Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Poortvliet

Online autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Poortvliet? Op onze autobandenvergelijker kan je aan de slag met gerenommeerde webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages waar je snel en voordelig een bandenwissel kunt laten doen. Tenslotte kan je aan de slag met meer informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product rijmt met jouw auto.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Poortvliet inclusief demonteren, monteren en balanceren heb je al vanaf €40,99.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Voor jouw eigen veiligheid bevelen wij aan om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van populaire merken zoals Pirelli kan je al krijgen vanaf €320. Budgetmerken als Best zijn al te koop vanaf €195 per set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Poortvliet

Banden wisselen in Poortvliet

De bandenwissel bij een autobedrijf in Poortvliet is belangrijk. De meeste weggebruikers doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Vanaf oktober of november gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) zetten we de zomerband er weer onder. Dit zelf doen is lastiger dan je misschien denkt. Daarbij vergt het flink wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Poortvliet ontneemt veel stress:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hoeft geen duur gereedschap te kopen of te huren.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Poortvliet.

Wanneer banden vervangen
Het bandenbedrijf analyseert ook of de profieldiepte niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Een zomerband dient vervangen te worden bij 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom auto uitlijnen
Een wagen met verkeerde uitlijning rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt opvallend licht of zwaar. Ook leidt het tot een onzuinig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een laag brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto laat je al uitvoeren vanaf €67,50.

Wanneer autobanden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, ben je milieuvriendelijk bezig en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Banden garages in Poortvliet

In no-time en goedkoop banden vervangen in Poortvliet? In het onderstaande schema tref je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages uit jouw regio (provincie Zeeland). Deze lokale garages zijn gespecialiseerd in wisselen, repareren, (de)monteren, uitlijnen, trimmen, balanceren van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op onze autobandenvergelijker zoek je nabijgelegen montageservices in Nieuw-Vossemeer, Sint Philipsland, Dinteloord, Lepelstraat en Halsteren.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-poortvliet

Goedkope autobanden Poortvliet

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel zien dat het aanbod meer dan divers is. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Hieraan ten grondslag liggen jouw rijgedrag, de jaarlijkse kilometrage, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en wat voor type auto je rijdt. Opmerking: de banden van bijna alle Europese merken zijn van uitstekende kwaliteit, zelfs de goedkoopste banden. De merken worden vaak onderverdeeld in 3 categorieën:

SegmentSoort autoKilometersWegcontactKosten
1. Hoogste klasseSportautoGrootverbruikerEnergiek190
2. GoedNormale autoGemiddeldGewoon€107
3. BasisKleine auto’s< 15.000Kalm€66

Bandenleveranciers vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hieronder doorzoek je erkende webwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Poortvliet hebben. Op onze autobandenvergelijker lees je ook aanvullende info over: Autobanden controleren voor vakantie

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband rijd je bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Over het algemeen worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Poortvliet monteren geeft jou extra grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, het maximaliseert de levensduur van de band en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek met behulp van de lange sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Meer grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen in de zomer.
 • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Voordelig winterbanden wisselen Poortvliet

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en inkepingen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij vorst of sneeuw. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Zwitserland, Italië, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk) zijn winterbanden verplicht.

 • De beste prestatie tijdens de wintermaanden.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hebt geen extra set banden nodig (kostenbesparend) en je hebt het hele jaar voldoende grip. Nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet in skigebieden komt.

Tarieven autobanden juli 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Poortvliet kopen? In het onderstaande schema beiden wij de gemiddelde tarieven van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op dit portaal lees je ook uitgebreide info over: Goedkoopste autobanden.

MerkSoortFormaatVermogenKosten
Michelinpilot alpin pa4295/35 R19104V€265
Continentalp606295/40 R23108Y€284
Vredesteinultrac satin245/50 R19105W€125
Bridgestonedm v2 mfs m+s235/60 R17102S€170
Goodyearefficientgrip255/50 R19103Y€201
Dunlopstreetresponse 2165/70 R1485T€66
Pirelliscorpion verde all season225/65 R17106V€160
Hankookwinter icept evo2 w320205/60 R1696H€82
Kumhoha31 xl175/65 R1486T€50
Uniroyalrainexpert 3185/65 R1588T€54
Nexenwinguard suv205/70 R1596T€60
Firestonemultihawk185/65 R1486H€61
Superiaecoblue 4s195/65 R1595H€44
Savaintensa suv255/55 R18109W€117
Maxxispremitra_5205/60 R1591H€83
Toyoprox.sport suv235/50 R1999W€113
Figuur met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Tholen).

Zoek jouw nieuwe band

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar wel 40%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Wanneer je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere aspecten die relevant zijn. Je moet dan denken aan de velgmaat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat je er totaal aan wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat lees je af op de flank van de band. Deze cijfer-letter combinatie toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een van de bandenmaat codes is: 215 / 45 R16 – 90V.

 • 215 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 45 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 45%.
 • De R houdt in: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 16 beschrijft de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 90 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 600kg.
 • De laatste letter (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 240 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden veruit de beste keuze. Als je weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is de vierseizoenenband een betere mogelijkheid. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is een extra winterband in het najaar en de winter een onmisbare keuze. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Poortvliet.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Prijzen
Autobanden kan je bestellen in velerlei prijsgroepen: Economy, prijs-kwaliteit en premium. Welk product jij moet kiezen hangt af van de trekkracht van de auto, de manier waarop je rijdt en de jaarlijkse kilometrage. Ga voor A-merken als Goodyear of Nexen als je meer dan 30.000 km maakt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (neem een Peugeot 108) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Interstate of Star Performer.


Dagdeals en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Bridgestone of Nexen zijn niet perse voordelig. De slimme consument checkt regelmatig aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Hierdoor kan je hele goedkope autobanden in Poortvliet bestellen, soms met wel 35% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Poortvliet: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Het alternatief is gebruikte banden Poortvliet: tweedehands producten van goede kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Totaalpakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €150,00 per jaar.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Wanneer je auto juist uitgelijnd is gaan voorbanden circa 30.000 – 40.000 kilometer mee. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Check elke maand even hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom vreemde slijtage door de juiste band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Verder moet je erop letten dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Poortvliet.

Wat kost autobanden wisselen in Poortvliet?
Professioneel banden vervangen in Poortvliet kost je zo’n €47,50 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, dit heet een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit circa €89,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €57,50 per seizoen (zomer of winter).

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met gebruikmaking van de versterkte zijkant kan je nog 80 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. Zo kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje kan je dus thuislaten.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor bestelbussen). De positieve eigenschappen zijn de aantrekkelijk draagcapaciteit, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Aandachtspunt: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Ga je op vakantie? Check dan de bandenspanning en de profieldiepte. Garagehouders adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Je kunt dit laten doen bij de wielenwissel in Poortvliet.

Plaats een reactie