Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Nieuw-Weerdinge

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Nieuw-Weerdinge? Op onze autobandenvergelijker communiceren wij de grote webshops in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en lokale garages waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Als laatste bekijk je hier meer informatie over bandenmaten en populaire merken en vertelt onze keuzehulp welk product matcht met jouw situatie.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Nieuw-Weerdinge inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage heb je al vanaf €37,50.
 • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Maar voor de algehele wordt vaak aangeraden om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Kumho Tyres kan je al krijgen vanaf €335. B-merken als Evergreen kosten gemiddeld zo’n €220 per vier.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Nieuw-Weerdinge

Banden wisselen in Nieuw-Weerdinge

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Nieuw-Weerdinge is essentieel. De meeste autorijders wisselen twee keer per jaar. In het najaar nemen we de winterband en ronde maand maart gaat de zomerband erop. Dit zelf verwisselen is een behoorlijke operatie. Tevens vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Nieuw-Weerdinge is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Er is geen twijfel over dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er geen tijd aan kwijt en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden daarbij direct gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Eenvoudig te combineren met APK, zomer-, of wintercheck.
 • Bij steeds meer services kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Nieuw-Weerdinge.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenservice kan je ook vertellen of het profiel op de autoband nog op orde is. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook als de band beschadigd of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit het geval rond de 30.000 kilometer. De slijtage van de banden wordt bepaald door kwaliteit van de band en rijstijl. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een optimale levensduur.

Auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Je krijgt ook te maken met onnodig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Bij uitlijnen draait het erom dat de wielen worden bijgesteld zodat deze weer loodrecht op de grond en evenwijdig aan elkaar komen te staan. Het gevolg is een goede wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de auto kost om en nabij de €85,00.

Waarom en wanneer autobanden balanceren?
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? Mogelijk is het zo dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine plaatsen de monteurs speciale loodjes op de velgrand. Dit voorkomt een instabiele wegligging, rijd je een stuk efficiënter en je banden gaan langer mee. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Banden garages in Nieuw-Weerdinge

Rap en voordelig banden vervangen in Nieuw-Weerdinge? In het onderstaande schema verzamelen wij adressen van bandenwinkels en servicepunten uit jouw regio (provincie Drenthe). Deze autogarages ondersteunen je bij wisselen, uitlijnen, balanceren, (de)monteren, repareren, sipen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op dit portaal tref je tevens montage-garages in Collendoorn, Rheezerveen, Heemserveen, Diffelen en Rheeze.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-nieuw-weerdinge

Goedkope autobanden Nieuw-Weerdinge

Wil je investeren in nieuwe banden voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat het assortiment enorm uitgebreid is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Welke moet ik nu kopen? Hieraan ten grondslag liggen rijstijl, de gebruiksintensiteit, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Noemenswaardig: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De merken en modellen splitsen we uit in 3 niveau’s:

KlasseSoort autoKm p/jaarRijstijlPrijzen
1. KwaliteitVeel powerMeer dan 45.000Agressief190
2. Prijs-kwaliteitNormale autoVanaf 25.000Herkenbaar€104
3. GoedkoopsteKleine stadsautoBeperkt gebruikRustig€78

Online banden webwinkels vergelijken
Je bestellen plaatsen en laten thuisbezorgen? In de volgende tabel bekijk en vergelijk je toonaangevende online garages die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Nieuw-Weerdinge hebben. Op deze website lees je ook meer informatie over: Autobanden reinigen

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband biedt het meeste grip bij temperaturen vanaf 7 graden. Normaal gesproken worden deze in het voorjaar gemonteerd. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Nieuw-Weerdinge monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor een optimale levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Als de temperaturen weer boven de 7 graden liggen. Geadviseerd van maart tot november.
 • Kortere remweg en minder kans op ongelukken.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Nieuw-Weerdinge

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze beschikken over meer profiel en worden gemaakt uit een zachter materiaal. Dit bevordert de remweg, verhoogt het gripniveau en een optimale wegligging bij winterse omstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Noorwegen, Frankrijk, Italië, Zweden, Oostenrijk, Luxemburg) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

 • De beste keuze tijdens de wintermaanden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Te herkennen aan M+S (modder en sneeuw) of sneeuwvlok symbooltje.

