Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Budel

Nieuwe autobanden kopen of zoek je een adres voor banden laten wisselen in Budel? Op deze website ontdek je de meest populaire webwinkels in goedkope autobanden en lokale autogarages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Als laatste raadpleeg je hier uitgebreide informatie over bandenmaten en populaire merken en ontdek je in de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijgedrag.

  • Banden zijn er in alle soorten en maten.
  • Belangrijk aandachtspunt is dat je het hele jaar door rijdt met de juiste banden.
  • Een bandenservice op locatie in Budel inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage heb je al vanaf €39,99.
  • Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Voor de verkeersveiligheid wordt vaak aangeraden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
  • Autobanden van de betere merken als Kumho Tyres kosten gemiddeld zo’n €340. Budgetmerken als Antares koop je al vanaf €215 per set.

Banden wisselen in Budel

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Budel is belangrijk. De meeste weggebruikers laten dit 2 keer per jaar uitvoeren. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en als het weer wat warmer wordt (maart/april) zetten we de zomerband er weer onder. Zelf wisselen is lastiger dan je misschien denkt. Daarnaast vergt het de nodige ruimte en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Budel is niet duur en heeft veel pluspunten:

  • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
  • Je hebt er zelf geen werk aan en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
  • Je hebt geen speciaal gereedschap nodig (krik, profieldieptemeter, etc.).
  • Je banden worden direct gebalanceerd en krijgen nieuwe ventielen.
  • De bandenservice kan (tegen een extra toeslag) jouw banden opslaan.
  • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
  • Eventueel kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Budel.

Wat is de levensduur van banden?
Een bandenservice controleert ook of de profieldiepte nog voldoende is. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Ook zodra het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Gemiddeld gezien is dat na zo’n 35.000 kilometer. De slijtage van de banden heeft te maken met de rijstijl en type wegdek. Meet regelmatig de bandenspanning (altijd koude band meten) om de levensduur te maximaliseren.

Informatie over uitlijnen van een auto
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt niet prettig, trekt naar één kant en het lijkt of de auto zwaar stuurt. Vaak heeft de auto dan ook onnodig brandstofverbruik en abnormale slijtage. Uitlijnen betekent dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit leidt tot een optimale wegligging, een scherp brandstofverbruik en het maximaliseert de levensduur van de band. Uitlijnen van de wagen kost om en nabij de €79,99.

Informatie over autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Mogelijk is het zo dat het tijd is om de banden te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo bevorder je jouw rijveiligheid, het rijdt zuiniger en neemt het rijgenot flink toe. Bij een wissel wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Lokale banden garages in Budel

Zonder gedoe en goedkoop banden vervangen in Budel? In de tabel hieronder vind je de adresgegevens van bandenwinkels en garages in de buurt (provincie Noord-Brabant). Deze bandenservices verlenen diensten zoals repareren, balanceren, sipen, trimmen, uitlijnen, wisselen van banden. Zij bieden vaak ook een bandenopslag service (oftewel een bandenhotel). Op Autobandenspot.nl zoek je ook andere montagebedrijven in Wessem, Thorn, Neeritter, Ittervoort en Hunsel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-budel

Goedkope autobanden Budel

Wil jij overgaan tot de aanschaf van nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het valt dan al gauw op dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft z’n pluspunten en minpunten. De vraag is natuurlijk; welke is het beste? Dit hangt vooral af van jouw rijgedrag, de gebruiksintensiteit, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht van de auto. Opmerking: alle Europese bandenmerken voldoen aan aan alle normen, dus ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we grofweg indelen in 3 klassen:

SegmentType autoKM (jaarlijks)Rij-kenmerkTarief
1. A-segmentZware auto’sVeel kilometersDynamisch181
2. MiddenklasseNormale autoVanaf 25.000Gewoon€103
3. GoedkoopsteKleine stadsauto< 15.000Simpel €68

Vergelijk banden webshops
Direct online je bestelling plaatsen? In de tabel hieronder bieden we je landelijke online leveranciers die op locatie bezorgen en een voordelige bandenservice in Budel hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook handige informatie over: Autobanden inruilen

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband geeft de beste prestaties bij temperaturen boven de 7 graden celcius. Doorgaans rijdt je van maart tot oktober met deze band. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Budel monteren geeft jou extra grip, betere acceleratie, het maximaliseert de levensduur van de band en een goede waterafvoer met behulp van de brede en diepe lengtegroeven.

  • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. De beste keuze van april t/m september.
  • Motorvermogen wordt optimaal overgebracht op het wegdek.
  • Een aantrekkelijk brandstofverbruik.

Goedkoop winterbanden wisselen Budel

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit bevordert de remweg, directer contact met de weg en een stabiele wegligging bij winterse omstandigheden. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Italië, Frankrijk, Zweden, Luxemburg, Zwitserland) kan je zelfs een boete krijgen als je ze niet hebt.

