Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Leuth

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Leuth? Op deze website kan je aan de slag met de beste shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en lokale autogarages die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Tenslotte raadpleeg je hier praktische info over de banden waar je uit kunt kiezen en gebruik je onze keuzehulp om te ontdekken welk product aansluit bij jouw auto.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Zorg ervoor dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Leuth inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €44,00.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid adviseren wij om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Toyo koop je al vanaf €350. Budgetmerken als Voyager kosten gemiddeld zo’n €205 per set.

Nieuwe banden laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Leuth

Banden wisselen in Leuth

De bandenwissel bij een autobedrijf in Leuth is essentieel. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. In het najaar zetten we de winterband eronder en ronde maand maart kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Daarbij eist dit ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Leuth maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je bent er zeker van dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je krijgt geen vuile handen.
 • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op spanning, profieldiepte en beschadigingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Leuth.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf checkt ook of de profieldiepte nog goed genoeg is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn dien je nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 45.000 kilometer. De levensduur van de banden hangt met name af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) zodat je er langer plezier van hebt.

Auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt oncomfortabel, trekt naar 1 kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Je krijgt ook te maken met een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Een personenauto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €75,00.

Waarom banden balanceren
Trillend stuur of dashboard? De kans bestaat dat de banden gebalanceerd dienen te worden. D.m.v. een speciale machine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijdt je een stuk rustiger, je bespaart op de brandstofkosten en je banden gaan langer mee. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Leuth

Rap en voordelig banden vervangen in Leuth? In het overzicht hierna vind je garages en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Gelderland). Deze garages kunnen je helpen bij repareren, balanceren, sipen, (de)monteren, trimmen, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl tref je regionale montagepartners in Erlecom, Ooij, Persingen, Ubbergen en Millingen aan de Rijn.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-leuth

Goedkope autobanden Leuth

Ben jij toe aan nieuwe banden voor jouw auto? Het is je misschien al opgevallen dat er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt vooral af van de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Advies: alle Europese bandenmerken voldoen aan strenge regelgeving, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

SegmentType autoKilometersWegliggingKosten
1. TopklasseKrachtige auto50.000+ Druk€188
2. MiddenklasseDoorsnee autoCirca 25.000Doorsnee€115
3. GoedkoopsteLichte auto’sKleingebruikerLog€78

Bandenshops vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het onderstaande schema bekijk en vergelijk je betrouwbare webshops die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Leuth hebben. Via deze website ontdek je ook uitgebreide info over: Autoverzekering

Informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. In de basis worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Leuth monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, het maximaliseert de levensduur van de band en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede groeven en sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip op de weg bij hogere temperaturen.
 • Geeft minder slijtage in de zomer.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Leuth

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze hebben diepe gleuven en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dat resulteert in een korte remweg, beter contact met het asfalt en een veilige rijervaring tijdens de wintermaanden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Luxemburg, Frankrijk, Zweden, Zwitserland, Italië) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • In hun element bij gladheid of vorst.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Aanzienlijk kortere remweg in de winter.

Wanneer rijden op all season banden?

De 4-seizoenenband is een mix tussen zomer- en winterband waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft je banden niet meer te verwisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Waar je wel op moet letten is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

 • Zowel in de zomer als winter een goede prestatie.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Een prima oplossing als je weinig kilometers maakten niet aan wintersport doet.

Kosten autobanden mei 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Leuth kopen? In de volgende tabel vind je de verwachte prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit is exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op dit portaal lees je ook aanvullende info over: Oude banden inruilen.

MerkSerieAfmetingenVermogenPrijs
Michelinstarcross mh 370/100 R1942M€65
Continentalcrosscontact lx sport275/40 R22108Y€280
Vredesteinsnowtrac 5195/60 R1588H€75
Bridgestones001225/45 R1895Y€122
Goodyeareagle nct 5 a225/40 R1888Y€120
Dunlopsport maxx rt 2215/40 R1787Y€118
Pirellipzero275/35 R1996Y€243
Hankookventus s1 evo2 suv k117a275/40 R20106Y€150
Kumhocrugen hp91255/65 R17110V€120
Uniroyalall season expert 2155/65 R1475T€51
Nexenwinguard wt1225/65 R16112R€87
Firestonewinterhawk 3 xl245/40 R1897V€114
Superiaecoblue235/60 R16100V€55
Savaeskimo s3+185/60 R1584T€64
Maxxisap2 all season185/70 R1386T€65
Toyoh08195/70 R15104S€100
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Berg en Dal).

Autobanden zoeken en vinden

Bekijk aanbiedingen en bespaar tot 25%

Keuzehulp: welke band hoort op mijn auto?

Als je nieuwe banden wilt bestellen zijn er meerdere details die relevant zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en natuurlijk het budget.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt altijd gedrukt op de wang van de je band. Deze speciale code biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Wellicht past daar een andere maat bij. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 245 / 40 R20 – 95Y.

 • 245 staat voor de breedte in millimeters.
 • 40 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 40%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 20 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 20 inch).
 • 95 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 690kg.
 • De afsluitende waarde (Y) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 300 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band aan te raden. Rij je veel kilometers en ga je graag op wintersport? In dat geval is de winterband van november tot april zeer aantrekkelijk. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Leuth.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je veel kilometers rijdt (in de winter) en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Tarieven
Autobanden kan je bestellen in verschillende prijsgroepen: Economy, goed en A-segment. Welke klasse past bij jou hangt met name af van gewicht/vermogen van de auto, rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Bestel een A-merk als bijv. Continental of Superia als je veel kilometers maakt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein autootje (denk aan een Toyota Aygo) en houd je er een rustige rijstijl op na? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Duraturn of Syron.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Kumho Tyres of Nexen zijn niet goedkoop. Wie wil besparen profiteert van acties en aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je dikwijls goedkope autobanden in Leuth bestellen, en regel je snel 35% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Leuth: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Leuth: tweedehands producten van goede kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Combideal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €145,00 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Wanneer je normaal rijdt moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Check elke maand even of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tevens is het cruciaal dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Leuth.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Leuth?
Professioneel banden vervangen in Leuth wordt al gedaan voor €50,00 voor een complete set (bij band reeds op de velg, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd betaal je al snel €99,5. Daarbij zit montage, balanceren en ander ventielen inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €54,00 per 12 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Dankzij de stuggere wang van de runflats kan je nog 80 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Op die manier kan je veilig naar huis of naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op een zeer hoog draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en minder gevoelig voor beschadigingen. Opgelet: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de spanning van de banden en de status van het profiel. Autogarages adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Leuth.

Plaats een reactie