Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Sint-Maartensdijk

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Sint-Maartensdijk? Op deze pagina ontdek je de beste leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tevens bekijk je hier handige info over uitlijnen, balanceren en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw wensen.

 • Goede banden zorgen voor optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Let er op dat je voortdurend met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Sint-Maartensdijk inclusief uitlijnen en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €37,50.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt vaak aangeraden om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van toonaangevende merken als Vredestein zijn er al vanaf €340. budgetmerken als Best kan je al krijgen vanaf €205 per vier.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Sint-Maartensdijk

Banden wisselen in Sint-Maartensdijk

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Sint-Maartensdijk is belangrijk zodat je altijd optimale grip hebt. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) rijden we op de winterband en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is best een complexe klus. Tevens vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Sint-Maartensdijk ontneemt veel stress:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw autobanden worden ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Eventueel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Sint-Maartensdijk.

Wat is de levensduur van banden?
Een garage kan je ook vertellen of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra de band beschadigd of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit het geval rond de 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met type wegdek waar je op rijdt en je rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Ook geeft het een te hoog brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit bevordert de wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de wagen kan al vanaf €87,50.

Autobanden balanceren
Last van een trillend stuur? Mogelijk is het zo dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden kleine gewichtjes geplakt op op de velg(rand). Zo rijdt je een stuk rustiger, ben je duurzamer bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) is dit standaard inbegrepen.

Vind banden garages in Sint-Maartensdijk

Vlug en voordelig banden vervangen in Sint-Maartensdijk? In het onderstaande schema vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages uit de regio (provincie Zeeland). Deze lokale garages hebben ervaring met (de)monteren, balanceren, trimmen, wisselen, repareren, uitlijnen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op dit portaal check je plaatselijke montagepunten in Scherpenisse, Poortvliet, Nieuw-Vossemeer, Sint Philipsland en Dinteloord.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-sint-maartensdijk

Goedkope autobanden Sint-Maartensdijk

Je bent op zoek naar een tweede set banden voor je auto? Je komt er al gauw achter dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. Welke moet ik nu kopen? Dit heeft te maken met rijstijl, het dagelijkse gebruik, of er met name snelweg kilometers worden gereden en of je een zware of lichte auto hebt. Opmerking: banden van Europese makelaardij voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De autobanden kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

ClassificatieSoort autoKilometrageRijstijlPrijzen
1. KwaliteitVeel powerVeel kilometersEnergiek€190
2. PopulairGemiddelde autoDagelijks gebruikGewoon€102
3. VoordeelKleine stadsauto< 15.000Beheerst€65

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In het volgende overzicht bekijk en vergelijk je landelijke online leveranciers die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Sint-Maartensdijk hebben. Middels onze vergelijker check je ook aanvullende info over: Bandenspanning

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de regel worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Sint-Maartensdijk monteren zorgt voor meer grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een langere levensduur van de band en voert het water uitstekend af met behulp van de brede lengtegroeven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Sint-Maartensdijk

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Deze hebben meer groeven en nokjes en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit geeft een kortere remweg, meer grip tijdens het rijden en een ideale rijervaring tijdens de wintermaanden. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Italië, Luxemburg, Zwitserland, Zweden, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties tijdens de wintermaanden.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Meer controle over je auto.

Alles wat je moet weten over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Nadeel is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Interesse in de prijzen van nieuwe autobanden in Sint-Maartensdijk kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de verwachte tarieven van verschillende merken en modellen. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook extra informatie over: Zuinigste autobanden.

MerkTypeAfmetingKenmerkTarief
Michelinpilot super sport245/35 R2095Y€231
Continentalpremiumcontact 6225/50 R1794V€121
Vredesteinquatrac 5215/45 R1893Y€163
Bridgestoneblizzak235/40 R1895V€211
Goodyearug8195/65 R1591T€74
Dunlopstreetresponse 2165/70 R1379T€70
Pirellicinturato winter165/65 R1581T€65
Hankookwinter icept evo2 suv w320a275/45 R20110V€165
Kumhoha31155/80 R1379T€55
Uniroyalrainexpert 3215/60 R1695H€86
Nexenwinguard sport225/55 R17101V€88
Firestonemultihawk165/65 R1377T€51
Superiaecoblue 4s185/60 R1588H€54
Savaintensa suv235/70 R16106H€102
Maxxisvansmart mcv3+225/55 R17109H€124
Toyoprox.r888r xl255/40 R1798W€179
Tabel met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Tholen).

Autobanden zoeken en vinden

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar wel 30%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Indien je nieuwe banden nodig hebt zijn er een aantal specificaties waar je over na moet denken. Denk aan de bandenmaat, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat lees je af op de flank van de band. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Koop je ook nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. Een bandenmaat kan zijn 225 / 45 R16 – 90V.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 45 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in ons voorbeeld 45%.
 • De R staat voor Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 16 beschrijft de velgmaat (hier dus 16 inch).
 • 90 staat voor het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 600kg.
 • De laatste waarde (V) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 kilometer per uur.

Ben jij een intensieve autorijder?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door een effectieve optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band een uitstekende keuze. Rij je veel kilometers en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een winterband tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Sint-Maartensdijk.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Tarieven
Autobanden zijn er in drie prijsgroepen: Voordelig, gemiddeld en het topsegment. Welk artikel voor jou ideaal is hangt af van de trekkracht van de auto, jouw rijgedrag en de gebruiksintensiteit. Koop een A-merk als o.a. Vredestein of Maxxis als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein autootje (bijv. een Renault Twingo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Federal of Silverstone.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Goodyear of Superia zijn vrij duur. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je extra goedkope autobanden in Sint-Maartensdijk bestellen, en krijg je wel 50% korting.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Sint-Maartensdijk: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Sint-Maartensdijk: tweedehands die goed zijn nagekeken met ruim voldoende profiel.
 • Combideal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €135,00 per 12 maanden.

FAQ met veelgestelde vragen

Moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij gewoon rijgedrag zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. Achterbanden een stuk langer.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en je auto te laten uitlijnen. Als laatste moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Sint-Maartensdijk.

Wat kost autobanden wisselen in Sint-Maartensdijk?
Professioneel banden vervangen in Sint-Maartensdijk wordt al gedaan voor €45,00 voor een totale set (bij band reeds op de velg, bekend als wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost het je al gauw €82,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €52,50 per 6 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Geholpen door de stuggere wang van de runflats kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. In die situatie is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar de dealer. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). Je kunt rekenen op de aantrekkelijk draagcapaciteit, meer vrijheid in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Check altijd voor (vakantie) vertrek de spanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). Autogarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Sint-Maartensdijk.

Plaats een reactie