Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Wijk bij Duurstede

Online autobanden bestellen of wil je banden laten wisselen in Wijk bij Duurstede? Op dit portaal tref je landelijke aanbieders van goedkope autobanden voor alle seizoenen en servicepunten waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Ook vind je hier aanvullende informatie over de verschillende soorten autobanden en leer je d.m.v. de keuzehulp welk product geschikt is voor jouw rijstijl.

 • De juiste band zorgt voor maximale veiligheid en een verminderd brandstofverbruik.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je in winter, lente, zomer en herfst rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Wijk bij Duurstede inclusief demontage, balanceren/uitlijnen en montage laat je al doen vanaf €44,99.
 • De minimale profieldiepte in Nederland bedraagt 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen is het aan te raden om te vervangen bij 2,5 – 2,0 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen.
 • Banden van bekende merken als Nexen bestel je al vanaf €305. B-merken als Gremax kosten gemiddeld zo’n €215 voor een hele set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Vind adres voor goedkope banden montage in Wijk bij Duurstede

Banden wisselen in Wijk bij Duurstede

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Wijk bij Duurstede is belangrijk voor veilige kilometers. De meeste mensen kiezen ervoor om ze twee keer per jaar te laten wisselen. Vanaf oktober of november rijden we op de winterband en vanaf het voorjaar laten we de zomerband monteren. De banden verwisselen is een behoorlijke operatie. Daarbij vraagt het ruimte die niet iedereen heeft en specifiek gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Wijk bij Duurstede maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je weet 100% zeker dat het op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je hebt de optie om jouw banden op te slaan bij de garage.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Eventueel kan je kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Wijk bij Duurstede.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autogarage bekijkt ook of het profiel op de autoband nog op orde is. Het advies is een minimale profieldiepte van 2 mm (zomerbanden). Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook op het moment dat het rubber versleten of uitgedroogd is wordt geadviseerd om nieuwe banden te nemen. Voor een gemiddelde auto en rijstijl is dat bij zo’n 37.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en heeft te maken met rijstijl, klimaat en wegkwaliteit. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning zodat je er langer plezier van hebt.

Waarom en wanneer auto uitlijnen?
Een onjuist uitgelijnde auto geeft een slechter rijcomfort, trekt naar 1 kant en stuurt minder gemakkelijk. Tevens zie je daarbij een ongunstig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen houdt in dat alle wielen recht en haaks onder de auto worden gezet. Dit verbetert de wegligging, een laag brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van de wagen kan al vanaf €75,00.

Waarom banden balanceren
Trilt jouw stoel of stuur tijdens het rijden? De kans bestaat dat je langs de garage moet om het te laten balanceren. Aan de hand van een wielanalyse wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo zijn alle banden even zwaar. Dit rijdt veiliger, het rijdt zuiniger en je voorkomt onnodige slijtage. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel wordt dit standaard uitgevoerd.

Zoek banden garages in Wijk bij Duurstede

Vlug en goedkoop banden vervangen in Wijk bij Duurstede? In de tabel hieronder tref je de gegevens van verschillende bandenwinkels in de buurt (provincie Utrecht). Deze garages verlenen diensten zoals (de)monteren, sipen, wisselen, balanceren, trimmen, repareren van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Middels onze vergelijker ontdek je plaatselijke montage-experts in Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Renswoude, Rhenen en Veenendaal.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-wijk-bij-duurstede

Goedkope autobanden Wijk bij Duurstede

Op zoek naar een set andere banden voor je wagen? Je komt er al gauw achter dat de keuze niet beperkt is tot slechts enkele modellen. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn rijstijl, het aantal kilometer per jaar dat je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en kenmerken van de auto zelf. Advies: banden van Europese makelaardij voldoen aan aan alle normen, dus zeker ook de goedkoopste banden. De banden zijn te verdelen in 3 segmenten:

SegmentAutoKilometersRijstijlKostprijs
1. KwaliteitSnel en/of zwaarVanaf 40.000Pittig181
2. GoedGemiddelde autoCirca 25.000Gemiddeld€119
3. VoordeligKleine stadsautoWeinig kilometersLog€64

Vergelijk banden webshops
Snel op internet de producten bestellen? In het volgende schema vergelijk je eenvoudig betrouwbare online aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Wijk bij Duurstede hebben. Op dit portaal tref je ook handige informatie over: Veilig autorijden

Wanneer rijden op zomerbanden?

De zomerband is de beste keuze wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Meestal laat je deze in het voorjaar (maart/april) er onder zetten. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Wijk bij Duurstede monteren bevordert de grip, een kortere remweg, zorgt voor minimale slijtage en een effectieve waterafvoer vanwege de doorlopende sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. De beste keuze van april t/m september.
 • Betere wegligging, lager brandstofverbruik en optimale levensduur.
 • Een lager brandstofverbruik.

Winterbanden laten wisselen Wijk bij Duurstede

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben meer groeven en het rubber is een stuk zachter. Dit bevordert de remweg, geeft meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij nat en koud weer. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Noorwegen, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Zweden, Luxemburg) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • Biedt de beste performance in het najaar en in de winter.
 • Grover profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Je herkent het aan de M+S (mud and snow)-aanduiding.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciaal type waar je het hele jaar door kunt gebruiken. De beste keuze als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en niet of nauwelijks in winterse gebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: banden wisselen is niet nodig en je hebt goede grip bij hoge en lage temperaturen. Aandachtspunt is dat ze relatief snel slijten.

 • Goede prestaties bij alle weersomstandigheden.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Een prima oplossing als je niet heel veel rijdt en niet op wintersport gaat.

