Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Geulle

Online autobanden bestellen of alleen je banden laten wisselen in Geulle? Op www.autobandenspot.nl vind je erkende leveranciers van zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en contactgegevens waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. In aanvulling daarop bieden wij belangrijke info over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product aansluit bij jouw budget.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is belangrijk dat je altijd en overal de juiste banden onder je auto hebt.
 • Een bandenservice op locatie in Geulle inclusief uitlijnen en balanceren heb je al vanaf €44,50.
 • Banden moeten wettelijk gezien een profieldiepte hebben van minstens 1,6 mm. Maar voor de algehele adviseert de ANWB om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter.
 • Degelijke banden van de betere merken als Superia kan je al krijgen vanaf €315. B-merken als Heidenau kosten gemiddeld zo’n €230 per set.

Goedkoop en snel banden wisselen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Geulle

Banden wisselen in Geulle

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Geulle is essentieel. De meeste autorijders laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Rond oktober / november nemen we de winterband en als de zomer nadert kiezen we weer voor de zomerband. De banden verwisselen is een precies werkje. Tevens vraagt dit om flink wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Geulle is niet duur en heeft veel pluspunten:

 • Je kunt er van uitgaan dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet zelf te sjouwen met zware spullen.
 • Je hoeft geen duur wisselmateriaal aan te schaffen.
 • Jouw banden worden meestal ook gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
 • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
 • Je kunt het eventueel combineren met onderhoud.
 • Bij sommige aanbieders is er de optie voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Geulle.

Hoe lang gaan banden mee?
Het bandenbedrijf kan je ook vertellen of het profiel nog toereikend is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber versleten of uitgedroogd is dien je nieuwe banden te nemen. Onder normale omstandigheden is dit na zo’n 30.000 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en is met name afhankelijk van rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Waarom auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een onveilig gevoel, trekt naar één kant en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook onnodig brandstofverbruik en te snelle slijtage. De kern van uitlijnen is dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit bevordert de wegligging, een vermindering in het brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Uitlijnen van de wagen kost je ongeveer €90,00.

Wat is banden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? De kans bestaat dat je de banden moet laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijdt je een stuk rustiger, je bespaart op de brandstofkosten en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) wordt dit doorgaans direct meegepakt.

Vind lokale banden garages in Geulle

Moeiteloos en goedkoop banden vervangen in Geulle? In het onderstaande schema tref je adres- en contactgegevens van bandenwinkels en autogarages in jouw omgeving (provincie Limburg). Deze autogarages verlenen diensten zoals (de)monteren, uitlijnen, sipen, repareren, trimmen, wisselen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website zoek je eveneens montagepunten in Bunde, Moorveld, Ulestraten, Maastricht Airport en Spaubeek.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-geulle

Goedkope autobanden Geulle

Ben je aan het oriënteren naar een set andere banden voor je wagen? Je merkt al snel er een ontzettend grote keuze is. Elke merk heeft andere eigenschappen. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt af van de rijstijlen, het aantal afgelegde kilometers, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Noemenswaardig: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende producten verdelen we onder in 3 segmenten:

ClassificatieSoort autoKm p/jaarRijgedragKosten
1. Hoogste klasseZware wagens50.000+ Dynamisch189
2. UitstekendNormale autoRond 30.000Normaal€110
3. InstapKleine stadsautoBeperkt gebruikZwaar€74

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hieronder bieden we je erkende online winkels die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Geulle hebben. Op deze website zoek je ook meer informatie over: Balanceren en uitlijnen van banden

Zomerbanden: informatie en voordelen

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). In de regel laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden worden gedemonteerd, opgeslagen. Zomerbanden in Geulle monteren bevordert de grip, zorgt dat je sneller accelereert en remt, zorgt voor minder slijtage en minder kans op aquaplaning door een effectieve waterafvoer vanwege de brede sleuven.

 • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste prestaties tussen maart – oktober.
 • Sneller accelereren en remmen.
 • Economischer (lager brandstofverbruik).

