Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Eelde

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je banden laten wisselen in Eelde? Op deze pagina vind je onder andere toonaangevende shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tevens lees je hier nuttige informatie over de soorten banden die er allemaal zijn en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product matcht met jouw rijstijl.

 • Goede banden zorgen voor optimale grip op het wegdek.
 • Let er op dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Eelde incl. balanceren en uitlijnen laat je al doen vanaf €39,99.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor jouw eigen veiligheid is het verstandig om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm.
 • Gewoon goede banden van de betere merken als Michelin bestel je al vanaf €350. Budgetmerken als Kingstar kosten ongeveer €220 per vier.

Banden kopen en laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Eelde

Banden wisselen in Eelde

De bandenwissel bij een autobedrijf in Eelde is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste automobilisten doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. In het najaar kiezen we voor de winterband en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) gaan we over op zomerbanden. Dit zelf verwisselen is niet eenvoudig. Ook vraagt het de nodige ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Eelde heeft verschillende voordelen:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je amper tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw banden worden daarbij direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Soms is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Eelde.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autogarage kan je ook vertellen of de profieldiepte nog toereikend is. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook zodra het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt dien je nieuwe banden te nemen. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Wat is een auto uitlijnen?
Een wagen met verkeerde uitlijning heeft geen stabiele wegligging, trekt scheef en stuurt licht of juist zwaar. Ook geeft het onnodig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een scherp brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto laat je al uitvoeren vanaf €74,99.

Wanneer autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Mogelijk is het zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceermachine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijdt je een stuk rustiger, het rijdt zuiniger en neemt de levensduur van de banden toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Vind banden garages in Eelde

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Eelde? In de tabel in het volgende blok bekijk je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages die actief zijn in de regio (provincie Drenthe). Deze autogarages hebben ervaring met repareren, uitlijnen, wisselen, balanceren, (de)monteren, sipen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal check je regionale montagepunten in Glimmen, Onnen, Haren, Matsloot en Vriescheloo.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-eelde

Goedkope autobanden Eelde

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat er een ontzettend grote keuze is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Hieraan ten grondslag liggen de rijstijlen, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en wat voor type auto je rijdt. Opmerking: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, dus zeker ook de goedkoopste banden. De autobanden worden vaak onderverdeeld in 3 categorieën:

KlasseType autoKM (op jaarbasis)RijstijlKosten
1. A-merkGroot vermogenVanaf 40.000Pittig199
2. UitstekendGemiddelde autoTot 30.000 kmGemiddeld€107
3. BasisKleine stadsautoWeinig kilometersZwaar€71

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het schema hierna doorzoek je erkende webshops die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Eelde hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook nuttige informatie over: Winterbanden

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Normaliter worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Eelde monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minder slijtage en een effectieve waterafvoer dankzij de brede en diepe lengtegroeven.

 • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Zorgt voor minder slijtage.

Goedkoop winterbanden wisselen Eelde

De winterbanden gaan eronder in oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben diepe gleuven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit verbetert de remweg, bevordert de grip en dus minder kans ongelukken tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland) mag je niet eens zonder rijden in de winter.

 • Biedt de beste performance bij vorst of sneeuwval.
 • Zachtere samenstelling, het rubber blijft bij lage temperaturen soepel.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Ideaal als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en ze geven een heel goede grip. Aandachtspunt is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Perfect als je niet heel veel rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de onkosten van nieuwe autobanden in Eelde kopen? In het onderstaande schema vind je de standaard tarieven van enkele populaire modellen en types. Hierbij zit niet inbegrepen monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal check je ook extra informatie over: Autobanden reinigen.

MerkSerieFormaatKenmerkTarief
Michelinagilis +235/60 R17117S€161
Continentalcontisportcontact 3195/45 R1680V€89
Vredesteinwintrac xtreme s215/40 R1787V€104
Bridgestonepotenza265/35 R1994Y€208
Goodyeareagle f1 asymmetric 5225/45 R1791Y€85
Dunlopsp sport maxx tt245/50 R18100W€162
Pirellicinturato p7245/45 R18100Y€118
Hankookw616 xl205/60 R1696T€98
Kumhowp51205/55 R1691V€67
Uniroyalrainexpert 3195/65 R1591V€57
Nexenwinguard wt1175/65 R1490T€69
Firestonemultiseason175/70 R1484T€110
Superiaecoblue265/50 R20111W€73
Savaeskimo hp 2 xl225/50 R1798V€92
Maxxiswp-05 arctictrekk205/45 R1687H€71
Toyonano energy 3185/65 R1486T€51
Tabel met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Tynaarlo).

Zoek jouw bandenmaat

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er belangrijke onderwerpen die van belang zijn. De maat van jouw huidige velgen, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat staat weergegeven op alle autobanden (aan de zijkant). Deze unieke combi van letters en cijfers vertelt je welke maat je nodig hebt. Koop je ook nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een voorbeeld van een bandenmaat is 255 / 70 R15 – 108H.

 • 255 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 70 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 15 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 15 inch).
 • 108 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 1000kg.
 • De laatste letter (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot210 kilometer per uur.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een efficiënte manier van rijden. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een winterband in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Eelde.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en kan je gerust het hele jaar gebruiken.

Wat mag het kosten?
Autobanden verdelen we onder in meerdere prijscategorieën: Voordelig, goed en A-segment. Welke soort je moet kiezen wordt bepaald door het vermogen van de auto, rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Koop een A-merk als o.a. Continental of Maxxis als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? En heb je een kleine stadsauto (neem een Hyundai i10) en doe je het rustig aan? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Atturo of Vitour.


Uitverkoop en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Vredestein of Toyo zijn niet perse heel goedkoop. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Zodoende kan je hele goedkope autobanden in Eelde bestellen, en ontvang je tot 25% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Eelde: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Eelde: tweedehands producten van goede kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €150,00 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Dit kan je gemakkelijk herkennen aan de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Bij normaal rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Zoek maandelijks uit of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige slijtage door de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Eelde.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Eelde?
Bij een garage banden vervangen in Eelde laat je al uitvoeren voor €50,00 voor een complete set (mits de band al op de velg zit, dit is een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost het je al gauw €92,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €65,00 per kalenderjaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Geholpen door de versterkte wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden wanneer jij een lekke band constateert. In die situatie rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Aandachtspunt: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en de profieldiepte. Het advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Eelde.

Plaats een reactie