Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Mheer

Online autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Mheer? Op deze website bieden wij betrouwbare webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en adresgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Als laatste tref je hier handige info over uitlijnen, balanceren en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Mheer inclusief demonteren, monteren en balanceren heb je al vanaf €44,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid is het verstandig om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Degelijke banden van de betere merken als Nexen zijn er al vanaf €330. B-merken als Imperial Fs kosten gemiddeld zo’n €210 per vier.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Mheer

Banden wisselen in Mheer

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Mheer is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste mensen wisselen twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) kiezen we voor de winterband en ronde maand maart rijden we verder op de zomerband. Zelf wisselen is een behoorlijke operatie. Ook vraagt het flink wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Mheer is iets wat de meeste mensen dan ook doen:

 • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • Je banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op profieldiepte en slijtage.
 • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Eventueel bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Mheer.

Hoe lang gaan banden mee?
Een bandenservice checkt ook of het profiel nog toereikend is. Het advies van de ANWB is om banden vanaf 2 mm te vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook zodra de banden versleten, uitgedroogd of beschadigd zijn is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 32.500 kilometer. Na hoeveel kilometer je precies moet vervangen hangt af van rijstijl, het weer en de kwaliteit van het wegdek. Check elke maand je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een auto die niet goed is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt scheef en stuurt licht of juist zwaar. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en abnormale slijtage. De definitie van uitlijnen is dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Dit leidt tot een optimale wegligging, een gunstiger brandstofverbruik en optimale levensduur van de band. Een auto uitlijnen is al uit te voeren vanaf €72,50.

Informatie over autobanden balanceren
Hoor of voel je getril in de auto? Mogelijk is het zo dat de banden gebalanceerd moeten worden. Hierbij wordt de onbalans opgeheven met behulp van plaklood. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, ben je milieuvriendelijk bezig en neemt de levensduur van de banden toe. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Mheer

In no-time en goedkoop banden vervangen in Mheer? In het overzicht hierna bekijk je adressen van bandenwinkels en servicepunten die actief zijn in de regio (provincie Limburg). Deze montagebedrijven zijn opgeleid voor wisselen, trimmen, balanceren, (de)monteren, sipen, repareren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website vind je nabijgelegen montage-garages in Noorbeek, Eckelrade, Gronsveld, Eijsden en Geulle.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-mheer

Goedkope autobanden Mheer

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het is geen geheim dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit heeft te maken met rijstijl, de jaarlijkse kilometrage, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en of je een zware of lichte auto hebt. Hoe dan ook: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, zelfs de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 segmenten:

CategorieSoort autoKilometrageWegcontactKosten
1. A-segmentVeel trekkrachtVeel kilometersAgressief197
2. PopulairNormale autoGemiddeldDoorsnee€118
3. InstapBoodschappenauto< 15.000Kalm€75

De beste aanbieders vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende schema bekijk en vergelijk je betrouwbare aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Mheer hebben. Op Autobandenspot.nl lees je ook handige informatie over: Zuinigste autobanden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Standaard rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Mheer monteren zorgt voor meer grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, het maximaliseert de levensduur van de band en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer dankzij de brede sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste keuze van april t/m september.
 • Ultieme rijcomfort en maximale veiligheid.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Direct winterbanden wisselen Mheer

Winterbanden worden gemonteerd in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben een dieper profiel en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit verbetert de remweg, geeft meer grip en een optimale wegligging bij vorst of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Frankrijk, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • De beste keuze van oktober tot en met maart.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Wat is het voordeel van 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door mee kunt rijden. Met name geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt. Steeds meer mensen stappen over op all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en je eigenlijk niet in winterse gebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Nieuwsgierig naar de prijzen van nieuwe autobanden in Mheer kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de prijsindicaties van de meest verkochte merken. Hierbij zit niet inbegrepen balanceren, monteren en uitlijnen. Op deze website tref je ook handige informatie over: Maximale snelheid en draagcapaciteit.