Wat is het voordeel van all season banden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn steeds meer in trek: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Waar je wel op moet letten is dat deze wel sneller slijten.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • De beste keuze als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden april 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Nieuw-Weerdinge kopen? In het onderstaande schema verstrekken wij de verwachte prijzen van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. Via deze website zoek je ook extra informatie over: Run-on-flat banden.

MerkTypeAfmetingPrestatieKosten
Michelinagilis 51195/60 R1699H€144
Continentalconticrosscontact winter235/55 R19105H€180
Vredesteinquatrac 5175/65 R1482T€56
Bridgestoneblizzak315/35 R20110V€283
Goodyearultragrip performance suv gen-1275/45 R20110V€297
Dunlopd 952 f80/100 R2151M€91
Pirelliw210 sottozero 2205/50 R1793H€110
Hankookventus s1 evo3 k127215/35 R1985Y€128
Kumhoha31195/50 R1582H€55
Uniroyalrain max rf195/70 R1597T€66
Nexenwinguard wt1205/70 R15106R€71
Firestonemultihawk185/60 R1482T€59
Superiaecoblue 4s195/55 R1585H€55
Savaintensa uhp 2225/50 R1798Y€91
Maxxisarctictrekker wp-05215/65 R17103H€93
Toyoproxes cf 2195/50 R1688V€78
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Emmen).

Zoek direct jouw band

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar zo’n 35%

Keuzehulp: wat is voor mij de beste band?

Op het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er een aantal details die invloed hebben op de beste keuze. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en hoeveel geld je wil uitgeven.

Bandenmaat aflezen
De maat is altijd terug te vinden op de wang van de je band. Deze unieke combi van letters en cijfers laat zien welke maat je hebt. Neem je nieuwe velgen? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een bandenmaat kan zijn 225 / 60 R17 – 99 H.

 • 225 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 60 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hier is dat dus 60%.
 • De betekenis van R = Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 geeft een indicatie van de velgmaat (hier is dat dus 17 inch).
 • 99 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 775kg.
 • De laatste waarde (H) zegt iets over de max. snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 210 km/h.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga bij jezelf na of je veel of juist weinig rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn de zomerbanden doorgaans de juiste keuze. Als je niet zoveel rijdt (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een interessant alternatief. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en ga je graag op wintersport? Dan is een winterband tijdens de winterse periodes zeer aantrekkelijk. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Nieuw-Weerdinge.

 • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers rijdt (in de winter) en bij echt winterse omstandigheden.
 • De 4-seizoenen band is het beste van beide werelden en is prima te rijden in zomer en winter.

Kosten
Autobanden kan je vinden in drie prijscategorieën: Voordelig, uitstekend en de hoogste klasse. Welke klasse voor jou geschikt is heeft te maken met het vermogen van de auto, rijstijl en het aantal afgelegde kilometers. Kies voor een A-merk als Vredestein of Sava als je veel op de weg zit, een dynamische rijstijl hebt en een auto met veel PK’s hebt. Rij je weinig en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Lancia Ypsilon) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Bfgoodrich of Overige Merken.


Uitverkoop en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Michelin of Nexen zijn niet perse voordelig. De slimme automobilist profiteert van acties en aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Nieuw-Weerdinge bestellen, en krijg je wel 40% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Nieuw-Weerdinge: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Nieuw-Weerdinge: tweedehands onderdelen met garantie met minimale slijtage.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief vakkundige plaatsing, balanceren, eventueel uitlijnen en bandenopslag al voor €135,00 per kalenderjaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Is het tijd om mijn banden te vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden aan te schaffen als er 2 millimeter of minder profiel over is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij standaard merken hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Bekijk een keer per maand of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door eens in de zoveel tijd te balanceren en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Als laatste is het belangrijk dat je rijdt met banden die passen bij de weersomstandigheden. Tip: kies voor maximale levensduur voor professionele bandenopslag Nieuw-Weerdinge.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Nieuw-Weerdinge?
Op locatie banden vervangen in Nieuw-Weerdinge kan al vanaf €40,00 voor de complete set (de band inclusief velg wordt gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd moet je rekenen op zo’n €89,95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €50,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door de versterkte wang kan je nog een stuk blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. Op die manier kan je veilig naar huis of naar een autogarage. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelauto). Wat dit type onderscheidt is de aantrekkelijk draagcapaciteit, een (mogelijk) hoger bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Opgelet: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Controleer voor vakantie of de spanning gewijzigd moet worden en de profielkwaliteit. De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Nieuw-Weerdinge.

Plaats een reactie