Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Giessenburg

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Giessenburg? Op deze website vind je toonaangevende online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Verder bekijk je hier uitgebreide informatie over uitlijnen, balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw rijgedrag.

 • Goede banden geven jou grip, een goede wegligging en optimaal remvermogen.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Giessenburg inclusief demontage, balanceren en montage is er al vanaf €35,00.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de beste veiligheid bevelen wij aan om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Nieuwe banden van de betere merken als Toyo bestel je al vanaf €320. B-merken als General Tire kosten ongeveer €185 per vier.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Giessenburg

Banden wisselen in Giessenburg

Een regelmatige bandenwissel bij een autobedrijf in Giessenburg is noodzakeijk voor je eigen veiligheid. De meeste autorijders doen dit twee keer per jaar. Rond oktober / november kiezen we voor de winterband en omstreeks maart of april kiezen we weer voor de zomerband. Dit zelf verwisselen is niet iets wat je zomaar doet. Ook vraagt dit om ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Giessenburg heeft verschillende voordelen:

 • Je mag er gerust op zijn dat de banden op de juiste manier onder jouw auto worden gezet.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Soms kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Giessenburg.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenspecialist controleert ook of het profiel nog goed genoeg is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de band beschadigd of uitgedroogd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na 40.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan heeft te maken met type rijstijl, wegdek en klimaat. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te maximaliseren.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt scheef en stuurt minder gemakkelijk. Tevens zie je daarbij een onnatuurlijk brandstofverbruik en eenzijdige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kost je ongeveer €82,50.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Trillend stuur of dashboard? Grote kans dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Daarbij plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je banden gaan langer mee. Bij een bandenwissel is dit eigenlijk altijd inclusief.

Zoek banden garages in Giessenburg

Direct en voordelig banden vervangen in Giessenburg? In de tabel hieronder vind je contactgegevens van bandenwinkels en garages uit jouw regio (provincie Zuid-Holland). Deze montagebedrijven ondersteunen je bij wisselen, trimmen, (de)monteren, uitlijnen, sipen, balanceren van banden. Bij de garage kan je vaak ook kiezen voor bandenopslag (dit noemen we ook wel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl vind je eveneens montage-experts in Wijngaarden, Maasdam, Puttershoek, s-Gravendeel en Mookhoek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-giessenburg

Goedkope autobanden Giessenburg

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden voor jouw auto? Je ontdekt al snel dat het assortiment enorm uitgebreid is. Ieder merk heeft zo weer z’n eigen features. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Goed om te weten: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge eisen, ook de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 klassen:

CategorieSoort autoKM (jaarlijks)WegliggingKostprijs
1. KwaliteitVeel vermogenMeer dan 45.000Driftig183
2. MiddenklasseNormale autoVanaf 25.000Doorsnee€108
3. BudgetKleine autootjes< 15.000Rustig€65

Bandenshops vergelijken
Je inkopen moeiteloos via internet doen? In de tabel hieronder doorzoek je toonaangevende online aanbieders die thuis leveren en een voordelige bandenservice in Giessenburg hebben. Via deze website ontdek je ook extra informatie over: Cijfers en letters op autobanden

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is ideaal bij buitentemperaturen vanaf zo’n 7 graden. Standaard rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Giessenburg monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en een uitstekende waterafvoer dankzij de brede sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op normaal wegdek.
 • Zorgt voor minimale slijtage.

Goedkoop winterbanden wisselen Giessenburg

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit leidt tot een kortere remweg, meer controle over je auto en geeft een veiliger gevoel in de auto bij vorst of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Italië, Frankrijk, Zwitserland) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Aanbevolen bij vorst of ijzel.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wanneer 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet al te veel kilometers maakt en niet op wintersport gaat. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je mag er zelfs in de winter in Duitsland en Oostenrijk mee rijden. Aandachtspunt is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen bandenwissel meer nodig.
 • Ideaal als je niet heel veel rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden juli 2024 vergelijken
Benieuwd naar de investering in nieuwe autobanden in Giessenburg kopen? In de tabel in het volgende blok beiden wij de geschatte tarieven van de meest verkochte merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Op Autobandenspot.nl vind je ook handige informatie over: Banden in de zomer.

MerkTypeAfmetingenVermogenKosten
Michelinpilot sport 4225/45 R1794W€104
Continentalcontisportcontact 5235/50 R1897V€135
Vredesteinultrac vorti suv315/35 R20110Y€239
Bridgestonet001205/65 R1695W€117
Goodyearcargo vector285/65 R16128N€640
Dunlopwinter sport 5225/45 R1794V€147
Pirellispare195/70 R20116M€136
Hankookal10 225 inch315/60 R225154L€441
Kumhokh 27145/65 R1572T€46
Uniroyalrainsport 3 ssr245/50 R18100Y€141
Nexenn blue hd plus165/70 R1379T€41
Firestonevanhawk 2225/65 R16112R€108
Superiabluewin205/70 R1596T€51
Savaeskimo s3 ms155/70 R1375T€52
Maxxiswp-05 arctictrekke175/65 R1380T€53
Toyosnowprx954225/55 R1699V€156
Lijst met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Molenlanden).

Autobanden zoeken en vinden

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar plus minus 45%

Keuzehulp: vind in 3 stappen de juiste band

Op het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er belangrijke zaken waar je over na moet denken. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoe intensief je de banden gebruikt en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op de zijkant van je huidige autobanden. Deze unieke combi van letters en cijfers biedt inzicht in de benodigde maat. Krijg jij nieuwe velgen? Dan verandert de maat vaak. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 195 / 50 R16 – 84T.

 • 195 geeft de bandbreedte in millimeters aan.
 • 50 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (in dit geval 50%.
 • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 16 beschrijft de velgmaat (in ons voorbeeld 16 inch).
 • 84 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 500kg.
 • De afsluitende waarde (T) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 190 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Bekijk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Als je weinig kilometers maakt (+/- 15.000 km) dan is een vier-seizoenenband een zuinigere optie. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is de winterband tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Giessenburg.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of ijzel.
 • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijs
Autobanden verdelen we onder in velerlei prijsgroepen: Prima, prijs-kwaliteit en A-segment. Welke soort voor jou geschikt is wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, rijgedrag en het aantal KM dat je per jaar rijdt. Koop een A-merk als o.a. Dunlop of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, graag hard optrekt en een auto met een sterke motor hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Skoda Citigo) en rijd je rustig? Dan heb je meer dan voldoende aan B-merken als Headway en Mirage.


Uitverkoop en aanbiedingen juli 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Dunlop of Sava hebben nu eenmaal een prijskaartje. Wie wil besparen zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Op basis daarvan kan je extra goedkope autobanden in Giessenburg bestellen, en ontvang je tot 40% korting.

 • Check de autobanden outlet in Giessenburg: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Giessenburg: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die garant staan voor nog veel veilige kilometers.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al vanaf €152,50 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Op het moment dat alles goed gemonteerd, uitgelijnd en gebalanceerd is moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Zoek maandelijks uit of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom overmatige en onnodige slijtage door ze goed te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Ook moet je ervoor zorgen dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Giessenburg.

Wat kost autobanden wisselen in Giessenburg?
Professioneel banden vervangen in Giessenburg wordt al gedaan voor €55,00 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €87,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €62,50 per seizoen.

Hoe werken runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Dankzij de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar een garage. Het authentieke reservewiel of thuiskomertje hoef je dan ook niet meer bij je te hebben.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor bestelbussen). De voordelen zijn een extra draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Controleer voor vakantie of de spanning nog op orde is en de profielkwaliteit. Vakgarages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Giessenburg.

Plaats een reactie