Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Lopikerkapel

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je banden laten wisselen in Lopikerkapel? Op onze autobandenvergelijker ontdek je de meest populaire online verkooppunten van voordelige autobanden van alle merken en adresgegevens waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Daarnaast tref je hier meer informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product strookt met jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
 • Zorg ervoor dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Lopikerkapel incl. balanceren en uitlijnen kan al voor €37,50.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid wordt het aanbevolen om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van bekende merken als Michelin zijn er al vanaf €340. B-merken als Cst kan je al krijgen vanaf €190 voor een hele set.

Voordelig banden wisselen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Lopikerkapel

Banden wisselen in Lopikerkapel

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Lopikerkapel is erg belangrijk. De meeste auto-eigenaren wisselen twee keer per jaar. Rond oktober / november gaat de winterband erop en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Zelf banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Bovendien vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Lopikerkapel heeft verschillende voordelen:

 • Je weet 100% zeker dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt een hoop gedoe.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • De banden worden direct gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Lopikerkapel.

Wanneer banden vervangen
Een garage analyseert ook of het profiel op de autoband nog volstaat. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook op het moment dat er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn worden nieuwe banden aanbevolen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 32.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) voor een optimale levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt niet erg licht. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en te snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de stand van de wielen gecontroleerd wordt. Dit geeft een veilige wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Het uitlijnen van een personenauto kan je bij een garage laten doen vanaf €75,00.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Hoor of voel je getril in de auto? In dat geval kan het zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo rijd je een stuk veiliger, rijd je een stuk efficiënter en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) is dit eigenlijk altijd inclusief.

Lokale banden garages in Lopikerkapel

Snel en voordelig banden vervangen in Lopikerkapel? In de tabel hieronder vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit jouw regio (provincie Utrecht). Deze garages ondersteunen je bij (de)monteren, wisselen, repareren, sipen, uitlijnen, balanceren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Via deze website tref je daarnaast ook montageservices in Benschop, Giessenburg, Wijngaarden, Maasdam en Puttershoek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-lopikerkapel

Goedkope autobanden Lopikerkapel

Ben jij toe aan een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel merken dat het (online) aanbod gigantisch is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt vooral af van het remgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Goed om te weten: de bandenmerken uit Europa zijn van uitstekende kwaliteit, dus zeker ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we uiteenzetten in 3 segmenten:

SegmentType autoKm p/jaarRij-kenmerkKosten
1. PremiumVeel vermogenVanaf 50.000Driftig193
2. StandaardNormale autoGemiddeldNormaal€103
3. EconomyKleine autootjesWeinig kilometersKalm€78

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende overzicht check en vergelijk je de beste online garages die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Lopikerkapel hebben. Middels onze vergelijker tref je ook uitgebreide info over: Gehomologeerde banden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Over het algemeen laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Lopikerkapel monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en een effectieve waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Een lager brandstofverbruik.

Winterbanden wisselen Lopikerkapel

Winterbanden laat je plaatsen rond oktober en worden weer vervangen in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit geeft een kortere remweg, geeft meer grip en een ideale rijervaring bij winterse omstandigheden. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Zweden, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • In hun element bij vorst of sneeuwval.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door veilig mee kunt rijden. Een prima oplossing als je maximaal 15.000 maakt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en zowel bij koud als warm weer heb je uitstekende grip. Waar je wel op moet letten is dat ze relatief snel slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Geschikt als je niet zoveel kilometer rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Lopikerkapel kopen? In de onderstaande tabel tref je de tariefindicaties van de meest verkochte merken. Deze prijzen zijn excl. monteren, balanceren en uitlijnen. Middels onze vergelijker zoek je ook meer informatie over: All season banden.

MerkSoortFormaatPrestatieKosten
Michelinpilot sport 4235/40 R1895Y€143
Continentalcrosscontact uhp275/35 R220Y€270
Vredesteinsprint classic175/80 R1488H€144
Bridgestoneblizzak195/55 R1585H€83
Goodyeareagle nct 5 asymmetric205/45 R1886Y€213
Dunlopwinter sport 5225/45 R1791H€128
Pirelliscorpion zero255/60 R18112V€118
Hankookwinter icept evo2 w320225/50 R1798V€97
Kumhokh 27195/65 R1489H€83
Uniroyalrainsport 3 ssr205/45 R1784V€101
Nexenn blue hd plus145/65 R1572T€53
Firestonevanhawk205/65 R15102T€98
Superiabluewin235/55 R18104H€61
Savaeskimo s3 plus155/65 R1475T€53
Maxxiswp-05 arctictrekke215/40 R1787V€75
Toyocelsius xl215/50 R1795V€101
Figuur met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Lopik).

Zoek de autoband die bij jou past

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar tot wel 30%

Keuzehulp: help mij met kiezen van de de juiste band

Indien je nieuwe banden nodig hebt zijn er meerdere aspecten die belangrijk zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en wat deze investering mag kosten.

De bandenmaat
De maat lees je af op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een van de bandenmaat codes is: 195 / 50 R16 – 84 H.

 • 195 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 50 is een indicatie voor de bandhoogte, als percentage van de breedte (hier dus 50%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 16 inch).
 • 84 geeft de maximale draagkracht weer. In dit geval een max. belasting van 500kg.
 • De afsluitende letter (H) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). betekent snelheden tot 210 kilometer per uur.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? Met ons zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Een winterband rijden is dan tijdens de wintermaanden het meest interessant. Tip: bekijk ook eens tweedehands autobanden Lopikerkapel.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid of sneeuw.
 • De all-season band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Tarieven
Autobanden kan je bestellen in meerdere prijsklassen: Prima, standaard en premium. Welke klasse past bij jou heeft te maken met gewicht/vermogen van de auto, rijstijl (dynamisch of rustig) en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Bridgestone of Firestone als je elk jaar grote afstanden aflegt, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Fiat 500) en doe je het rustig aan in het verkeer? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Insa Turbo en Wanli.


Acties en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Vredestein of Maxxis zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt koopt uitsluitend aanbiedingen van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je dikwijls goedkope autobanden in Lopikerkapel bestellen, en krijg je zomaar 25% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Lopikerkapel: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
 • Gebruikte banden Lopikerkapel: tweedehands onderdelen met garantie die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • All-in deal: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €160,00 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Doorgaans zijn banden na 6 jaar gebruik af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Check elke maand even of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Verder is het enorm aan te raden dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Lopikerkapel.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Lopikerkapel?
Bij een garage banden vervangen in Lopikerkapel regel je al voor €47,50 voor een totale set (mits de band al op de velg zit, we noemen dit een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €95,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €65,00 per 6 maanden.

Wat zijn runflat banden?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met gebruikmaking van de speciale constructie kan je nog 80 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. In die situatie is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar het dichtstbijzijnde pompstation / garage. Het authentieke thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), meer vrijheid in de bandenspanning en sterker ontwikkeld. Goed om te weten: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning van de banden en de status van het profiel. Garagehouders adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Lopikerkapel.

Plaats een reactie