/60 R1961H€213
Pirelliw-210s2 sottozero225/50 R1798H€103
Hankookkinergy 4s h740185/70 R1488T€67
Kumhows71225/55 R1999H€122
Uniroyalrainexpert 3 suv fr215/70 R16100V€109
Nexenn blue hd plus235/60 R17102H€89
Firestonefirehawk255/35 R1996YY€141
Superiabluewin225/65 R17102H€59
Savaeskimo hp 2 xl215/55 R1798V€98
Maxxishp5195/50 R16V88€65
Toyoprox.spo.suvxl275/45 R19108Y€148
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Weststellingwerf).

Welke bandenmaat zoek je?

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar plus minus 50%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er diverse aspecten waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat het allemaal mag kosten.

De bandenmaat
De maat wordt geperst op alle autobanden (aan de zijkant). Deze cijfer-letter combinatie laat zien welke maat je hebt. Neem je nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 265 / 35 R21 – 101Y.

 • 265 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 35 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 35%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 21 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 21 inch).
 • 101 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval is dat een max. belasting van 825 kilogram.
 • De laatste waarde (Y) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 300 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband in het najaar en de winter aan te raden. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Oldeholtwolde.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of ijzel.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Wat wil ik betalen
Autobanden zijn er in drie prijscategorieën: Voordelig, prijs-kwaliteit en topklasse. Welke soort past bij jou hangt met name af van de trekkracht van de auto, jouw rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Koop een A-merk als o.a. Michelin of Nexen als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een zware/krachtige auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (bijv. een Nissan Pixo) en een rustige rijstijl? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Best & Wanli.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Goodyear of Superia hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen koopt uitsluitend aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Hierdoor kan je dikwijls goedkope autobanden in Oldeholtwolde bestellen, en regel je snel 25% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Oldeholtwolde: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Het alternatief is gebruikte banden Oldeholtwolde: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Totaalpakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €150,00 per kalenderjaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De ANWB adviseert om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij standaard merken kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom vreemde slijtage door ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Verder is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Oldeholtwolde.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Oldeholtwolde?
Op korte termijn banden vervangen in Oldeholtwolde is al mogelijk vanaf €55,00 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit circa €90. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €54,00 per 12 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. D.m.v. de versterkte wang (zijkant) is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. Op die manier vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een vakgarage. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie de bandenspanning en de profieldikte. Wij raden aan om elke 6 jaar te wisselen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Oldeholtwolde.

Plaats een reactie