Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Teteringen

Nieuwe autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Teteringen? Op Autobandenspot.nl communiceren wij erkende webshops in goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens waar je naartoe kunt voor een bandenwissel. Verder lees je hier meer info over de verschillende soorten autobanden en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw budget.

 • Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers.
 • Zorg ervoor dat je in de zomer en in de winter met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Teteringen inclusief demonteren, monteren en balanceren is al mogelijk vanaf €43,50.
 • In de wet is opgenomen dat je banden een profieldiepte van minimaal 1,6 mm moeten hebben. Voor de beste veiligheid wordt door de ANWB geadviseerd om bij een profieldiepte van 2 mm al te vervangen. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
 • Nieuwe banden van A-merken als Hankook koop je al vanaf €315. Budgetmerken als Autogreen kan je al krijgen vanaf €185 voor een complete set.

Banden wisselen in Teteringen

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Teteringen is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Vanaf oktober of november nemen we de winterband en als de zomer nadert zetten we de zomerband er weer onder. Zelf banden verwisselen is een heel precies klusje. Daarbij vergt het ruimte (wat niet iedereen tot z’n beschikking heeft) en gereedschap zoals een krik. Goedkoop banden wisselen in Teteringen maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
 • Je bent er zelf niet druk mee en je krijgt geen vuile handen.
 • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
 • De banden worden meestal ook gebalanceerd en gecheckt.
 • Mogelijkheid tot het opslaan van de banden.
 • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
 • Soms bestaat de mogelijkheid tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Teteringen.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autobedrijf checkt ook of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. Het advies is om zomerbanden uiterlijk te vervangen bij 2 millimeter. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Ook zodra er beschadigingen of scheurtjes zichtbaar zijn dien je nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 37.500 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een onveilig gevoel, trekt naar één kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Vaak heeft de auto dan ook een te hoog brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit geeft een veilige wegligging, een verantwoord brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Uitlijnen van de auto kost om en nabij de €80,00.

Balanceren van de banden
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? Grote kans dat de banden gebalanceerd moeten worden. Daarbij wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, verbruik je minder benzine en je voorkomt onnodige slijtage. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen zit dit meestal inbegrepen.

Vind lokale banden garages in Teteringen

Vlug en voordelig banden vervangen in Teteringen? In de tabel hieronder verzamelen wij autogarages en bandenwinkels in de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze autogarages zijn opgeleid voor wisselen, trimmen, balanceren, uitlijnen, sipen, (de)monteren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op dit portaal vind je nabijgelegen montagepartners in Wagenberg, Terheijden, Prinsenbeek, Willemstad en Oudemolen.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-teteringen

Goedkope autobanden Teteringen

Wil je investeren in nieuwe banden voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Met welke band ben ik het beste geholpen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, de afstanden die je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en wat voor type auto je rijdt. Goed om te weten: alle Europese bandenmerken zijn in de basis gewoon goed, ook de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we terugbrengen naar 3 klassen:

KlasseAutoKilometersRijstijlKostprijs
1. PremiumGroot vermogenVanaf 40.000Pittig183
2. Prijs-kwaliteitGemiddelde autoCirca 25.000Herkenbaar€108
3. InstapKleine stadsauto< 15.000Beheerst€62

Bandenleveranciers vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende overzicht vergelijk je eenvoudig betrouwbare webwinkels die ook leveren en een voordelige bandenservice in Teteringen hebben. Op deze website vind je ook handige informatie over: Goedkoopste autobanden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband biedt de beste prestaties wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Meestal is dit vanaf de periode rond maart / april. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Teteringen monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, verkleint de kans op slippen, voorkomt onnodige slijtage en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de brede sleuven.

 • Als de buitentemperaturen weer boven de 7 graden liggen. Aanbevolen tussen april – september.
 • Perfecte grip dankzij de rubbersamenstelling.
 • Geeft minder geluidsproductie.

Snel en voordelig winterbanden wisselen Teteringen

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en het rubber is een stuk zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, zorgt voor meer grip en een betere wegligging bij vorst of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Oostenrijk, Italië, Zweden, Noorwegen, Zwitserland) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • Biedt de beste performance in de winterse periodes.
 • Extra groeven in het profiel voor maximale grip.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

Informatie en uitleg over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal model waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft ze nooit te wisselen en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Waar je wel op moet letten is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • De beste keuze als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Teteringen kopen? In het overzicht hierna beiden wij de doorsnee tarieven van enkele populaire modellen en types. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Via deze website zoek je ook nuttige informatie over: Band op de juiste spanning.

