Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nederweert-Eind

Online autobanden bestellen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Nederweert-Eind? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere de grote shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale servicepunten voor een snelle bandenwissel. Tenslotte bieden wij handige informatie over de verschillende soorten autobanden en ontdek je in de keuzehulp welk product past bij jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Let er op dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Nederweert-Eind inclusief montage, balanceren en ventiel heb je al vanaf €44,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid adviseert de ANWB om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Banden van de beste merken zoals Kumho Tyres zijn al te koop vanaf €330. budgetmerken als Insa Turbo kosten ongeveer €195 voor een hele set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Nederweert-Eind

Banden wisselen in Nederweert-Eind

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Nederweert-Eind is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste auto-eigenaren doen dit twee keer per jaar. Rond oktober / november rijden we op de winterband en omstreeks maart of april laten we de zomerband monteren. Op eigen houtje wisselen is best een complexe klus. Ook vergt het de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Nederweert-Eind ontneemt veel stress:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw banden worden ook gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Optioneel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nederweert-Eind.

Na hoeveel kilometer banden vervangen
Een autogarage controleert ook of het profiel nog voldoende is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook wanneer we zien dat de band uitgedroogd of beschadigd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning voor een langere levensduur.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt iets naar rechts of links en stuurt minder gemakkelijk. Je krijgt ook te maken met een verhoogd brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Het gevolg is een goede wegligging, een scherp brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de auto kan al vanaf €65,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Het kan maar zo zijn dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceermachine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en vergroot dit het rijplezier. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Nederweert-Eind

Vlug en goedkoop banden vervangen in Nederweert-Eind? In de tabel in het volgende blok vind je garages en bandenwinkels die actief zijn in de regio (provincie Limburg). Deze lokale garages zijn opgeleid voor repareren, (de)monteren, trimmen, uitlijnen, wisselen, sipen van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Middels onze vergelijker check je ook andere montagepartners in Sterksel, Gastel, Soerendonk, Maarheeze en Budel-Dorplein.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nederweert-eind

Goedkope autobanden Nederweert-Eind

Op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Het valt dan al gauw op dat er een ontzettend grote keuze is. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dat wordt bepaald door de rijstijlen, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Tip: producten van EU-merken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De banden splitsen we uit in 3 niveau’s:

ClassificatieType autoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijs
1. A-segmentGroot vermogen50.000+ Energiek€182
2. GoedDoorsnee autoCirca 25.000Normaal€117
3. BasisKleine stadsautoWeinig kilometersBeheerst€63

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het overzicht hieronder check en vergelijk je betrouwbare online aanbieders die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Nederweert-Eind hebben. Middels onze vergelijker check je ook uitgebreide info over: Run-on-flat banden

Informatie en voordelen van zomerbanden

De zomerband is ideaal bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Normaliter rijdt je van maart tot oktober met deze band. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Nederweert-Eind monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, betere acceleratie, zorgt voor een optimale levensduur van de band en een effectieve waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Lager geluidsniveau.

Goedkoop winterbanden wisselen Nederweert-Eind

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden gebruikt tot maart/april. Ze beschikken over meer profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit zorgt voor een kortere remweg, bevordert de grip en een stabiele wegligging tijdens de wintermaanden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Oostenrijk, Frankrijk, Noorwegen, Zwitserland, Luxemburg, Italië) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

All season banden

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. De beste keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. All season banden hebben belangrijke voordelen: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Benieuwd naar de kosten van nieuwe autobanden in Nederweert-Eind kopen? In de tabel in het volgende blok bekijk je de standaard tarieven van verschillende soorten en merken. Prijzen zijn exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt tref je ook meer informatie over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden.

MerkSerieFormaatVermogenKosten
Michelinx line energy t 195 inch265/70 R195143J€413
Continentalcrosscontact uhp295/40 R20110Y€218
Vredesteincomtrac185/75 R16104R€108
Bridgestoneb 250175/70 R1382T€59
Goodyearefficientgrip suv215/65 R1799V€116
Dunlopsp winter sport 4d225/45 R1791H€145
Pirellimt60120/90 R1764S€110
Hankookrt0333/13 R15108Q€215
Kumhoecowing es01 kh27185/65 R1588H€70
Uniroyalms-plus 77215/60 R1796H€102
Nexenroadian ct8205/70 R15106T€70
Firestoneroadhawk235/65 R17108V€99
Superiabluewin hp165/70 R1481T€36
Savaeskimo hp 2215/55 R1693H€89
Maxxisma-p3205/75 R1495S€136
Toyos954s xl255/65 R17114H€122
Lijst met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Nederweert).

Zoek jouw bandenmaat

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 50%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Zodra je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse aspecten waar je over na moet denken. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat wordt geperst op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Krijg jij nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 245 / 40 R19 – 94V.

 • 245 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 40 is een indicatie voor de bandhoogte, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 40%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 19 biedt inzicht in de velgmaat (in ons voorbeeld 19 inch).
 • 94 geeft de maximale draagkracht weer. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 670 kilogram.
 • De afsluitende waarde (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. is een snelheidsindicator van maximaal 240 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga bij jezelf na of je veel of juist weinig rijdt? In ons gematigde zeeklimaat zijn de zomerbanden doorgaans een efficiënte manier van rijden. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een uitstekende keuze. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is het rijden op winterbanden van november tot april echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Nederweert-Eind.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je veel kilometers in de winter maakt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Prijzen
Autobanden kun je onderbrengen in 3 prijsgroepen: Prima, prijs-kwaliteit en A-segment. Welke groep voor jou ideaal is wordt bepaald door de inhoud van de motor, rijgedrag en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Schaf een A-merk aan zoals Dunlop of Maxxis als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel op de snelweg zit en een auto met een sterke motor hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en kom je niet veel op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (neem een Toyota iQ) en een rustige rijstijl? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Grenlander en Security.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Maxxis zijn niet perse heel goedkoop. De slimme automobilist doorzoekt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zo kan je heel goedkope autobanden in Nederweert-Eind bestellen, soms met wel 35% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Nederweert-Eind: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Gebruikte banden Nederweert-Eind: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €137,50 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Bij standaard merken moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Als laatste moet je erop letten dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Nederweert-Eind.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Nederweert-Eind?
Bij een garage banden vervangen in Nederweert-Eind regel je al voor €50,00 bij 4 banden (bij band reeds op de velg, oftewel een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet jij uitgaan van +/- €89,99. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €50,00 per half jaar.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. D.m.v. de bijzondere eigenschappen kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. HIerdoor kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Een thuiskomertje of reservewiel hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat is het belang van caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een extra draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en de profieldikte. Vakgarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Nederweert-Eind.

Plaats een reactie