Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Esbeek

Nieuwe autobanden bestellen of wil je weten wat het kost om banden te laten wisselen in Esbeek? Op deze website bieden wij de meest populaire shops gespecialiseerd in zomer-, winter-, en 4-seizoenen banden en servicepunten voor een snelle bandenwissel. Tevens bieden wij meer info over bandenmaten en populaire merken en ontdek je in de keuzehulp welk product aansluit bij jouw situatie.

  • Goede banden zorgen voor een goede wegligging en waterafvoer.
  • Het is essentieel dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
  • Een bandenservice op locatie in Esbeek inclusief montage, balanceren en testen is er al vanaf €44,99.
  • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Voor optimale veiligheid wordt geadviseerd om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
  • Degelijke banden van de betere merken als Goodyear bestel je al vanaf €310. B-merken als Kingstar kan je al krijgen vanaf €180 per set van 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Maak afspraak bij banden montage in Esbeek

Banden wisselen in Esbeek

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Esbeek is belangrijk voor de optimale grip. De meeste autorijders laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert gaat de winterband erop en omstreeks maart of april rijden we verder op de zomerband. Dit zelf doen is een behoorlijke operatie. Daarbij vraagt het de nodige ruimte en het juiste gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Esbeek is niet duur en heeft veel pluspunten:

  • Je kunt erop vertrouwen dat de banden op een professionele manier gemonteerd worden.
  • Je bent er niet onnodig tijd aan kwijt en je hoeft niet bang te zijn voor vieze handen.
  • Het is niet nodig om allerlei duur gereedschap aan te schaffen.
  • Jouw autobanden worden doorgaans ook gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
  • Je kan tegen een meerprijs jouw banden laten opslaan.
  • Moet je auto ook langs voor onderhoud? Dan kan je dit combineren.
  • Soms heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Esbeek.

Hoe weet ik wanneer ik moet wisselen?
Een banden montagebedrijf analyseert ook of het profiel op de autoband nog voldoet aan de richtlijnen. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. Ook als de garage ziet dat de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. Dit ligt gemiddeld genomen bij de 45.000 kilometer. Hoe lang de banden meegaan hangt af van de rijstijl en type wegdek. Controleer regelmatig de bandenspanning voor een langere levensduur.

Waarom auto uitlijnen
Een verkeerd uitgelijnde auto rijdt niet prettig, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt licht of juist zwaar. Vaak heeft de auto dan ook een ongunstig brandstofverbruik en onnodig snelle slijtage. Uitlijnen betekent dat de stand van het wiel ten opzichte van de andere wielen en het wegdek wordt afgesteld. Dit leidt tot een optimale wegligging, een verlaagd brandstofverbruik en langere levensduur van de banden. Een wagen uitlijnen kan je bij een garage laten doen vanaf €90,00.

Balanceren van de autobanden
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? De oplossing is dan vaak dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. D.m.v. een speciale machine worden loodjes geplaatst op bepaalde plekken op de velgrand. Zo rijdt je een stuk rustiger, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en neemt de levensduur van de banden toe. Bij een bandenwissel zit dit bij de prijs in.

Vind lokale banden garages in Esbeek

Zonder gedoe en voordelig banden vervangen in Esbeek? In de volgende tabel verzamelen wij contactgegevens van bandenwinkels en garages in jouw omgeving (provincie Noord-Brabant). Deze montagebedrijven verlenen diensten zoals repareren, wisselen, sipen, balanceren, (de)monteren, trimmen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Op deze website tref je plaatselijke montage-experts in Biest-Houtakker, Biezenmortel, Udenhout, Moergestel en Heukelom.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-esbeek

Goedkope autobanden Esbeek

Ben jij toe aan nieuwe banden en/of velgen voor jouw auto? Het valt dan al gauw op dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Welke moet ik nu kopen? Dit hangt af van het remgedrag, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en de eigenschappen van de auto. Let op: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we terugbrengen naar 3 segmenten:

KlasseSoort autoKM (jaarlijks)WegcontactKostprijs
1. A-merkZware wagensMeer dan 45.000Agressief196
2. StandaardDoorsnee autoCirca 25.000Modaal€111
3. BasisStadsautootjeWeinig gebruikZwaar€60

De beste aanbieders vergelijken
Eenvoudig online alle benodigdheden kopen? In de tabel hierna doorzoek je landelijke internetwinkels die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Esbeek hebben. Op dit portaal tref je ook handige informatie over: Banden in de zomer

Wanneer zomerbanden?