MerkSoortAfmetingenVermogenKosten
Michelinstarcross hp4110/90 R1962M€100
Continentalallseasoncontact205/55 R1694H€82
Vredesteinquatrac 5255/60 R17106V€124
Bridgestoneblizzak235/65 R18110H€136
Goodyearvector 4seasons215/60 R1796H€143
Dunlopstreetresponse 2175/70 R1382T€62
Pirelliscorp.rally_str120/70 R1960V€110
Hankookwinter icept evo2 w320225/55 R1797H€100
Kumhocrug.prem.kl33225/70 R16103H€98
Uniroyalallseasonmax215/75 R16113R€119
Nexenwinguard sport215/40 R1787V€80
Firestoneroadhawk205/50 R1687W€86
Superiasa37235/55 R17103W€93
Savaeskimo s3 plus165/70 R1481T€54
Maxxistrasporto leggero215/60 R17109T€107
Toyoprox. sport suv235/55 R19105Y€119
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Breda).

Zoek direct jouw band

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar zo’n 40%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Als je nieuwe banden gaat kopen zijn er verschillende specificaties waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk welke maat je nodig hebt, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en natuurlijk het budget.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op de flank van de band. Deze getallen en letters combinatie toont welke maat je moet kopen. Koop je ook nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 205 / 60 R15 – 91V.

 • 205 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 60 slaat op de hoogte van de band, in een percentage van de breedte van de band (hierbij dus 60%.
 • De R betekent Radiaal (dit zegt iets over de constructie van de band).
 • 15 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 15 inch).
 • 91 staat voor het draagvermogen (loadindex) van de band. In ons voorbeeld duidt dit op een maximale belasting van 615kg.
 • De afsluitende waarde (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot240 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Bekijk eerst of je veel of weinig kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een efficiënte manier van rijden. Als je de auto niet zoveel gebruikt (rond de 10.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een interessant alternatief. Maak je veel kilometers en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Dan is de winterband van oktober/november tot maart/april zeer aantrekkelijk. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Teteringen.

 • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
 • Winterbanden zijn interessant zodra ook in de winter veel op de weg zit en bij gladheid of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Onkosten
Autobanden kun je onderbrengen in verschillende prijscategorieën: Voordelig, medium en de hoogste klasse. Welk segment past bij jou hangt met name af van het vermogen van de auto, rijgedrag en de jaarlijkse kilometrage. Schaf een A-merk aan zoals Kumho Tyres of Hankook op het moment dat je veel rijdt, een dynamische rijstijl hebt en een flinke motor in je auto hebt. Gebruik je jouw auto alleen voor het noodzakelijke en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een licht autootje (denk aan een Peugeot 108) en rijd je rustig? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Barum of Mirage.


Kortingen en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Goodyear of Toyo zijn de duurste op de markt. De slimme automobilist vergelijkt de aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Zodoende kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Teteringen bestellen, en krijg je zomaar 50% voordeel.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Teteringen: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Teteringen: tweedehands producten van goede kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • All-in deal: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al voor €142,50 op jaarbasis.

Veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Wij raden aan om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Winterbanden hebben een profieldiepte van minimaal 4 mm. Wanneer je er 6 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij standaard merken hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Controleer regelmatig of de bandenspanning niet te hoog/laag is. Voorkom een instabiele wegligging en slijtage door een balanceer afspraak te maken en je auto te laten uitlijnen. Verder is het voor de levensduur essentieel dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Teteringen.

Hoe duur is autobanden wisselen in Teteringen?
Vakkundig banden vervangen in Teteringen kan al vanaf €35,00 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden hanteren ze tarieven van plus minus €94,95. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €60,00 per seizoen.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat je geen lekke banden meer zult krijgen. Door middel van de stuggere wang van de runflats kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden op het moment dat de band lek raakt. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar de dealer. Een thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Dit type valt binnen de categorie C-banden (net als voor de bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is dat ze meer kilo’s kunnen dragen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en in de basis sterker uitgevoerd. Goed om te weten: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en het profiel (minimaal 2.5 mm). In de praktijk wordt geadviseerd om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Teteringen.

Plaats een reactie