Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Tienray

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Tienray? Op onze autobandenvergelijker tref je de beste online verkooppunten van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en gegevens van garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Ook kan je aan de slag met praktische informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Tienray inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €43,50.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid is het verstandig om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Bridgestone zijn al te koop vanaf €310. Budgetmerken als Westlake zijn al te koop vanaf €205 per 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Tienray

Banden wisselen in Tienray

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Tienray is erg belangrijk. De meeste weggebruikers doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Op eigen houtje wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarnaast vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in Tienray scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en het scheelt veel stress.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Tienray.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenspecialist weet ook of het profiel op de banden nog voldoet aan de richtlijnen. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 35.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat je er langer plezier van hebt.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet erg licht. Ook geeft het een ongunstig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen wil zeggen dat de wielophanging weer wordt afgesteld volgens de fabrieksspecificaties. Dit zorgt voor een betere verkeersveiligheid, een lager brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kost om en nabij de €69,99.

Waarom banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, rijd je een stuk efficiënter en neemt het rijgenot flink toe. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Banden garages in Tienray

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Tienray? In de tabel in het volgende blok vind je autogarages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Limburg). Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in (de)monteren, uitlijnen, trimmen, balanceren, sipen, repareren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website tref je nabijgelegen montagepartners in Meerlo, Blitterswijck, Geijsteren, Wanssum en Wellerlooi.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-tienray

Goedkope autobanden Tienray

Op zoek naar nieuwe banden voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat er een enorm aanbod is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en wat voor type auto je rijdt. Opmerking: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we terugbrengen naar 3 categorieën:

CategorieType autoKM (jaarlijks)WegcontactTarief
1. A-segmentZware auto’sMeer dan 45.000Dynamisch195
2. Prijs-kwaliteitDoorsnee autoGemiddeldHerkenbaar€106
3. InstapKleine autootjesWeinig kilometersVoorspelbaar€77

De beste aanbieders vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In het overzicht hieronder vergelijken wij landelijke online aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Tienray hebben. Op Autobandenspot.nl tref je ook aanvullende info over: Run-on-flat banden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband is ideaal bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaliter rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Tienray monteren geeft meer grip op het wegdek, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Winterbanden laten wisselen Tienray

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en wissel je weer om in maart. Ze hebben een dieper profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dat resulteert in een korte remweg, zorgt voor meer grip en dus minder kans ongelukken bij sneeuw of ijzel. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Italië, Zweden, Luxemburg) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij natte, koude en winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden worden steeds populairder: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hebt geen extra velgen en banden nodig.
 • Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de onkosten van nieuwe autobanden in Tienray kopen? In de onderstaande tabel beiden wij de huidige prijzen van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website tref je ook nuttige informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden.

MerkTypeAfmetingPrestatieTarief
Michelinalpin a4175/65 R1584H€106
Continentaltkc70180/55 R1773W€181
Vredesteinultrac satin255/45 R18103Y€143
Bridgestoneb280185/65 R1588T€72
Goodyearultragrip performance +255/45 R18103V€195
Dunlopsp sport maxx275/30 R1996Y€164
Pirellimt60130/80 R1765H€123
Hankookvantra lt ra18165/80 R1497Q€61
Kumhowp71 xl205/50 R1793V€83
Uniroyalms-plus 77 xl215/50 R1795V€103
Nexennblue hd plus165/65 R1377T€50
Firestonefirehawk205/55 R1691V€102
Superiaecoblue215/40 R1787W€49
Savatrenta ms205/75 R16110Q€106
Maxxiswp-05 arctictrekk185/55 R1586H€64
Toyoproxes r888r xl295/30 R1898Y€260
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Horst aan de Maas).

Vind jouw perfecte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar 30%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er diverse dingen waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op de flank van de band. Deze cijfer-letter combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een voorbeeld van een bandenmaat is 205 / 55 R16 – 94V.

 • 205 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 55 slaat op de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 55%.
 • De R staat voor Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 16 biedt inzicht in de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 94 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 670 kilogram.
 • De laatste letter (V) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 km/h.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Bedenk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Als je relatief weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is de all weather band een interessant alternatief. Rij je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de speciale winterband in het najaar en de winter echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Tienray.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst of sneeuw.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Onkosten
Autobanden kan je vinden in allerlei prijscategorieën: Economy, gemiddeld en de a-merken. Welk type aan te raden is voor jou hangt af van de inhoud van de motor, jouw rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Bestel een A-merk als bijv. Michelin of Maxxis als je veel kilometers maakt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Suzuki Celerio) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Ep Tyre & Nankang.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Dunlop of Firestone zijn niet perse heel goedkoop. De slimme rijder checkt regelmatig aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Hierdoor kan je verrassend goedkope autobanden in Tienray bestellen, en ontvang je tot 50% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Tienray: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Tienray: tweedehands die amper gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Combideal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €147,50 per kalenderjaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Onder normale omstandigheden zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste moet je ervoor zorgen dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Tienray.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Tienray?
Op korte termijn banden vervangen in Tienray wordt al gedaan voor €55,00 voor de complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost het je al gauw €100. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €57,50 per half jaar.

Hoe werken runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de Runflat eigenschap kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een vakgarage. Een reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). Wat dit type onderscheidt is het verbeterde draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder vervorming. Aandachtspunt: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je op vakantie? Check dan de spanning van de banden en het profiel (minimaal 2.5 mm). De garages adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Tienray.

Plaats een reactie