De zomerband is ontwikkeld voor gebruik bij temperaturen vanaf 7 graden. In de basis gaan deze er onder in het voorjaar. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Esbeek monteren zorgt voor meer grip, verkleint de kans op slippen, geeft minder slijtage in de zomer en een prima waterafvoer bij regen of een nat wegdek vanwege de diepe sleuven.

  • Als de temperatuur structureel boven de 7 graden ligt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
  • Een goede wegligging en waterafvoer bij hogere temperaturen.
  • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden wisselen Esbeek

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en je rijdt er mee door tot in maart of april. Ze hebben meer groeven en lamellen en zijn gemaakt van een zachter rubber compound. Dit zorgt voor een korte remweg, meer controle over je auto en een veilige rijervaring bij vorst of sneeuwval. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Noorwegen, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

  • Speciaal ontworpen voor de beste prestaties bij sneeuw of ijzel.
  • Extra profiel en een verbeterde bandensamenstelling.
  • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Informatie en uitleg over all season banden

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar mee top mee rondrijdt. Met name geschikt als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden worden steeds populairder: de jaarlijkse wissel is niet meer nodig en ze geven een heel goede grip. Een belangrijk nadeel is dat deze wel sneller slijten.

  • Rij veilig in zowel de zomerse als winterse periodes.
  • Geen bandenwissel meer nodig.
  • Een uitstekende keuze als je circa 10.000 km/jaar rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Tarieven autobanden april 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de investering in nieuwe autobanden in Esbeek kopen? In de tabel in het volgende blok vind je de gemiddelde tarieven van enkele populaire modellen en types. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, monteren en balanceren. Middels onze vergelijker tref je ook meer informatie over: Homologatie.

MerkSoortFormaatPrestatieTarief
Michelins83350/80 R1059J€42
Continentalallseasoncontact205/65 R1599V€97
Vredesteinultrac vorti245/45 R20103Y€176
Bridgestonepotenza225/35 R1887W€124
Goodyearug performance suv gen-1225/60 R18104V€163
Dunlopsp sport maxx tt205/55 R1691W€73
Pirelliwinter sottozero 3205/60 R1696H€91
Hankookwinter icept evo2 suv w320a235/55 R18104V€162
Kumhocrugen hp91 xl265/50 R20111V€162
Uniroyalall season expert 2 fr215/65 R1799V€110
Nexenn blue hd plus215/60 R1695H€68
Firestoneroadhawk215/60 R1699H€91
Superiasnow hp185/65 R1588H€41
Savaadapto hp185/65 R1588H€64
Maxxisvictra m-36+225/50 R1794W€100
Toyoproxes s/t 3 xl285/60 R18120V€157
Schema met prijzen van nieuwe autobanden (gemeente Hilvarenbeek).

Zoek jouw nieuwe band

Profiteer van de laatste aanbiedingen en bespaar plus minus 25%

Keuzehulp: welke banden zijn goed voor mijn wagen?

Zodra je nieuwe banden wilt bestellen zijn er diverse specificaties die belangrijk zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, wat jouw rijgedrag is (dynamisch of rustig) en hoeveel geld je wil uitgeven.

Wat is mijn bandenmaat?
De maat staat weergegeven op het rubber van de band. Deze speciale code biedt inzicht in de benodigde maat. Ga je ook voor een nieuwe velg? Houd er dan rekening mee dat ook de maat wijzigt. Een bandenmaat kan zijn 205 / 55 R16 – 91W.

