Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Buchten

Online autobanden bestellen of wil je voordelig banden laten wisselen in Buchten? Op deze pagina bieden wij de beste online verkooppunten van goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Ook vind je hier nuttige informatie over uitlijnen, balanceren en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product past bij jouw auto.

  • Goede banden zorgen voor een veilig rijgedrag van de auto.
  • Belangrijk aandachtspunt is dat je in de zomer en in de winter de juiste banden onder je auto hebt.
  • Een bandenservice op locatie in Buchten inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage is er al vanaf €42,00.
  • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor de beste veiligheid is het aan te raden om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm.
  • Kwalitatieve banden van populaire merken zoals Maxxis zijn al te koop vanaf €325. Budgetmerken als Briway kosten gemiddeld zo’n €185 per vier.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Buchten

Banden wisselen in Buchten

Een tweejaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Buchten is cruciaal. De meeste autorijders kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Als de winter nadert laten we de winterband monteren en als de zomer nadert gaan we over op zomerbanden. Zelf wisselen is best een complexe klus. Tevens vergt het ruimte die niet iedereen heeft en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Buchten ontneemt veel stress:

  • Je weet 100% zeker dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
  • Je hebt er zelf geen werk aan en het scheelt veel stress.
  • Je hoeft geen duur gereedschap in huis te halen.
  • Je banden worden ook gebalanceerd en nagekeken op profieldiepte.
  • De autogarage biedt de mogelijkheid om jouw banden op te slaan.
  • Gemakkelijk te combineren met onderhoud of eventuele reparaties.
  • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Buchten.

Wanneer moet ik wisselen?
Een autobedrijf kan je ook vertellen of het profiel op de autoband nog volstaat. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Zorg bij winterbanden voor een profieldiepte van ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na circa 50.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Check om de 2 weken de bandenspanning zodat deze minder snel slijten.

Uitlijnen van de auto
Een wagen met verkeerde uitlijning geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt niet zo eenvoudig. Je krijgt ook te maken met een onnatuurlijk brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. De kern van uitlijnen is dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Uitlijnen van de auto regel je al vanaf €67,50.

Balanceren van de autobanden
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? In dat geval kan het zijn dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo rijd je een stuk veiliger, het rijdt zuiniger en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Banden garages in Buchten

Vlug en voordelig banden vervangen in Buchten? In de tabel in het volgende blok bieden wij specialisten en bandenwinkels uit de regio (provincie Limburg). Deze montagebedrijven kunnen je helpen bij wisselen, sipen, (de)monteren, balanceren, uitlijnen, repareren van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op dit portaal tref je ook andere montage-garages in Born, Nieuwstadt, Roosteren, Susteren en Sint Joost.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-buchten

Goedkope autobanden Buchten

Wil je investeren in nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Je komt er al gauw achter dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt af van jouw rijgedrag, de gebruiksintensiteit, of je veel op de snelweg of in de stad rijdt en kenmerken van de auto zelf. Hoe dan ook: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De verschillende banden splitsen we uit in 3 klassen:

CategorieAutoKM (jaarlijks)WegcontactKostprijs
1. KwaliteitKrachtige auto50.000+ Druk199
2. StandaardGemiddelde autoRond 30.000Normaal€119
3. EconomyLichte auto’sBeperkt gebruikRustig€71

Vergelijk online bandenshops
Snel op internet de producten bestellen? In het onderstaande schema vergelijken wij betrouwbare online leveranciers die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Buchten hebben. Middels onze vergelijker zoek je ook uitgebreide info over: Autobanden inruilen

Informatie en uitleg over zomerbanden

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik als het buiten weer wat warmer is (vanaf 7 graden). Doorgaans worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden kun je dan laten opslaan. Zomerbanden in Buchten monteren zorgt voor meer grip, betere acceleratie, zorgt voor minimale slijtage en voert het water uitstekend af vanwege de brede en diepe lengtegroeven.

  • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Aanbevolen tussen april – september.
  • Optimale grip op het wegdek bij hogere temperaturen.
  • Zorgt voor minimale slijtage.

Direct winterbanden wisselen Buchten

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben diepe gleuven en het rubber is een stuk zachter. Dit leidt tot een kortere remweg, meer controle over je auto en een stabiele wegligging bij vorst of ijzel. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Frankrijk, Italië) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

  • Presteren het best tijdens de wintermaanden.
  • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
  • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Praktische informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden worden steeds populairder: banden wisselen is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Minpunt is dat ze vaak niet zo geschikt zijn voor hoge snelheden.

  • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
  • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
  • Perfect als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de tarieven van een set nieuwe autobanden in Buchten kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de gemiddelde tarieven van verschillende merken en modellen. Hierbij zit niet inbegrepen uitlijnen, balanceren en monteren. Op deze website lees je ook meer informatie over: Autobanden vervangen .

