Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Jaarsveld

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Jaarsveld? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij de meest populaire webshops in nieuwe en goedkope autobanden en servicepunten die jou kunnen helpen met een bandenwissel. Als laatste raadpleeg je hier nuttige info over de soorten banden die er allemaal zijn en leert onze keuzehulp welk product matcht met jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je alle maanden van het jaar met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Jaarsveld inclusief demonteren, monteren en balanceren kan al worden uitgevoerd vanaf €42,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt door de ANWB geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Banden van bekende merken als Toyo zijn al te koop vanaf €300. budgetmerken als Kormo koop je al vanaf €230 per set van 4.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Jaarsveld

Banden wisselen in Jaarsveld

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Jaarsveld is cruciaal. De meeste autorijders doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) gaat de winterband erop en ronde maand maart gaat de zomerband erop. Dit zelf doen is best een complexe klus. Daarnaast vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Jaarsveld is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je mag er gerust op zijn dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Jouw autobanden worden daarbij direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Jaarsveld.

Wanneer moet ik wisselen?
Een garage checkt ook of de profieldiepte nog in orde is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond dien je nieuwe banden te nemen. In de regel is dit na 30.000 kilometer. De slijtage van de banden hangt met name af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check elke maand je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt minder gemakkelijk. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en te snelle slijtage. De definitie van uitlijnen is dat de auto op het juiste spoor wordt gesteld. Dit verbetert de wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de auto kost om en nabij de €82,50.

Wanneer autobanden balanceren
Begint het stuur te trillen op de snelweg? Het kan maar zo zijn dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Hierbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijdt je een stuk rustiger, rijd je een stuk efficiënter en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zit dit meestal inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Jaarsveld

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Jaarsveld? In de volgende tabel bekijk je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels uit de buurt (provincie Utrecht). Deze bandenservices zijn gespecialiseerd in (de)monteren, sipen, balanceren, wisselen, repareren, uitlijnen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op deze website zoek je regionale montage-specialisten in Lopikerkapel, Benschop, Giessenburg, Wijngaarden en Maasdam.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-jaarsveld

Goedkope autobanden Jaarsveld

Wil jij overgaan tot de aanschaf van een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel er een ontzettend grote keuze is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt vooral af van de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het vermogen van de auto. Advies: alle Europese bandenmerken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De merken zijn te verdelen in 3 niveau’s:

SegmentSoort autoKilometersWegcontactPrijzen
1. KwaliteitZware auto’sVeel kilometersDynamisch192
2. PopulairNormale autoCirca 25.000Normaal€106
3. BasisKleine auto’sMinder dan 15.000Zwaar€79

Online banden webwinkels vergelijken
Via internet je aankopen doen? In het volgende schema doorzoek je toonaangevende online aanbieders die ook bezorgen en een voordelige bandenservice in Jaarsveld hebben. Middels onze vergelijker lees je ook extra informatie over: Autobanden reinigen

Zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Standaard gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Jaarsveld monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Geadviseerd van maart tot november.
 • Optimale grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Direct winterbanden wisselen Jaarsveld

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit zorgt voor een korte remweg, directer contact met de weg en dus minder kans ongelukken tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Italië, Zweden, Noorwegen, Frankrijk, Zwitserland) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij temperaturen onder de 7 graden.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Hoe werken 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Aandachtspunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt er geen wintersportgebieden worden bezocht.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Interesse in de prijzen van nieuwe autobanden in Jaarsveld kopen? In de volgende tabel vergelijk je de verwachte tarieven van de meest verkochte merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl tref je ook uitgebreide info over: Run-on-flat banden.

MerkSoortAfmetingenKenmerkKosten
Michelinpilot sport ps2205/55 R1795Y€141
Continentalconticrosscontact lx sport235/65 R18106T€178
Vredesteinultrac vorti255/30 R1991Y€179
Bridgestonebliz.dmv2xl mfs265/50 R19110T€222
Goodyearcargo marathon215/65 R16106T€148
Dunlopwinter sport 5215/55 R1697H€138
Pirellicinturato p7225/50 R1794H€126
Hankookwinter icept evo2 w320205/60 R1692H€79
Kumhohp91 xl235/60 R18107V€99
Uniroyalall season expert 2 xl185/60 R1588T€65
Nexenn blue hd plus185/65 R1486T€45
Firestonevanhawk 2195/60 R1699H€92
Superiaecoblue205/50 R1687W€46
Savaadapto155/70 R1375T€48
Maxxisap2 all season205/50 R1687V€84
Toyos954s xl275/45 R20110V€169
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Lopik).

Vind jouw perfecte autoband

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar wel 30%

Keuzehulp: welke banden passen bij mij?

Indien je nieuwe banden wilt bestellen zijn er belangrijke aspecten die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat je maximaal wil uitgeven.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op de flank van de band. Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Zo’n unieke bandenmaat code is bijvoorbeeld: 195 / 50 R16 – 84V.

 • 195 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 50 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hier dus 50%.
 • Met R wordt bedoeld: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 84 duidt het maximale draagvermogen aan. In dit geval is dat een max. belasting van 500 kilogram.
 • De afsluitende letter (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. correspondeert met een max. snelheid van 240 km/u.

Hoe intensief gebruik je de banden?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een interessant alternatief. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom jij graag in de wintersportgebieden? Een winterband rijden is dan in het najaar en de winter aan te raden. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Jaarsveld.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij sneeuw en ijzel.
 • De 4-seizoenen band is een hele goede middenweg en rijdt goed in zowel het voorjaar als het najaar.

Goedkope of dure banden?
Autobanden kan je kopen in 3 prijsgroepen: Voordeel, middenklassen en premium. Welk type jij moet kiezen hangt af van de inhoud van je auto, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Ga voor A-merken als Bridgestone of Toyo in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met een groot vermogen hebt. Rij je weinig en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een licht autootje (denk aan een Suzuki Celerio) en rijd je rustig? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Bf Goodrich of Torque.


Deals en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Continental of Firestone zijn de duurste op de markt. Wie wat verder kijkt zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Hierdoor kan je hele goedkope autobanden in Jaarsveld bestellen, en regel je snel 25% korting.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Jaarsveld: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Jaarsveld: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al vanaf €132,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Inspecteer hiervoor de profieldiepte. De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij gewoon rijgedrag zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Jaarsveld.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Jaarsveld?
Bij een garage banden vervangen in Jaarsveld wordt al gedaan voor €52,50 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt moet jij uitgaan van +/- €95,99 (inclusief montage, ventielen en balanceren). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €57,50 per seizoen.

Hoe werken runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de versterkte wang (zijkant) kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. In die situatie rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een autogarage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn een hoger draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Let op: omdat caravans vaak een lange periode stilstaan kunnen de banden uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de bandenspanning en en de diepte van het profiel. Het algemene advies is om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Jaarsveld.

Plaats een reactie