Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Plasmolen

Nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Plasmolen? Op deze website tref je toonaangevende webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Verder tref je hier praktische informatie over de verschillende soorten autobanden en vertelt onze keuzehulp welk product matcht met jouw rijstijl.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is essentieel dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Plasmolen inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen is al mogelijk vanaf €42,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Voor optimale veiligheid adviseert de ANWB om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van A-merken als Nexen kosten ongeveer €330. B-merken als Camac koop je al vanaf €230 voor een hele set.

Banden wisselen in Plasmolen

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Plasmolen is erg belangrijk. De meeste consumenten wisselen twee keer per jaar. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en ronde maand maart zetten we de zomerband er weer onder. Zelf wisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarnaast vraagt dit om ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Plasmolen scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • De autobanden worden meestal ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Optioneel heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Plasmolen.

Wat is de levensduur van banden?
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of het profiel op de autoband nog op orde is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook als de band uitgedroogd of beschadigd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 32.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en wordt bepaald door het type auto en jouw rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd rijdt niet prettig, heeft vaak een afwijking naar 1 kant en stuurt te zwaar of juist te licht. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en abnormale slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit zorgt voor een optimale en betrouwbare wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Het uitlijnen van een auto is al uit te voeren vanaf €90,00.

Waarom en wanneer banden balanceren?
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Grote kans dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Hierbij wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, rijd je een stuk efficiënter en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) zit dit meestal inbegrepen.

Banden garages in Plasmolen

Vlug en voordelig banden vervangen in Plasmolen? In het overzicht hierna vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Limburg). Deze bedrijven verlenen diensten zoals wisselen, sipen, uitlijnen, repareren, trimmen, (de)monteren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl zoek je ook andere montageservices in Mook, Molenhoek, Malden, Kekerdom en Leuth.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-plasmolen

Goedkope autobanden Plasmolen

Wil je investeren in een set andere banden voor je wagen? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt vooral af van jouw rijgedrag, het aantal afgelegde kilometers, of er met name snelweg kilometers worden gereden en het gewicht en vermogen van de auto. Tip: de banden van bijna alle Europese merken voldoen stuk voor stuk aan de strenge wet- en regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we uiteenzetten in 3 categorieën:

CategorieSoort autoKilometersRijgedragTarief
1. A-merkSportwagenGrootverbruikerDruk184
2. StandaardDoorsnee autoCirca 25.000Gemiddeld€102
3. VoordeligKleine autootjesWeinig gebruikSimpel €66

Bandenshops vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het overzicht hieronder vergelijk je eenvoudig erkende internetwinkels die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Plasmolen hebben. Middels onze vergelijker tref je ook extra informatie over: Draagvermogen en Snelheidsindex

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Plasmolen monteren bevordert de grip, verkleint de kans op slippen, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden met behulp van de doorlopende sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Winterbanden wisselen Plasmolen

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben meer groeven en lamellen en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, beter contact met het asfalt en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuw. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland, Zweden) zijn winterbanden verplicht.

 • Presteren het best in het najaar en in de winter.
 • Aangepaste zachte rubbersamenstelling en lamellen in het profiel.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Perfect als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden mei 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de kosten van nieuwe autobanden in Plasmolen kopen? In de tabel hieronder tref je de standaard tarieven van verschillende soorten en merken. Hierbij zit niet inbegrepen het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Winterbanden.

MerkTypeFormaatVermogenPrijs
Michelinlatitude sport275/45 R20110Y€236
Continentalwintercontact ts 850p235/45 R1794H€99
Vredesteinultrac vorti285/30 R2099YY€208
Bridgestonelm32245/40 R2095W€218
Goodyeareagle f1 supersport205/40 R1886Y€203
Dunlopsport maxx rt225/40 R1993Y€210
Pirellipzero255/35 R2097Y€178
Hankookwinter rw06215/75 R16113R€111
Kumhohp91xl265/50 R19110Y€113
Uniroyalall season expert 2 xl fr205/55 R1795V€108
Nexennblue 4 season185/65 R1486T€49
Firestonevanhawk 2195/75 R16107R€79
Superiaecoblue 4s195/45 R1684V€45
Savaperfecta185/60 R1482T€113
Maxxismavs01255/35 R20Y97€119
Toyoproxes cf2185/65 R1486H€51
Figuur met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Mook en Middelaar).

Zoek jouw geschikte autoband

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar ongeveer 50%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel aspecten die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat is vermeld op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 195 / 70 R14 – 96N.

 • 195 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 70 staat voor de hoogte van de zijwand, in een percentage van de breedte van de band (in ons voorbeeld 70%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 14 beschrijft de velgmaat (hier is dat dus 14 inch).
 • 96 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 710 kilogram.
 • De laatste waarde (N) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. is een snelheidsindicator van maximaal 140 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband bijna het hele jaar door de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is een een all-season band het overwegen waard. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je graag op wintersport? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de wintermaanden aan te raden. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Plasmolen.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kunnen we onderverdelen in drie prijsklassen: Goedkoopste, gemiddeld en het topsegment. Welke groep je moet kiezen wordt bepaald door het gewicht van de auto, jouw rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Neem een A-merk zoals Bridgestone of Firestone als je elk jaar grote afstanden aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met een groot vermogen hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een licht autootje (bijvoorbeeld een Chevrolet Spark) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Kama & Mabor.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Continental of Nexen hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen vergelijkt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je dikwijls goedkope autobanden in Plasmolen bestellen, en profiteer je snel van 30% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Plasmolen: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Gebruikte banden Plasmolen: tweedehands die amper gebruikt zijn en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €135,00 per jaar.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Bij normaal rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Zoek maandelijks uit of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Plasmolen.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Plasmolen?
Op locatie banden vervangen in Plasmolen regel je al voor €50,00 voor een complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd moet jij uitgaan van +/- €80 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per 6 maanden.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. D.m.v. de extra sterke stukken in de wang kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je onverhoopt lek rijdt. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een specialist. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje behoren op deze manier tot het verleden.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Goed om te weten: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en en de diepte van het profiel. De ANWB adviseert om deze elke 6 jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Plasmolen.

Plaats een reactie