Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Oud-Beijerland

Direct nieuwe autobanden kopen of moet je jouw banden laten wisselen in Oud-Beijerland? Op www.autobandenspot.nl kan je aan de slag met erkende shops gespecialiseerd in winter- zomer- en all season banden en gegevens van garages waar je een snelle bandenwissel kunt laten uitvoeren. In aanvulling daarop bekijk je hier belangrijke informatie over de verschillende soorten autobanden en vind je via de keuzehulp welk product aansluit bij jouw budget.

 • De juiste band zorgt voor het ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Oud-Beijerland inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €44,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de beste veiligheid wordt het aanbevolen om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Michelin kosten ongeveer €340. Budgetmerken als Imperial All kosten gemiddeld zo’n €205 voor een complete set.

Nieuwe banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Oud-Beijerland

Banden wisselen in Oud-Beijerland

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Oud-Beijerland is cruciaal. De meeste consumenten wisselen twee keer per jaar. Als de temperaturen dalen (vaak rond november) rijden we op de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) zetten we de zomerband er weer onder. Zelf banden verwisselen is een vak apart. Bovendien vergt het wat ruimte en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Oud-Beijerland scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Er is geen twijfel over dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Jouw banden worden doorgaans ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Het is vaak mogelijk om (tegen extra kosten) je banden te laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Oud-Beijerland.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf weet ook of het profiel nog volstaat. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter. Ook op het moment dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een langere levensduur.

Auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd heeft geen stabiele wegligging, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Vaak heeft de auto dan ook onnodig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een wagen uitlijnen regel je al vanaf €69,99.

Banden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Mogelijk is het zo dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Hierbij wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je duurzamer bezig en gaan de banden extra lang mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zullen zit dit standaard doen.

Vind banden garages in Oud-Beijerland

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Oud-Beijerland? In het overzicht hierna vind je specialisten en bandenwinkels uit de regio (provincie Zuid-Holland). Deze bandenspecialisten verlenen diensten zoals repareren, uitlijnen, balanceren, (de)monteren, wisselen, sipen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website check je plaatselijke montage-experts in Den Bommel, Oude-Tonge, Ooltgensplaat, Achthuizen en Ouddorp.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-oud-beijerland

Goedkope autobanden Oud-Beijerland

Zoek jij ook nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Wat is nu voor mij het beste product? Dit hangt af van de manier waarop je rijdt, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en de eigenschappen van de auto. Noemenswaardig: de bandenmerken uit Europa zijn in de basis gewoon goed, dus ook de goedkoopste banden. De merken en modellen kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

SegmentAutoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijs
1. A-segmentZware wagensVanaf 40.000Driftig196
2. Prijs-kwaliteitNormale autoRond de 25.000Herkenbaar€104
3. EconomyKleine stadsauto< 15.000Simpel €78

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het onderstaande schema check en vergelijk je toonaangevende online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Oud-Beijerland hebben. Op deze website check je ook aanvullende info over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden

Extra informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen vanaf 7 graden. In de basis rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Oud-Beijerland monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minimale slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden vanwege de lange sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste keuze van april t/m september.
 • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
 • Minder slijtage aan de banden (in de zomer).

Voordelig winterbanden wisselen Oud-Beijerland

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Dit geeft een kortere remweg, meer controle over je auto en een stabiele wegligging bij vorst of sneeuw. In sommige landen (bijv. Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Zweden, Italië, Zwitserland, Luxemburg) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • Presteren het best bij nat en koud weer.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Alles wat je moet weten over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de onkosten van nieuwe autobanden in Oud-Beijerland kopen? In de onderstaande tabel tref je de geschatte tarieven van verschillende merken en modellen. Dit is exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Op deze website tref je ook handige informatie over: Kies de juiste banden voor uw auto.

MerkTypeAfmetingVermogenKosten
Michelinx-ice xi3215/60 R1699H€138
Continentalallseasoncontact215/65 R1799V€123
Vredesteinwintrac xtreme s255/55 R18109V€170
Bridgestonebattlax bt020 f g120/70 R1859W€134
Goodyearcargo ug 2195/70 R15104R€136
Dunlopscootsmart120/70 R1556H€95
Pirelliwinter sottozero 3275/35 R1996V€245
Hankookwinter icept rs2 w452165/70 R1481T€56
Kumhokl33225/55 R1999V€107
Uniroyalall season expert 2 xl fr235/50 R18101V€139
Nexenwing.snow g wh2235/60 R16100H€86
Firestoneroadhawk185/65 R1588V€76
Superiabluewin195/70 R15104R€50
Savaeskimo suv 2 xl235/60 R18107H€120
Maxxisma-pw wintermaxx185/70 R1488T€56
Toyoopen country u/t xl235/65 R17108V€102
Schema met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Hoeksche Waard).

Zoek de autoband die bij jou past

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar ongeveer 30%

Keuzehulp: welke band pas op mijn auto?

Als je de banden wilt verwisselen zijn er een aantal onderwerpen die van belang zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt altijd gedrukt op op de band. Deze speciale code laat zien welke maat je hebt. Ga je ook voor een nieuwe velg? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 165 / 80 R14 – 84H.

 • 165 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 80 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 80%.
 • De R houdt in: Radiaal (de versteviging (stalen draden) zijn in de breedte van de band verwerkt).
 • 14 staat voor de velgmaat (hier dus 14 inch).
 • 84 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval is dat een max. belasting van 500kg.
 • De laatste letter (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. is een snelheidsindicator van maximaal 210 km/h.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband bijna het hele jaar door veruit de beste keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een geschikt type. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rij je ook rond in de EU wintersport-regio’s? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes echt essentieel. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Oud-Beijerland.

 • Zomerbanden zijn in principe 12 maanden per jaar geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijzen
Autobanden zijn er in meerdere prijsgroepen: Prima, uitstekend en de hoogste klasse. Welk artikel voor jou ideaal is hangt met name af van de inhoud van de motor, rijstijl (dynamisch of rustig) en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Kies voor een A-merk als Dunlop of Nexen als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Rijdt je hooguit 10.000 kilometer en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Volkswagen Up!) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Duraturn en T-Tyre.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Michelin of Sava zijn niet goedkoop. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je hele goedkope autobanden in Oud-Beijerland bestellen, soms met wel 45% korting.

 • Bezoek de autobanden outlet in Oud-Beijerland: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Overweeg eventueel gebruikte banden Oud-Beijerland: tweedehands producten van goede kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al vanaf €162,50 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. De garages adviseren om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is kan je zo’n 35.000 – 40.000 kilometer doen met de voorbanden. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Kan ik de kwaliteit van mijn banden langer goed houden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door de juiste band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ook is het van groot belang dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Oud-Beijerland.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Oud-Beijerland?
Professioneel banden vervangen in Oud-Beijerland regel je al voor €40,00 per bandenset (voor een combinatie van velg + band, dit heet een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden betaal je al snel €85. Dit is inclusief balancering en eventueel ventielen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €55,00 per kalenderjaar.

Hoe werkt een runflat band?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Door de extra sterke stukken in de wang kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Zo rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). De voordelen zijn een zeer hoog draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn extra sterk gebouwd. Tip: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). Het advies is om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Oud-Beijerland.

Plaats een reactie