Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Scherpenzeel

Online autobanden bestellen of moet je jouw banden laten wisselen in Scherpenzeel? Op deze website kan je aan de slag met de meest populaire webwinkels in nieuwe en goedkope autobanden en lokale servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Verder bieden wij uitgebreide informatie over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vind je via de keuzehulp welk product matcht met jouw rijgedrag.

  • Banden zijn er in alle soorten en maten.
  • Let er op dat je het hele jaar door de juiste banden onder je auto hebt.
  • Een bandenservice op locatie in Scherpenzeel inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €43,50.
  • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid is het verstandig om je banden te vervangen bij 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm.
  • Banden van de betere merken als Superia zijn al te koop vanaf €300. B-merken als Lexani scoor je al vanaf €210 voor een hele set.

Snel en voordelig banden laten plaatsen?

Zoek de goedkoopste banden montage in Scherpenzeel

Banden wisselen in Scherpenzeel

De bandenwissel bij een autobedrijf in Scherpenzeel is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste autorijders wisselen twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) gaat de winterband erop en rond maart / april kiezen we weer voor de zomerband. Zelf wisselen is een heel precies klusje. Bovendien eist dit flink wat ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Scherpenzeel maakt het jou lekker makkelijk:

  • Er is geen twijfel over dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
  • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
  • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
  • Je banden worden doorgaans ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
  • Je kunt jouw banden laten opslaan bij de garage.
  • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
  • Optioneel kan je ook de voorkeur geven aan een (mobiele) bandenwissel aan huis in Scherpenzeel.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een bandenspecialist bekijkt ook of de profieldiepte nog op orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook zodra de band uitgedroogd of beschadigd is ben je toe aan een paar nieuwe sloffen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 37.500 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met het weggebruik en de kwaliteit van de wegen. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te maximaliseren.

Wanneer auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar één kant en stuurt minder gemakkelijk. Ook geeft het een onnatuurlijk brandstofverbruik en verkeerde slijtage. Met uitlijnen bedoelen we dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit verbetert de wegligging, een laag brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kost om en nabij de €65,00.

Balanceren van de autobanden
Last van een trillend stuur? De oplossing is dan vaak dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht van elke autoband gemeten en gelijk gemaakt. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je bespaart op de brandstofkosten en vergroot dit het rijplezier. Bij een wissel zit dit meestal inbegrepen.

Overzicht met banden garages in Scherpenzeel

Zonder moeite en voordelig banden vervangen in Scherpenzeel? In het overzicht hierna tref je garages en bandenwinkels uit jouw regio (provincie Friesland). Deze montagebedrijven hebben ervaring met (de)monteren, balanceren, sipen, uitlijnen, repareren, wisselen van banden. Soms is ook bandenopslag mogelijk (bandenhotel). Op dit portaal check je regionale montage-garages in Spanga, Nijetrijne, Oldetrijne, Sonnega en Oldeholtwolde.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-scherpenzeel

Goedkope autobanden Scherpenzeel

Ben jij toe aan een tweede set banden voor je auto? Je zult al snel zien dat het aanbod meer dan divers is. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit heeft te maken met het remgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Tip: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge eisen, dus ook de goedkoopste banden. De autobanden worden vaak onderverdeeld in 3 segmenten:

ClassificatieSoort autoKm p/jaarRijstijlKostprijs
1. A-merkSportwagen50.000+ Druk191
2. GoedDoorsnee autoRond 30.000Herkenbaar€116
3. VoordeelStadsautootjeMinder dan 15.000Log€74

Online banden webwinkels vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het overzicht hieronder doorzoek je professionele webshops die thuisbezorgen en een voordelige bandenservice in Scherpenzeel hebben. Op dit portaal lees je ook meer informatie over: Runflat banden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Gewoonlijk rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Scherpenzeel monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, zorgt voor minimale slijtage en een effectieve waterafvoer door de diepe sleuven.

  • Aanbevolen vanaf 7 graden celsius. Beste rijprestatie van april – oktober.
  • Verkleinen de kans op slippen en hydroplane.
  • Een verantwoord brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Scherpenzeel

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit zorgt voor een korte remweg, meer grip tijdens het rijden en een ideale rijervaring bij winterse omstandigheden. In allerlei Europese gebieden (denk aan Duitsland en Luxemburg, Frankrijk, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

  • Presteren het best vanaf eind oktober tot begin april.
  • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
  • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. Perfect als je maximaal 15.000 maakt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Een belangrijk nadeel is dat ze bij echte winterse omstandigheden minder presteren.

  • Toegestaan in Duitsland en Oostenrijk.
  • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
  • Perfect als je niet al te veel kilometers maakt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de tarieven van een set nieuwe autobanden in Scherpenzeel kopen? In het overzicht hierna vergelijk je de standaard tarieven van diverse types en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Via deze website ontdek je ook meer informatie over: Veilig autorijden.