MerkSerieFormaatVermogenTarief
Michelinpilot road 2160/60 R1769W€112
Continentalcontisportcontact 5235/45 R1999V€186
Vredesteinsprint classic185/80 R1490H€178
Bridgestonepotenza225/45 R1790W€164
Goodyearultragrip9 +205/65 R1594T€98
Dunlopwinter sport 5195/55 R1585H€91
Pirelliscorpion winter285/45 R21113W€343
Hankookra18215/70 R15109S€102
Kumhoha31 xl165/60 R1581T€68
Uniroyalrain max 3215/70 R15109S€92
Nexennblue hd plus185/70 R1386T€55
Firestonevanhawk 2195/70 R15104/102R€72
Superiasa37215/55 R1899V€53
Savaeskimo s3+165/65 R1581T€58
Maxxisvictra sport vs01255/35 R1894Y€79
Toyosnowprox s943195/60 R1693H€70
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Sittard-Geleen).

Zoek de autoband die bij jou past

Achterhaal alle aanbiedingen en bespaar wel 35%

Keuzehulp: welke banden zijn geschikt voor mij?

Zodra je nieuwe banden gaat kopen zijn er meerdere dingen waar je over na moet denken. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat is vermeld op alle autobanden (aan de zijkant). De reeks aan cijfers en letters vertelt je welke maat je nodig hebt. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. Een voorbeeld van een bandenmaat is 205 / 65 R16 – 95V.

  • 205 geef weer hoe breed de band is (in mm).
  • 65 slaat op de hoogte van de band, berekend als percentage van bandbreedte (in dit geval 65%.
  • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
  • 16 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier is dat dus 16 inch).
  • 95 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 690 kilogram.
  • De afsluitende letter (V) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. correspondeert met een max. snelheid van 240 km/u.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga bij jezelf na of je dagelijks veel kilometer rijdt? In ons gematigde zeeklimaat is de zomerband het grootste deel van het jaar een prima keuze. Als je relatief weinig kilometers maakt (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band een uitstekende keuze. Leg jij jaarlijks meer dan 25.000 kilometer af en ga je elk jaar op skivakantie? Dan is het rijden op winterbanden van november tot april het meest interessant. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Buchten.

  • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
  • Winterbanden zijn vaak pas nodig als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
  • De all-season band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Wat mag het kosten?
Autobanden zijn beschikbaar in velerlei prijsgroepen: Budget, goed en premium. Welk type je moet kiezen hangt met name af van het gewicht van de auto, rijstijl en de jaarlijkse kilometrage. Kies voor een A-merk als Vredestein of Sava als je elk jaar grote afstanden aflegt, veel buiten de stad rijdt en een flinke motor in je auto hebt. Rij je weinig en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (neem een Hyundai i10) en rijd je niet al te hard? In dat geval is ons advies een budgetband van bijvoorbeeld Voyager & Novex.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van topmerken als Bridgestone of Sava zijn niet goedkoop. De slimme consument doorzoekt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op deze manier kan je verrassend goedkope autobanden in Buchten bestellen, en krijg je wel 20% voordeel.

  • Kijk eens bij de autobanden outlet in Buchten: nieuwe wielen inclusief velgen met hoge korting.
  • Overweeg eventueel gebruikte banden Buchten: tweedehands producten van goede kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
  • Alles-in-1: Bij garages als Kwikfit, Profile en Euromaster heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief plaatsen, uitlijnen, balanceren en bandenopslag al voor €167,50 per jaar.

Meest gestelde vragen (FAQ)

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Wanneer je er 5 jaar op gereden hebt is het ook tijd om te switchen. Bij normaal gebruik hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Je achterbanden slijten doorgaans wat minder snel.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Kijk elk kwartaal even of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door de banden te laten balanceren en je auto te laten uitlijnen. Tevens is het van groot belang dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Buchten.

Wat betaal ik voor autobanden wisselen in Buchten?
Op locatie banden vervangen in Buchten kan al vanaf €47,50 voor een complete set (het complete wiel wordt dan gewisseld, we noemen dit een wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waar de band en velg beide moeten worden gedemonteerd kost dit circa €95,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. De tarieven van de bandenopslag zijn zo’n €60,00 per seizoen (zomer of winter).

Hoe werkt een runflat band?
Dankzij runflat banden weet je zeker dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. D.m.v. de verstevigde wanden is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de luchtdruk van de band wegvalt. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar de dealer. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat is het belang van caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). De positieve eigenschappen zijn een zwaardere constructie van het karkas (hoger draagvermogen), een (mogelijk) hoger bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Tip: ondanks dat de caravan vaak lang stil staan slijten de banden wel en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning op de banden en de profieldikte. Garagehouders adviseren om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Buchten.

Plaats een reactie