Voordelig winterbanden wisselen Geulle

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en ze zijn gemaakt van zachter rubber. Het gevolg is een korte remweg, beter contact met het asfalt en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In meerdere EU landen (als Duitsland en Noorwegen, Italië, Oostenrijk, Luxemburg, Frankrijk, Zweden) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • In hun element van oktober tot en met maart.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je herkent het aan de letters M + S of een afbeelding van een vlokje sneeuw.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Perfect als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: elk jaar banden wisselen is niet meer nodig en ze geven een heel goede grip. Een vaak genoemd nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

 • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
 • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
 • Geschikt als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de investering in nieuwe autobanden in Geulle kopen? In het overzicht hierna bekijk je de gemiddelde tarieven van verschillende merken en modellen. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website lees je ook aanvullende info over: Verzekering voor de auto.

MerkSerieAfmetingenKenmerkTarief
Michelinpilot power160/60 R1769W€92
Continentalcontisportcontact 5p235/35 R1991Y€153
Vredesteinultrac vorti265/30 R2094Y€187
Bridgestoneturanza245/40 R1791W€112
Goodyearultragrip performance +245/50 R18104V€164
Dunlopsport bluresponse195/55 R1687H€101
Pirelliscorpion winter315/40 R21115V€255
Hankookoptimo k715175/70 R1484T€68
Kumhowattrun vs31205/55 R1691V€60
Uniroyalfh 100295/60 R23150L€386
Nexennblue 4 season185/60 R1482T€51
Firestoneroadhawk235/55 R19105W€119
Superiasa37275/35 R19100W€62
Savaeskimo suv 2 xl235/55 R17103H€122
Maxxism8090371/25 R16124L€289
Toyos954 xl255/40 R19100V€142
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Meerssen).

Zoek jouw geschikte autoband

Doorzoek de aanbiedingen en bespaar zo’n 30%

Keuzehulp: welke banden horen op mijn auto?

Vanaf het moment dat je wilt overstappen op andere banden zijn er diverse factoren die belangrijk zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en natuurlijk het budget.

De bandenmaat
De maat wordt geperst op de wang van de je band. Deze speciale code biedt inzicht in de benodigde maat. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Wellicht past daar een andere maat bij. Een voorbeeld van een bandenmaat is 215 / 50 R17 – 95H.

 • 215 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 50 is de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier is dat dus 50%.
 • De R houdt in: Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 17 geeft de velgmaat weer (in dit voorbeeld 17 inch).
 • 95 duidt het maximale draagvermogen aan. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 690kg.
 • De afsluitende letter (H) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 210 kilometer per uur.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je dagelijks veel kilometer rijdt? Met ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Wanneer je een incidentele autorijder bent (tot circa 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een interessant alternatief. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? In dat geval is de winterband van oktober/november tot maart/april aan te raden. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Geulle.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden komen tot hun recht als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bijvoorbeeld op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is het beste van beide werelden en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Goedkope of dure banden?
Autobanden verdelen we onder in drie prijssegmenten: Koopjes, uitstekend en premium. Welk artikel je moet kiezen heeft te maken met het vermogen van de auto, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Goodyear of Firestone in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een dynamische rijder bent en een auto met een sterke motor hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je niet vaak grote afstanden? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Peugeot 108) en heb je een rustig rijgedrag? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Laufenn en Minerva.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van populaire merken als Goodyear of Nexen zijn in de basis best duur. Wie wat verder kijkt checkt regelmatig aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Zodoende kan je dikwijls goedkope autobanden in Geulle bestellen, en krijg je wel 45% voordeel.

 • Probeer eens de autobanden outlet in Geulle: wielen en velgen in de magazijnverkoop.
 • Probeer gebruikte banden Geulle: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Alles-in-1: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al vanaf €145,00 op jaarbasis.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wanneer moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij normaal rijgedrag moet je rekenen dat de voorbanden rond de 40.000 km wel glad zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Controleer regelmatig of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Ook is het belangrijk dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Geulle.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Geulle?
Door een vakman banden vervangen in Geulle kan al vanaf €55,00 per set van 4 (bij band reeds op de velg, we noemen dit een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waar de band apart ge(de)monteerd moet worden kost dit ongeveer €82,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €52,50 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Dankzij de Runflat eigenschap kan je nog circa 80 kilometer afleggen als je te maken krijgt met een lekke of klapband. Dan vervolg je op een veilig manier de weg naar huis of naar de dealer. Het ouderwetse thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Wat zijn caravanbanden?
We hebben het hier over de C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op een hoger draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Aandachtspunt: ook al staat de caravan lange tijd stil, dan nog slijten en/of drogen de banden uit. Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de bandenspanning en de status van het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Doe dit tijdens een wielenwissel in Geulle.

Plaats een reactie