MerkSoortGroottePrestatiePrijs
Michelinpilot sport 4s285/35 R20104Y€271
Continentalcontisportcontact 5275/45 R18103W€160
Vredesteinultrac vorti245/35 R2095Y€210
Bridgestoneturanza225/55 R1797W€135
Goodyearefficientgrip performance225/45 R1791W€99
Dunlopsportmax roadsmart iii front120/70 R1960W€139
Pirellisottozero2215/55 R1697H€162
Hankookkinergy eco 2 k435185/65 R1588H€62
Kumhoportran kc53225/65 R16112R€109
Uniroyalms-plus 77235/45 R1794H€112
Nexenroadian 581235/55 R19101H€114
Firestonevanhawk-win195/70 R15104R€76
Superiabluewin205/55 R1795V€48
Savatrenta m+s195/75 R16107Q€91
Maxxismavs01235/40 R19Y96€145
Toyonano energy van215/70 R16108T€86
Schema met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Weststellingwerf).

Autobanden zoeken en vinden

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: welke banden passen op mijn auto?

Als je wilt overstappen op andere banden zijn er meerdere specificaties die van belang zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, hoe intensief je de banden gebruikt en wat je budget is.

Aflezen van de bandenmaat
De maat wordt geperst op de wang van de autoband. De reeks aan cijfers en letters toont welke maat je moet kopen. Ga je ook voor een nieuwe velg? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 185 / 75 R14 – 102Q.

  • 185 staat voor de doorsnede van de band in mm.
  • 75 is een indicatie voor de bandhoogte, in een percentage van de breedte van de band (in dit voorbeeld 75%.
  • Met R wordt bedoeld: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
  • 14 staat voor de velgmaat (hierbij dus 14 inch).
  • 102 is een waarde die iets zegt over het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 850 kilogram.
  • De afsluitende waarde (Q) geeft weer hoe hard er maximaal mee gereden kan worden. is een snelheidsindicator van maximaal 160 kilometer per uur.

Wat voor rijgedrag heb je?
Denk na over de vraag of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar de beste optie. Als jij een beperkte gebruiker bent (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band aan te raden. Maak je veel kilometers en ga je graag op wintersport? Dan is de winterband tijdens de wintermaanden zeer aantrekkelijk. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Scherpenzeel.

  • De zomerband is een uitstekende basis voor het hele jaar.
  • Winterbanden zijn pas echt nuttig als ook in de winter veel op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
  • De vier seizoenen band is een mooie compromis tussen deze twee en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Wat wil ik betalen
Autobanden zijn er in allerlei prijscategorieën: Budget, middenklassen en het topsegment. Welke groep je moet kiezen wordt bepaald door de inhoud van de motor, rijstijl het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Schaf een A-merk aan zoals Michelin of Superia als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel op de snelweg zit en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een boodschappenautootje (bijv. een Smart Forfour) en houd je er een rustige rijstijl op na? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Keter & Tourador.


Kortingsacties en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Firestone zijn niet goedkoop. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Door goed te zoeken kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Scherpenzeel bestellen, en ontvang je tot 35% korting.

  • Kijk eens bij de autobanden outlet in Scherpenzeel: nieuwe velgen of wielen in de uitverkoop.
  • Gebruikte banden Scherpenzeel: tweedehands artikelen van prima kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
  • All-in deal: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit krijg je twee keer per jaar een bandenwissel inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €157,50 per jaar.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Moet ik mijn banden vervangen?
Probeer de profieldiepte op te meten. In de wet is vastgelegd dat de profieldiepte minimaal 1,6 mm moet zijn. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 6 jaar raden we aan ook te wisselen. Bij een redelijke rijstijl zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een balanceer afspraak te maken en je auto te laten uitlijnen. Verder is het voor de levensduur essentieel dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Scherpenzeel.

Wat kost autobanden wisselen in Scherpenzeel?
Professioneel banden vervangen in Scherpenzeel regel je al voor €37,50 voor de complete set (waarbij de velgen ook worden verwisseld, bekend als wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt hanteren ze tarieven van plus minus €99,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De bandenopslag kost ongeveer €54,00 per 6 maanden.

Hoe werken runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer stil komt te staan met een lekke band. D.m.v. de stuggere wang van de runflats kan je nog circa 80 kilometer afleggen als de luchtdruk van de band wegvalt. Op die manier kan jij dus nog naar huis rijden of naar een autogarage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel worden zo dus ook bespaard.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een extra draagvermogen, een potentieel hogere bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Aandachtspunt: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd of de spanning nog op orde is en de profieldikte. Garagehouders adviseren om ze jaarlijks te checken en elke 6 jaar te vervangen. Bijvoorbeeld bij een wielenwissel in Scherpenzeel.

Plaats een reactie