  • In hun element bij natte, koude en winterse omstandigheden.
  • Extra sneden in elk loopvlakblok (lamellen).
  • Meer controle over je auto.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden hebben een hoog gebruikersgemak: je hoeft ze nooit te wisselen en ze geven een heel goede grip. Minpunt is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

  • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
  • Geen opslagkosten voor tweede set banden.
  • Ideaal als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en ’s winters vrijwel niet in bergen of skigebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Budel kopen? In de tabel hieronder vind je de doorsnee prijzen van enkele populaire modellen en types. Dit is exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op deze website check je ook extra informatie over: Autobanden vervangen .

MerkTypeAfmetingenPrestatieKosten
Michelinpilot sport ps2275/45 R20110Y€300
Continentalwintercontact ts 860195/65 R1591H€81
Vredesteinsportrac 5205/55 R1691H€64
Bridgestoneer300-2195/55 R1687V€134
Goodyearefficientgrip suv255/70 R18113H€138
Dunlopsportsmart tt120/70 R1758H€138
Pirelliscorpion verde all season285/45 R21113W€409
Hankookk715 optimo185/80 R1491T€121
Kumhops71 xl245/35 R1892Y€94
Uniroyalms-plus 77 suv xl235/55 R17103V€134
Nexennblue 4 seas.xl225/50 R1798V€92
Firestoneroadhawk245/40 R1998Y€119
Superiabluewin hp155/80 R1379T€35
Savaeskimo s3+205/55 R1691T€66
Maxxisarctictrekker wp-05205/40 R1784V€76
Toyont421a235/65 R17108V€133
Overzicht met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Cranendonck).

Welke bandenmaat zoek je?

Vergelijk de beste aanbiedingen en bespaar wel 25%

Keuzehulp: welke banden moet ik kiezen?

Op het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er verschillende factoren die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan de bandenmaat, wat voor rijstijl je hebt en wat het allemaal mag kosten.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat wordt geperst op op de band. Deze cijfer-letter combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Ga je ook voor een nieuwe velg? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. Een voorbeeld van een bandenmaat is 235 / 45 R18 – 94V.

  • 235 geef weer hoe breed de band is (in mm).
  • 45 staat voor de hoogte van de zijwand, weergegeven als percentage van de breedte (in dit geval 45%.
  • De R betekent Radiaal (stalen koordlagen loodrecht op de hiel van de band geplaatst).
  • 18 staat voor de velgmaat (hier is dat dus 18 inch).
  • 94 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 670 kilogram.
  • De afsluitende waarde (V) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. betekent snelheden tot 240 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Ga eerst na of je veel of weinig kilometers maakt? Met ons zachte klimaat is de zomerband de meeste maanden de juiste keuze. Als je weinig kilometers maakt (tot zo’n 15.000 km) dan is de vierseizoenenband een zuinigere optie. Rij je veel kilometers en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is het rijden op winterbanden in het najaar en de winter het meest interessant. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Budel.

  • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
  • Winterbanden komen tot hun recht als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij sneeuw en ijzel.
  • De all-season band is een hele goede middenweg en is prima te rijden in zomer en winter.

Wat wil ik betalen
Autobanden zijn er in diverse prijsgroepen: Voordelig, uitstekend en premium. Welk model je moet kiezen heeft te maken met de trekkracht van de auto, je manier van rijden en het aantal kilometers. Kies voor een A-merk als Vredestein of Superia als je veel op de weg zit, graag hard optrekt en een flinke motor in je auto hebt. Zit je niet al te veel in de auto en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een klein en zuinig autootje (bijv. een Nissan Pixo) en heb je een rustig rijgedrag? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Alliance of Syron.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Vredestein of Firestone zijn niet goedkoop. De slimme automobilist zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op deze manier kan je hele goedkope autobanden in Budel bestellen, soms met wel 45% korting.

  • Bezoek de autobanden outlet in Budel: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
  • Gebruikte banden Budel: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met minimale slijtage.
  • Alles-in-1-pakket: Bij speciaalzaken als Profile, Kwikfit en Euromaster laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor slechts €132,50 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Op welke moment moet ik banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De meeste banden zijn na 6 jaar wel af. Wanneer je normaal rijdt zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Achterhaal een paar keer per jaar of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom een onnodig hoog brandstofverbruik en slijtage door een goede band-balans en je wagen elk jaar te laten uitlijnen. Als laatste is het voor de levensduur essentieel dat je elk seizoen kiest voor passende banden (winter en zomer). Je kunt daarbij kiezen voor bandenopslag Budel.

Wat kost autobanden wisselen in Budel?
Vakkundig banden vervangen in Budel laat je al uitvoeren voor €42,50 bij 4 banden (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit heet een wielenwissel). Bij een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €100. Balanceren en nieuwe ventielen zijn inbegrepen. Kosten voor bandenopslag zijn +/- €54,00 per 6 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. Met behulp van de versterkte zijkant kan je nog een stuk blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. Op die manier kan je veilig naar huis of naar een garage. Het klassieke thuiskomertje of reservewiel behoren op deze manier tot het verleden.

Caravanbanden: welke heb ik nodig?
We hebben het hier over de C-banden (net als voor de bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een extra draagvermogen, minder rolweerstand door een hogere spanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Tip: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning en de status van het profiel. De ANWB adviseert om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Budel.

Plaats een reactie