  • 205 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
  • 55 geeft de hoogte van de band aan, in een percentage van de breedte van de band (hier dus 55%.
  • De R staat voor Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
  • 16 geeft een indicatie van de velgmaat (hier dus 16 inch).
  • 91 is een code die aangeeft wat het maximale gewicht is wat de band mag dragen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 615 kilogram.
  • De afsluitende waarde (W) geeft de maximumsnelheid van de band weer. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 270 kilometer per uur.

Worden de banden intensief gebruikt?
Ga eerst na of je weinig of juist veel kilometers maakt? In het Nederlandse zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Als je niet zoveel rijdt (tot zo’n 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een zuinigere optie. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? Kiezen voor winterbanden is dan tijdens de wintermaanden een onmisbare keuze. Tip: overweeg ook eens naar tweedehands autobanden Esbeek.

  • Vanwege ons milde klimaat zijn zomerbanden eigenlijk het hele jaar door wel geschikt.
  • Winterbanden zijn pas relevant als ook ’s winters veel in de auto rijdt en bij winterse omstandigheden.
  • De vier seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en is prima te rijden in zomer en winter.

Tarieven
Autobanden kan je bestellen in diverse prijssegmenten: Economy, prijs-kwaliteit en de hoogste klasse. Welke klasse past bij jou wordt bepaald door hoeveel power je auto heeft, rijstijl en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Bestel een A-merk als bijv. Kumho Tyres of Nexen als je veel kilometers maakt, een dynamische rijstijl hebt en een high-performance auto rijdt. Ben je niet zoveel onderweg en kom je niet veel op de snelweg? Heb je een klein en zuinig autootje (bijvoorbeeld een Peugeot 108) en doe je het rustig aan in het verkeer? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Alliance & Tracmax.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van de grote merken als Kumho Tyres of Toyo hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme consument houdt acties en aanbiedingen in de gaten van bandenleveranciers (online en lokaal). Zo kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Esbeek bestellen, en profiteer je snel van 40% korting.

  • Probeer eens de autobanden outlet in Esbeek: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
  • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Esbeek: tweedehands producten van goede kwaliteit met minimale slijtage.
  • Alles-in-1: Bij specialisten zoals Euromaster, Kwikfit en Profile is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, ventielservice en bandenopslag al voor €155,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen

Op welke moment moet ik banden vervangen?
Uitgangspunt is de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Echter, het algemene advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. Bij winterbanden adviseert de ANWB een profieldiepte van minimaal 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij een normale rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De 2 achterbanden kunnen wat langer mee.

Hoe vergroot ik de levensduur van mijn banden?
Controleer regelmatig of de profieldiepte en bandenspanning nog op orde zijn. Voorkom overmatige slijtage door een balanceer afspraak te maken en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Verder is het enorm aan te raden dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Esbeek.

Hoe duur is autobanden wisselen in Esbeek?
Op korte termijn banden vervangen in Esbeek wordt al gedaan voor €37,50 bij 4 banden (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). Wanneer je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €90. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Voor de bandenopslag moet je rekenen op €52,50 per kalenderjaar.

Wat zijn runflat banden?
Door te kiezen voor runflat banden weet je dat je nooit meer een band hoeft te wisselen langs de weg. D.m.v. de stuggere wang van de runflats kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden als de band onverhoopt lek raakt. Zo is het mogelijk om nog thuis te komen of door te rijden naar een vakgarage. Een zogenaamd thuiskomertje of reservewiel hoef je dus niet meer mee te nemen.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelwagen). Wat dit type onderscheidt is een hoger draagvermogen, een (mogelijk) hoger bandenspanning en je hebt veel minder kans op een klapband. Goed om te weten: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Ga je op vakantie? Check dan of de spanning nog op orde is en het profiel (minimaal 2.5 mm). De ANWB adviseert om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Esbeek.

Plaats een reactie