Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Meerlo

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of moet je jouw banden laten wisselen in Meerlo? Op dit portaal kan je aan de slag met de grote leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en contactgegevens voor een snelle bandenwissel. Verder raadpleeg je hier praktische informatie over de verschillende type banden die er zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product rijmt met jouw wensen.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is cruciaal dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Meerlo inclusief demonteren, monteren en balanceren is al mogelijk vanaf €39,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid is het aan te raden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Degelijke banden van A-merken als Kumho Tyres scoor je al vanaf €350. budgetmerken als Cachland kosten gemiddeld zo’n €215 per set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Meerlo

Banden wisselen in Meerlo

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Meerlo is essentieel. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Rond oktober / november laten we de winterband monteren en omstreeks maart of april laten we de zomerband monteren. De banden verwisselen is een precies werkje. Daarnaast vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Meerlo scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Soms kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Meerlo.

Wanneer banden vervangen
Een bandenservice controleert ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook als de garage ziet dat het rubber versleten of uitgedroogd is moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na circa 40.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en stuurt minder gemakkelijk. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit verbetert de wegligging, een scherp brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een wagen uitlijnen is al uit te voeren vanaf €65,00.

Balanceren van de autobanden
Gaat je auto trillen bij een bepaalde snelheid? Grote kans dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Daarbij worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijd je een stuk veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit standaard inbegrepen.

Vind banden garages in Meerlo

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Meerlo? In de tabel in het volgende blok vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Limburg). Deze lokale garages hebben ervaring met repareren, wisselen, uitlijnen, trimmen, (de)monteren, sipen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website check je eveneens montage-specialisten in Blitterswijck, Geijsteren, Wanssum, Wellerlooi en Well.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-meerlo

Goedkope autobanden Meerlo

Op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Je zult al snel zien dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft weer specifieke plus- en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Hieraan ten grondslag liggen de manier waarop je rijdt, de gebruiksintensiteit, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Opmerking: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken kunnen we terugbrengen naar 3 segmenten:

CategorieAutoKm p/jaarWegliggingKosten
1. Hoogste klasseVeel powerVeel kilometersEnergiek198
2. StandaardNormale autoDagelijks gebruikNormaal€116
3. VoordeelKleine auto’sKleingebruikerSimpel €62

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het schema hierna bieden we je erkende online garages die ook aan huis bezorgen en een voordelige bandenservice in Meerlo hebben. Op Autobandenspot.nl ontdek je ook handige informatie over: All season banden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt het meeste grip bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Meerlo monteren geeft meer grip op het wegdek, geeft een betere wegligging, geeft minder geluidsproductie en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek door de brede sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Aanbevolen tussen april – september.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Meerlo

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit bevordert de remweg, bevordert de grip en een betere wegligging bij winterse omstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Oostenrijk, Luxemburg, Italië) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance bij gladheid of sneeuw.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Ideaal als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een belangrijk nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • De beste keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet aan wintersport doet.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de onkosten van nieuwe autobanden in Meerlo kopen? In de onderstaande tabel vind je de actuele tarieven van enkele populaire modellen en types. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Middels onze vergelijker check je ook meer informatie over: Motorbanden.

MerkTypeGrootteVermogenKosten
Michelinlatitude alpin la2265/45 R20104V€299
Continentaltkc80325/0 R1859S€78
Vredesteinultrac satin225/45 R1895Y€112
Bridgestonepot.re050arft285/40 R19103Y€122
Goodyearultragrip cargo235/65 R16115S€158
Dunlopsp sport maxx rt205/45 R1683W€94
Pirelliscorpion trail ii180/55 R1773W€145
Hankookdynapro hp2 ra33235/60 R18107V€122
Kumhowp71 xl225/45 R1794V€77
Uniroyalms-plus 77 xl225/55 R1699H€99
Nexenn blue hd plus145/70 R1371T€38
Firestonedestination265/70 R16112H€159
Superiaecoblue225/45 R1895W€53
Savatrasporto leggero195/80 R14106P€95
Maxxisarctictrekker wp-05195/60 R1486H€59
Toyoproxes r8r195/50 R1684W€145
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Horst aan de Maas).

Autobanden zoeken en vinden

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar ongeveer 50%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Zodra je de banden wilt verwisselen zijn er belangrijke details waar je over na moet denken. De maat van jouw huidige velgen, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een voorbeeld van een bandenmaat is 205 / 55 R16 – 94H.

 • 205 staat voor de breedte in millimeters.
 • 55 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 55%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 16 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 16 inch).
 • 94 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 670kg.
 • De afsluitende waarde (H) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. betekent snelheden tot 210 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar veruit de beste keuze. Als je niet zoveel rijdt (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band een uitstekende keuze. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Een winterband rijden is dan van november tot april het meest interessant. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Meerlo.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij echt winterse omstandigheden.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Kosten
Autobanden kan je kopen in velerlei prijsgroepen: Prima, prijs-kwaliteit en premium. Welk segment voor jou ideaal is hangt met name af van de trekkracht van de auto, je manier van rijden en de gebruiksintensiteit. Kies voor een A-merk als Michelin of Pirelli op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een high-performance auto rijdt. Rij je weinig en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (denk aan een Lancia Ypsilon) en houd je er een rustige rijstijl op na? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Bf Goodrich of Sunfull.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Superia zijn best kostbaar. De slimme automobilist koopt uitsluitend aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zo kan je hele goedkope autobanden in Meerlo bestellen, en ontvang je tot 25% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Meerlo: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Meerlo: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €140,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een normale rijstijl gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder moet je erop letten dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Meerlo.

Wat kost autobanden wisselen in Meerlo?
Op locatie banden vervangen in Meerlo wordt al gedaan voor €50,00 per set van 4 (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). In het geval van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit circa €80. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €57,50 per half jaar.

Hoe werkt een runflat band?
Runflat banden zorgen ervoor dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Middels de bijzondere eigenschappen kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Let op: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning nog op orde is en en natuurlijk het profiel. Wij raden aan om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Meerlo.

Plaats een reactie