Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Glimmen

Online autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Glimmen? Op onze autobandenvergelijker bieden wij betrouwbare aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en lokale autogarages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Ook tref je hier meer informatie over de verschillende soorten autobanden en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw wensen.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is belangrijk dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Glimmen inclusief montage, balanceren en testen laat je al doen vanaf €40,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt vaak aangeraden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van toonaangevende merken als Maxxis kosten gemiddeld zo’n €320. Budgetmerken als Diplomat scoor je al vanaf €225 per 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Glimmen

Banden wisselen in Glimmen

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Glimmen is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste automobilisten laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) gaat de winterband erop en als de temperaturen weer stijgen (vaak rond april) zetten we de zomerband er weer onder. Thuis de banden wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Tevens vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en materialen. Goedkoop banden wisselen in Glimmen is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je bent er zeker van dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur montagemateriaal te kopen.
 • De autobanden worden ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Steeds vaker kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Glimmen.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een autogarage kan je ook vertellen of het profiel nog in orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook als er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na circa 30.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen wordt bepaald door type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een langere levensduur.

Auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Uitlijnen van de auto is al uit te voeren vanaf €74,99.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Hoor of voel je getril in de auto? Het kan maar zo zijn dat de banden gebalanceerd moeten worden. Aan de hand van een wielanalyse plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je duurzamer bezig en je banden gaan langer mee. Bij een bandenwissel wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Overzicht met banden garages in Glimmen

Rap en goedkoop banden vervangen in Glimmen? In de tabel in het volgende blok vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Groningen). Deze bedrijven ondersteunen je bij (de)monteren, balanceren, wisselen, trimmen, repareren, sipen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker vind je evenzeer montage-garages in Onnen, Haren, Matsloot, Vriescheloo en Wedde.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-glimmen

Goedkope autobanden Glimmen

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je zult al snel merken dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Met welke band ben ik het beste geholpen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht en vermogen van de auto. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De merken verdelen we onder in 3 niveau’s:

CategorieType autoAantal kilometersRijgedragKosten
1. TopklasseZware auto’sGrootverbruikerDriftig€180
2. StandaardDoorsnee autoGemiddeldGewoon€105
3. EconomyBoodschappenautoBeperkt gebruikRustig€72

Online banden webwinkels vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de volgende tabel doorzoek je goede webwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Glimmen hebben. Op deze website vind je ook aanvullende info over: Zomerbanden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Over het algemeen rijdt je van maart tot oktober met deze band. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Glimmen monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, zorgt voor een langere levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de brede groeven en sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Voordelig winterbanden wisselen Glimmen

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit geeft een kortere remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken in de winterse periodes. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Luxemburg, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Ontwikkeld om optimaal te presteren bij winterse omstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door mee kunt rijden. De beste keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat. All season banden worden steeds populairder: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Aandachtspunt is dat deze wel sneller slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen extra kosten voor aanschaf, opslag en wisselen.
 • Ideaal als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Glimmen kopen? In de tabel hieronder beiden wij de geschatte prijzen van diverse types en merken. Deze prijzen zijn excl. uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website tref je ook meer informatie over: Gehomologeerde banden.

MerkSerieGrootteVermogenTarief
Michelinalpin 6195/45 R1684H€111
Continentalcontiwintercontact ts 800125/80 R1365Q€52
Vredesteinquatrac 5215/45 R1791Y€112
Bridgestonet001205/50 R1687V€130
Goodyeareagle f1 asymmetric 3225/40 R1993Y€200
Dunlopmoto2/50 R1743P€54
Pirellip-zero (pz4)255/30 R2092Y€298
Hankookkinergy 4s h740165/70 R1383T€55
Kumhowp51205/60 R1591H€62
Uniroyalrainexpert 3165/65 R1479T€48
Nexenn fera su1 xl195/55 R1691V€61
Firestonevanhawk205/65 R15102T€161
Superiaecoblue hp165/60 R1581T€38
Savaeskimo hp 2 xl215/55 R1798V€98
Maxxiswp05165/60 R1581T€57
Toyoproxes cf2 xl215/50 R1795V€81
Opsomming met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Groningen).

Zoek jouw bandenmaat

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar zo’n 30%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Indien je de banden wilt verwisselen zijn er belangrijke onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je budget is.

Jouw bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op het rubber van de band. Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Wellicht past daar een andere maat bij. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 255 / 70 R15 – 108T.

 • 255 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 70 geeft de hoogte van de band aan, berekend als percentage van bandbreedte (hierbij dus 70%.
 • R duidt aan: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 15 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 108 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 1000 kilogram.
 • De laatste letter (T) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot190 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bekijk eerst of je veel rijdt of juist weinig? In ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een efficiënte manier van rijden. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is een een all-season band een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is de winterband van november tot april aan te raden. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Glimmen.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als ook in de winter veel op de weg zit en bij winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Budget bepalen
Autobanden kan je vinden in drie prijscategorieën: Prima, middenklassen en het topsegment. Welk product voor jou ideaal is wordt bepaald door het gewicht van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstanden die je rijdt. Neem een A-merk zoals Kumho Tyres of Superia op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (bijvoorbeeld een Peugeot 108) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Imperial en Prestivo.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Dunlop of Maxxis zijn best kostbaar. De slimme consument koopt uitsluitend aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je verrassend goedkope autobanden in Glimmen bestellen, en ontvang je tot 40% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Glimmen: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Glimmen: tweedehands die goed zijn nagekeken die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Combideal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al voor €145,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. De ANWB adviseert om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Zoek maandelijks uit of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze te laten balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tevens moet je ervoor zorgen dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Glimmen.

Wat kost autobanden wisselen in Glimmen?
Professioneel banden vervangen in Glimmen kan al vanaf €35,00 bij 4 banden (het complete wiel wordt dan gewisseld, dit is een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €95,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €62,50 per 6 maanden.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Middels de Runflat eigenschap kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de band onverhoopt lek raakt. Dan rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een autogarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en zijn een stuk sterker. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning op de banden en de profieldiepte. Wij raden aan om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Glimmen.

Plaats een reactie