Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nieuw-Amsterdam

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Nieuw-Amsterdam? Op www.autobandenspot.nl tref je erkende aanbieders van winter- zomer- en all season banden en contactgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Verder kan je aan de slag met meer info over bandenmaten en populaire merken en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Zorg ervoor dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Nieuw-Amsterdam inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage heb je al vanaf €45,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Voor de verkeersveiligheid bevelen wij aan om nieuwe banden te nemen bij 2 millimeter. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van toonaangevende merken als Vredestein kosten ongeveer €340. B-merken als Gripmax kosten gemiddeld zo’n €190 per set van 4.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek dichtstbijzijnde banden montage in Nieuw-Amsterdam

Banden wisselen in Nieuw-Amsterdam

De bandenwissel bij een autobedrijf in Nieuw-Amsterdam is erg belangrijk. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. In het najaar kiezen we voor de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) gaat de zomerband erop. Op eigen houtje wisselen is een vak apart. Ook vergt het flink wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Nieuw-Amsterdam ontneemt veel stress:

 • Er is geen twijfel over dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en en worden op de juiste spanning gebracht.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Soms is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nieuw-Amsterdam.

Wanneer moet ik wisselen?
Een bandenspecialist kan je ook vertellen of de profieldiepte nog volstaat. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen wordt bepaald door het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Uitlijnen van de auto
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet zo eenvoudig. Tevens zie je daarbij onnodig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een scherp brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een auto laat je al uitvoeren vanaf €89,99.

Informatie over autobanden balanceren
Zijn er onderdelen aan het trillen tijdens het rijden? Grote kans dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceermachine wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt het rijgenot flink toe. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Lokale banden garages in Nieuw-Amsterdam

Zonder moeite en goedkoop banden vervangen in Nieuw-Amsterdam? In de volgende tabel vind je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages die actief zijn in de regio (provincie Drenthe). Deze lokale garages kunnen je helpen bij wisselen, trimmen, uitlijnen, balanceren, repareren, (de)monteren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Via deze website vergelijk je ook andere montagepartners in Nieuw-Weerdinge, Collendoorn, Rheezerveen, Heemserveen en Diffelen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nieuw-amsterdam

Goedkope autobanden Nieuw-Amsterdam

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat er een enorm aanbod is. Elke merk heeft andere eigenschappen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit is met name afhankelijk van jouw rijgedrag, de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en het vermogen van de auto. Goed om te weten: producten van EU-merken zijn van uitstekende kwaliteit, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten kunnen we uiteenzetten in 3 niveau’s:

ClassificatieType autoKM (jaarlijks)RijstijlPrijs
1. PremiumGrote motor50.000+ Agressief184
2. UitstekendNormale autoTot 30.000 kmGemiddeld€102
3. BasisKleine autootjesBeperkt gebruikZwaar€67

Online banden webwinkels vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de onderstaande tabel doorzoek je erkende online garages die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Nieuw-Amsterdam hebben. Op deze website lees je ook handige informatie over: Banden voor de motor

Hoe werken zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Doorgaans worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Nieuw-Amsterdam monteren geeft jou extra grip, geeft een betere wegligging, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Geadviseerd van maart tot november.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Lager geluidsniveau.

Winterbanden wisselen Nieuw-Amsterdam

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit leidt tot een kortere remweg, meer controle over je auto en een betere wegligging bij winterse omstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Luxemburg, Italië, Zweden, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • In hun element tijdens de wintermaanden.
 • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

Praktische informatie over all season banden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je elke dag van het jaar mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze relatief snel slijten.

 • Je mag er ook mee rijden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Geen tweede set banden nodig.
 • Geschikt als je maximaal 15.000 maakt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Benieuwd naar de onkosten van nieuwe autobanden in Nieuw-Amsterdam kopen? In het overzicht hierna beiden wij de verwachte prijzen van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook nuttige informatie over: Bandenindex.

MerkSerieGrootteVermogenPrijs
Michelinpilot sport ps2245/40 R1994Y€260
Continentalcontipremiumcontact 2195/55 R1687V€183
Vredesteinwintrac xtreme s235/55 R17103V€174
Bridgestoneblizzak175/65 R1482T€82
Goodyearvector 4seasons gen-2235/55 R17103V€134
Dunlopk460120/90 R1663P€131
Pirellipzero275/35 R19100Y€190
Hankookventus s1 evo3 k127235/35 R1991Y€125
Kumhosolus ha 31205/60 R1592H€62
Uniroyalrainexpert 3205/60 R1692V€81
Nexenn fera su1 xl225/40 R1892Y€71
Firestoneroadhawk195/50 R1582V€67
Superiaecoblue 4s225/55 R1699V€53
Savatrenta 2215/60 R16103T€102
Maxxisvansmart snow175/80 R1499R€73
Toyoproxes cf2225/55 R1797V€86
Overzicht met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Emmen).

Zoek jouw bandenmaat

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar zo’n 50%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Indien je nieuwe banden gaat kopen zijn er een paar zaken die van belang zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

De bandenmaat
De maat lees je af op alle autobanden (aan de zijkant). Deze combinatie van cijfers en letters biedt inzicht in de benodigde maat. Koop je ook nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 225 / 60 R17 – 99V.

 • 225 betekent de breedte van de band in mm.
 • 60 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (hierbij dus 60%.
 • De R staat voor Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in dit voorbeeld 17 inch).
 • 99 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 775 kilogram.
 • De laatste waarde (V) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 240 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (10.000 – 15.000 km) dan is een een all-season band een zuinigere optie. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je graag op wintersport? Een winterband rijden is dan tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Nieuw-Amsterdam.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn pas relevant als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De all-season band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Onkosten
Autobanden kan je kopen in allerlei prijsgroepen: Prima, uitstekend en de hoogste klasse. Welk artikel jij moet kiezen heeft te maken met de trekkracht van de auto, je manier van rijden en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Ga voor A-merken als Dunlop of Pirelli als je veel op de weg zit, veel op de snelweg zit en een zware/krachtige auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je niet vaak grote afstanden? Heb je een klein en zuinig autootje (denk aan een Peugeot 107) en doe je het rustig aan? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Davanti en Taurus.


Acties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Vredestein of Superia zijn niet perse heel goedkoop. De slimme rijder houdt acties en aanbiedingen in de gaten van grote online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je verrassend goedkope autobanden in Nieuw-Amsterdam bestellen, soms met wel 40% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Nieuw-Amsterdam: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Kies voor gebruikte banden Nieuw-Amsterdam: tweedehands die goed zijn nagekeken met minimale slijtage.
 • All-in deal: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen incl. (de)monteren, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €142,50 per 12 maanden.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een normale rijstijl moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Achterbanden een stuk langer.

Hoe kan ik langer genieten van mijn banden?
Controleer regelmatig hoe het staat met de bandenspanning en profieldiepte. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ten derde moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Nieuw-Amsterdam.

Wat kost autobanden wisselen in Nieuw-Amsterdam?
Vakkundig banden vervangen in Nieuw-Amsterdam regel je al voor €32,50 per bandenset (mits de band al op de velg zit, dit noemen we een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden kost het je al gauw €82,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €52,50 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Middels de bijzondere eigenschappen kan je nog een stuk blijven rijden als je onverhoopt lek rijdt. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar een vakgarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje zijn dan ook niet meer aan de orde.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelbus). Ze onderscheiden zich door een extra draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn extra sterk gebouwd. Goed om te weten: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Ga je op vakantie? Check dan de bandenspanning en de status van het profiel. Garagehouders adviseren om elke 6 jaar te wisselen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Nieuw-Amsterdam.

Plaats een reactie