MerkSoortFormaatKenmerkKosten
Michelinpilot alpin pa4295/30 R19100W€318
Continentalcontivancontact 100195/80 R14106Q€103
Vredesteint-trac 2175/65 R1486T€96
Bridgestonem729265/70 R20140M€301
Goodyeareagle f1 asymmetric 3 suv255/50 R19107Y€148
Dunlopmoto60/100 R1429M€66
Pirellichrono 2215/65 R15104T€82
Hankookrw06205/75 R16110R€106
Kumhoecsta hs51205/50 R1586V€68
Uniroyalrainsport 3225/50 R1794V€96
Nexenroadian htx rh5 xl245/70 R16111T€94
Firestonevanhawk 2 winter175/65 R1490T€74
Superiastar cross245/70 R16111H€63
Savatrenta ms205/75 R16110Q€106
Maxxiss-pro xl255/55 R18109W€179
Toyoproxes r888r205/50 R1789W€141
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Eijsden-Margraten).

Zoek direct jouw band

Scoor online de beste aanbiedingen en bespaar plus minus 30%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Op het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse aspecten die van belang zijn. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de zijkant van je huidige autobanden. Deze unieke combi van letters en cijfers geeft weer wat de actuele maat is. Ga je ook voor een nieuwe velg? De oude maat kan dan wel eens veranderen. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 215 / 50 R17 – 95 W.

 • 215 betekent de breedte van de band in mm.
 • 50 staat voor de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 50%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
 • 17 geeft duidelijkheid over de velgmaat (in ons voorbeeld 17 inch).
 • 95 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 690 kilogram.
 • De laatste waarde (W) staat voor de snelheidscategorie (Speed Index). betekent snelheden tot 270 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het milde klimaat van Nederland zijn de zomerbanden doorgaans een effectieve optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een uitstekende keuze. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en rijd je ook in de winter in de bergen? Dan is de speciale winterband tijdens de winterse periodes het meest interessant. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Mheer.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij gladheid en vorst.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Prijs
Autobanden zijn er in diverse prijsklassen: Prima, prijs-kwaliteit en topkwaliteit. Welk type voor jou geschikt is wordt bepaald door het vermogen van de auto, rijgedrag het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Nexen als je veel op de weg zit, veel buiten de stad rijdt en een auto met een groot vermogen hebt. Rij je weinig en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een boodschappenautootje (denk aan een Smart Forfour) en doe je het rustig aan? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. Alliance of Sportiva.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Hankook zijn best kostbaar. Wie wat verder kijkt profiteert van acties en aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je heel goedkope autobanden in Mheer bestellen, en profiteer je snel van 50% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Mheer: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Mheer: tweedehands producten van goede kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren/uitlijnen en bandenopslag al voor €165,00 op jaarbasis.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij 2 millimeter of minder. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. De meeste banden zijn na 5 jaar wel af. Bij een normale rijstijl moet je na 35.000 km de voorbanden goed in de gaten houden. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Kijk elk kwartaal even of de profieldiepte en bandenspanning goed is. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze goed te balanceren en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Tenslotte is het belangrijk dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Mheer.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Mheer?
Door een vakman banden vervangen in Mheer wordt al gedaan voor €55,00 voor een totale set (voor een combinatie van velg + band, oftewel een wielenwissel). In situaties van een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit ongeveer €87,5. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De kosten van bandenopslag zitten rond de €65,00 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. Op basis van de unieke samenstelling is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Dan rijd je jouw auto veilig naar huis of naar een specialist. Het ouderwetse reservewiel of thuiskomertje is niet meer nodig.

Wat zijn caravanbanden en waar moet ik op letten?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en zijn extra sterk gebouwd. Goed om te weten: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en en de diepte van het profiel. De garages adviseren om deze iedere zes jaar te vervangen. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Mheer.

Plaats een reactie