Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oldetrijne

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Oldetrijne? Op dit portaal vind je onder andere de meest populaire online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en lokale servicepunten gespecialiseerd in bandenwissel. Verder kan je aan de slag met nuttige info over montage, uitlijnen en balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product rijmt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden zorgen voor een hoog rijcomfort, meer veiligheid en lager brandstofverbruik.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Oldetrijne inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen laat je al doen vanaf €42,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid bevelen wij aan om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Nieuwe banden van de betere merken als Superia koop je al vanaf €325. B-merken als Goform bestel je al vanaf €200 voor een hele set.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Oldetrijne

Banden wisselen in Oldetrijne

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Oldetrijne is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf doen is lastiger dan je misschien denkt. Daarnaast vraagt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Oldetrijne maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oldetrijne.

Wanneer banden vervangen
Een autogarage controleert ook of de profieldiepte nog in orde is. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer de band beschadigd of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 32.500 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wat is een auto uitlijnen?
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt raar. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Bij uitlijnen draait het erom dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een wagen uitlijnen kost je ongeveer €74,99.

Wat is banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? Het kan maar zo zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen is dit standaard inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Oldetrijne

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Oldetrijne? In de onderstaande tabel tref je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de regio (provincie Friesland). Deze autogarages hebben ervaring met (de)monteren, uitlijnen, trimmen, sipen, wisselen, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website ontdek je eveneens montagepunten in Sonnega, Oldeholtwolde, Ter Idzard, Nijeholtpade en Oldeholtpade.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oldetrijne

Goedkope autobanden Oldetrijne

Zoek jij ook een tweede set banden voor je auto? Je merkt al snel het assortiment enorm uitgebreid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit heeft te maken met de rijstijlen, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Goed om te weten: de banden van Europese fabrikanten voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De banden kunnen we uiteenzetten in 3 groepen:

SegmentType autoKM (op jaarbasis)WegliggingPrijzen
1. KwaliteitGrote motorVeel kilometersAgressief181
2. MiddenklasseDoorsnee autoGemiddeldGemiddeld€109
3. VoordeelKleine auto’sWeinig kilometersBeheerst€69

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende schema bekijk en vergelijk je betrouwbare online aanbieders die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Oldetrijne hebben. Op Autobandenspot.nl tref je ook extra informatie over: Zomerbanden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is ideaal in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaliter laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Oldetrijne monteren geeft optimale grip, een kortere remweg, zorgt voor minder slijtage en een uitstekende waterafvoer door de lange sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Goedkoop winterbanden wisselen Oldetrijne

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en een betere wegligging bij vorst of sneeuw. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen, Italië) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Biedt de beste performance in de winterse periodes.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Minpunt is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Geschikt als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Interesse in de investering in nieuwe autobanden in Oldetrijne kopen? In het onderstaande schema bekijk je de geschatte prijzen van verschillende merken en modellen. Deze prijzen zijn excl. balanceren, monteren en uitlijnen. Via deze website check je ook extra informatie over: Gehomologeerde banden.

MerkTypeAfmetingenPrestatiePrijs
Michelincrossclimate suv235/65 R18110H€186
Continentalcontiwintercontact ts 830p295/30 R19100W€292
Vredesteinultrac vorti r265/35 R2099Y€181
Bridgestonet_31_re180/55 R1773W€159
Goodyearduragrip165/60 R1581T€72
Dunlopgrandtrek at20265/60 R18110H€157
Pirellicinturato p7225/50 R1794W€121
Hankookkinergy eco 2 k435175/65 R1584T€62
Kumhowintercraft ws71 suv265/70 R16112H€100
Uniroyalms+77 suv225/70 R16103H€111
Nexenn blue hd plus195/55 R1687V€69
Firestonewinterhawk 2175/70 R1382T€61
Superiaecobluevan225/75 R16121S€64
Savaeskimo hp 2 xl215/50 R1795V€90
Maxxishp5195/55 R15V85€62
Toyonano energy van205/80 R14109/107S€79
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Weststellingwerf).

Vind jouw perfecte autoband

Bekijk aanbiedingen en bespaar 40%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere onderwerpen waar je over na moet denken. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat het allemaal mag kosten.

Bandenmaat aflezen
De maat lees je af op op de band. Deze unieke combi van letters en cijfers vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 265 / 40 R21 – 101V.

 • 265 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 40%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 21 geeft een indicatie van de velgmaat (in ons voorbeeld 21 inch).
 • 101 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In dit geval een max. belasting van 825 kilogram.
 • De laatste letter (V) geeft de maximumsnelheid van de band weer. betekent snelheden tot 240 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn zomerbanden vaak het hele jaar wel veruit de beste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all weather band een zuinigere optie. Rij je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Oldetrijne.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij echt winterse omstandigheden.
 • De all-season band is het beste van beide werelden en is prima te rijden in zomer en winter.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je kopen in 3 prijssegmenten: Voordelig, uitstekend en A-segment. Welk segment voor jou geschikt is wordt bepaald door de inhoud van je auto, jouw rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Koop een A-merk als o.a. Dunlop of Firestone op het moment dat je veel rijdt, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Zit je niet al te veel in de auto en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (denk aan een Renault Twingo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Haida of Tigar.


Kortingsacties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Continental of Toyo zijn vrij duur. De slimme rijder checkt regelmatig aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Door goed te kijken kan je hele goedkope autobanden in Oldetrijne bestellen, soms met wel 40% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Oldetrijne: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Oldetrijne: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1-pakket: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile laat je twee keer per jaar de banden vervangen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €165,00 per jaar.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Als laatste is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Oldetrijne.

Wat kost autobanden wisselen in Oldetrijne?
Op locatie banden vervangen in Oldetrijne kan al vanaf €45,00 voor een totale set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost het je al gauw €85 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door de speciale constructie kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier kan jij dus nog naar huis rijden of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel kan je dus thuislaten.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (net als voor de bestelauto). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Aandachtspunt: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). De garages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Oldetrijne.

Plaats een reactie