Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Heijen

Nieuwe autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Heijen? Op Autobandenspot.nl kan je aan de slag met erkende aanbieders van voordelige autobanden van alle merken en lokale garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Verder bekijk je hier nuttige informatie over de verschillende type banden die er zijn en vind je via de keuzehulp welk product aansluit bij jouw situatie.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Het is belangrijk dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Heijen inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen heb je al vanaf €44,99.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor de beste veiligheid is het aan te raden om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm.
 • Nieuwe banden van toonaangevende merken als Bridgestone zijn al te koop vanaf €345. B-merken als Z-Tyre kosten ongeveer €185 voor een hele set.

Banden wisselen in Heijen

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Heijen is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen doen jaarlijks twee keer zo’n wissel. Als de winter nadert gaat de winterband erop en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaat de zomerband erop. Zelf banden verwisselen is een vak apart. Daarnaast vergt het flink wat ruimte en materialen. Goedkoop banden wisselen in Heijen is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je bent er zeker van dat je banden op de juiste manier gemonteerd zijn.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vieze handen.
 • Dure gereedschappen zoals een krik of bandenspanningsmeter zijn niet nodig.
 • Je banden worden tevens gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
 • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Heijen.

Wanneer banden vervangen
Een banden montagebedrijf checkt ook of het profiel op de banden nog op orde is. Bij minder dan 2 mm profiel wordt geadviseerd om ze te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Ook zodra de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Vaak is dit na 37.500 kilometer. De levensduur van de banden heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Uitlijnen van de auto
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt zwaar. Ook geeft het een onzuinig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit bevordert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen laat je al uitvoeren vanaf €77,50.

Wanneer autobanden balanceren
Last van een trillend stuur? Mogelijk is het zo dat het balanceren van de banden dit kan verhelpen. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je banden gaan langer mee. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zit dit bij de prijs in.

Zoek banden garages in Heijen

Rap en voordelig banden vervangen in Heijen? In de tabel hieronder bieden wij specialisten en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Limburg). Deze lokale garages verlenen diensten zoals (de)monteren, uitlijnen, balanceren, sipen, repareren, wisselen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl tref je evenzeer montage-garages in Milsbeek, Ottersum, Middelaar, Plasmolen en Mook.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-heijen

Goedkope autobanden Heijen

Ga jij een bestelling plaatsen voor extra banden voor de winter/zomer? Het is je misschien al opgevallen dat het (online) aanbod gigantisch is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Dat wordt bepaald door de manier waarop je rijdt, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Let op: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De merken worden vaak onderverdeeld in 3 niveau’s:

CategorieAutoKM (op jaarbasis)RijstijlPrijzen
1. A-segmentGrote motor50.000+ Driftig197
2. StandaardNormale autoRond de 25.000Modaal€105
3. BudgetKleine auto’sWeinig gebruikLog€62

Bandenleveranciers vergelijken
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het overzicht hieronder vergelijk je eenvoudig landelijke online aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Heijen hebben. Op onze autobandenvergelijker ontdek je ook aanvullende info over: Tips voor rijden onder moeilijke omstandigheden

Praktische informatie over zomerbanden

De zomerband geeft de beste prestaties in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). In de regel worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Heijen monteren geeft optimale grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, geeft minder geluidsproductie en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de doorlopende sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. De beste keuze van april t/m september.
 • Betere wegligging en meer grip op de weg.
 • Minder slijtage bij temperatuur vanaf 7°C.

Winterbanden laten wisselen Heijen

Winterbanden gebruik je doorgaans vanaf oktober of november en worden weer vervangen in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit geeft een kortere remweg, zorgt voor meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens de wintermaanden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Noorwegen, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • De beste prestatie bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Meer controle over je auto.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en ze geven een heel goede grip. Waar je wel op moet letten is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Interesse in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Heijen kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de actuele tarieven van verschillende soorten en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook aanvullende info over: Kies de juiste banden voor uw auto.

MerkTypeAfmetingenVermogenTarief
Michelinpilot alpin pa4295/30 R20101W€455
Continentalvancowinter 2195/75 R16110R€114
Vredesteinsnowtrac 3195/60 R1486T€127
Bridgestonelm30195/50 R1582T€109
Goodyeareagle f1 asymmetric 5205/40 R1784W€96
Dunlopstreetresponse 2165/65 R1581T€69
Pirellip zero (am8) xl dot13295/30 R19100Y€265
Hankookwinter rw06175/65 R1490T€83
Kumhowp51 xl215/55 R1697H€76
Uniroyalall season expert 2 xl fr225/50 R1798V€116
Nexenn fera ru1225/65 R18103H€116
Firestonevanhawk2185/75 R16104R€118
Superiabluewin225/70 R16103T€56
Savaeskimo s3+185/70 R1488T€63
Maxxisap2 all season165/60 R1577T€62
Toyoproxes t1 sport suv225/55 R1999V€110
Schema met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Gennep).

Zoek jouw geschikte autoband

Check acties en aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Als je naar andere banden wilt overstappen zijn er verschillende onderdelen die invloed hebben op de beste keuze. De maat van jouw huidige velgen, wat voor rijstijl je hebt en wat deze investering mag kosten.

De bandenmaat
De maat is vermeld op de wang van de autoband. Deze speciale code toont welke maat je moet kopen. Krijg jij nieuwe velgen? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 235 / 60 R14 – 96T.

 • 235 geef weer hoe breed de band is (in mm).
 • 60 staat voor de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hier dus 60%.
 • De R houdt in: Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 14 geeft een indicatie van de velgmaat (hierbij dus 14 inch).
 • 96 staat voor het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 710 kilogram.
 • De afsluitende letter (T) is een indexcijfer voor de maximum snelheid. betekent snelheden tot 190 km/h.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bedenk eerst of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de juiste keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (10.000 – 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en rijd je ook in de winter in de bergen? Een winterband rijden is dan van november tot april uitermate geschikt. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Heijen.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je elke winter veel gaat rijden en bij gladheid en vorst.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Budget bepalen
Autobanden kan je kopen in verschillende prijsgroepen: Economy, standaard en topkwaliteit. Welke groep aan te raden is voor jou heeft te maken met de inhoud van de motor, rijgedrag en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Dunlop of Maxxis als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een auto met veel PK’s hebt. Zit je niet al te veel in de auto en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een zuinige kleine auto (bijvoorbeeld een Hyundai i10) en houd je er een rustige rijstijl op na? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Cst of Trazano.


Deals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Michelin of Nexen zijn niet perse heel goedkoop. De slimme rijder checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zodoende kan je dikwijls goedkope autobanden in Heijen bestellen, en ontvang je tot 45% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Heijen: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Gebruikte banden Heijen: tweedehands producten van goede kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Compleet pakket: Bij o.a. Kwikfit, Euromaster of Profile heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor slechts €167,50 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik zien dat mijn banden moeten worden vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vervangen als de profieldiepte minder dan 2 mm is. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Bij een normale rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Zoek maandelijks uit of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door ze te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Ten derde is het belangrijk dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Heijen.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Heijen?
Door een vakman banden vervangen in Heijen kan al vanaf €32,50 voor de complete set (voor een combinatie van velg + band, dit noemen we een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €82,5. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €57,50 per kalenderjaar.

Wat is het voordeel van runflat banden?
Runflat banden zorgen ervoor dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met behulp van de versterkte zijkant kan je nog circa 80 kilometer afleggen wanneer jij een lekke band constateert. Dan is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar de dealer. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelwagen). Ze onderscheiden zich door een optimaal draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en sterker ontwikkeld. Let op: door het lange stilstaan kunnen banden slijten of uitdrogen. Check altijd voor (vakantie) vertrek de bandenspanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). Vakgarages adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Doe dit tijdens een wielenwissel in Heijen.

Plaats een reactie