Kosten autobanden juni 2024 vergelijken
Meer weten over de kosten van nieuwe autobanden in Wijk bij Duurstede kopen? In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte tarieven van verschillende merken en modellen. Let op: dit zijn kosten exclusief uitlijnen, balanceren en monteren. Middels onze vergelijker ontdek je ook meer informatie over: Autobanden reinigen.

MerkTypeGrootteVermogenKosten
Michelinlatitude alpin255/55 R18109V€161
Continentalwintercontact ts 860165/60 R1577T€77
Vredesteinultrac satin205/50 R1687W€146
Bridgestonet001225/55 R1695Y€142
Goodyearug performance gen-1195/50 R1582H€69
Dunlopwinter sport 5215/50 R1795V€126
Pirelliscorpion winter275/40 R20106V€257
Hankookwinter icept evo2 w320205/55 R1795V€104
Kumhor.venture mt5132/12 R15113Q€143
Uniroyalms plus 77 xlfr245/45 R18100V€124
Nexennblue hdh205/60 R1692H€115
Firestonemultihawk175/70 R1484T€104
Superiabluewin hp205/60 R1696H€44
Savatrenta 2205/75 R16110R€110
Maxxisap2 all season185/60 R1588H€101
Toyocelsius165/65 R1479T€52
Overzicht met kosten van een nieuwe set banden (gemeente Wijk bij Duurstede).

Zoek direct jouw band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar tot 40%

Keuzehulp: zoek de band die past bij jouw auto

Zodra je op zoek gaat naar nieuwe banden zijn er meerdere specificaties waar je rekening mee moet houden. Je moet dan denken aan de velgmaat, wat voor rijstijl je hebt en natuurlijk het budget.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is vermeld op het rubber van de band. Deze cijfer-letter combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een van de bandenmaat codes is: 180 / 70 R15 – 76H.

 • 180 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 70 staat voor de hoogte van de band, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 70%.
 • R duidt aan: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 15 staat voor de velgmaat (in dit voorbeeld 15 inch).
 • 76 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 400 kilogram.
 • De laatste letter (H) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. is een snelheidsindicator van maximaal 210 km/u.

Ga je dagelijks rijden met de nieuwe banden?
Denk na over de vraag of je weinig of juist veel kilometers maakt? In ons gematigde zeeklimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Als je niet zoveel rijdt (10.000 – 15.000 km) dan is wellicht de all-season band het overwegen waard. Rij je 20.000 kilometer per jaar of meer en kom jij graag in de wintersportgebieden? Dan is een extra winterband tijdens de winterse periodes aan te raden. Tip: probeer ook eens voordelige tweedehands autobanden Wijk bij Duurstede.

 • Zomerbanden kunnen bijna het hele jaar door worden gebruikt in Nederland.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je jaarlijks (ook in de winter) veel kilometers op de weg zit en bij vorst en/of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is een compromis tussen de eerste twee keuzes en is prima te rijden in zomer en winter.

Goedkope of dure banden?
Autobanden zijn beschikbaar in meerdere prijsklassen: Budget, uitstekend en de a-merken. Welke categorie past bij jou heeft te maken met het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en het jaarlijkse aantal KM dat je maakt. Bestel een A-merk als bijv. Dunlop of Nexen op het moment dat je veel rijdt, graag hard optrekt en een zware/krachtige auto hebt. Rijd je niet meer dan 10.000 KM en rijd je vooral kleine afstanden? Heb je een klein autootje (neem een Nissan Pixo) en rijd je rustig? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Bf Goodrich en Retro.


Kortingsacties en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Michelin of Pirelli zijn niet perse voordelig. De slimme consument doorzoekt de aanbiedingen van de bekendere bandenleveranciers via internet. Op deze manier kan je extra goedkope autobanden in Wijk bij Duurstede bestellen, en regel je snel 45% voordeel.

 • Check de autobanden outlet in Wijk bij Duurstede: dagdeals met velgen en complete wielen.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Wijk bij Duurstede: tweedehands artikelen van prima kwaliteit met ruim voldoende profiel.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit heb je een pakket met bandenwissels (2x) inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €157,50 per kalenderjaar.

Veelgestelde vragen (FAQ) met antwoorden

Op welke moment moet ik banden vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Wij raden aan om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Let op: winterbanden verliezen vanaf 4 mm profiel hun winterse eigenschappen. Doorgaans zijn banden na 5 jaar gebruik af. Wanneer je auto juist uitgelijnd is zullen de voorbanden na 40.000 wel af zijn. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Wat kan ik doen om de levensduur van mijn banden te vergroten?
Check elke maand even of de bandenspanning op het juiste niveau zit. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de juiste band-balans en door je auto ieder jaar of om de 20.000 KM uit te lijnen. Tenslotte moet je erop letten dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Wijk bij Duurstede.

Hoe duur is autobanden wisselen in Wijk bij Duurstede?
Op locatie banden vervangen in Wijk bij Duurstede wordt al gedaan voor €42,50 voor een complete set (bij band reeds op de velg, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet je rekenen op zo’n €82,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €55,00 per 6 maanden.

Wat zijn de kenmerken van runflat banden?
Met speciale runflat banden ben je er zeker van dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Middels de extra sterke stukken in de wang kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden als je te maken krijgt met een lekke of klapband. HIerdoor rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een autogarage. Een thuiskomertje of reservewiel is niet meer nodig.

Wat is het verschil tussen normale- en caravanbanden?
Het worden ook wel C-banden genoemd (net als voor de bestelwagen). De pluspunten hiervan zijn dat ze meer kilo’s kunnen dragen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en zijn een stuk sterker. Tip: caravanbanden gaan slijten doordat ze vaak lang stilstaan. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan of de spanning gewijzigd moet worden en de profieldiepte. Het algemene advies is om elke 6 jaar te wisselen. Kies voor een betrouwbare wielenwissel in Wijk bij Duurstede.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie