Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Dalmsholte

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of alleen je banden laten wisselen in Dalmsholte? Op deze website bieden wij gerenommeerde shops gespecialiseerd in goedkope autobanden voor alle seizoenen en gegevens van garages waar je je kunt melden voor een bandenwissel. Tevens verstrekken wij uitgebreide informatie over de verschillende soorten autobanden en ontdek je in de keuzehulp welk product strookt met jouw situatie.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Belangrijk aandachtspunt is dat je altijd en overal met de juiste banden rijdt.
 • Een bandenservice op locatie in Dalmsholte incl. balanceren en uitlijnen heb je al vanaf €45,00.
 • Volgens de wet moeten banden een minimale profieldiepte van 1,6 mm hebben. Om ongelukken te voorkomen is het verstandig om nieuwe banden te laten plaatsen bij 2 mm. Bij winterbanden ligt het algemene advies op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van bekende merken als Bridgestone kosten gemiddeld zo’n €310. Budgetmerken als Goform bestel je al vanaf €220 per vier.

Voordelig banden wisselen?

Bekijk de goedkoopste banden montage in Dalmsholte

Banden wisselen in Dalmsholte

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Dalmsholte is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste weggebruikers wisselen twee keer per jaar. Vanaf oktober of november zetten we de winterband eronder en omstreeks maart of april nemen we weer de zomerband. Zelf banden verwisselen is een precies werkje. Daarbij eist dit flink wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Dalmsholte maakt het jou lekker makkelijk:

 • Je mag er gerust op zijn dat jouw banden helemaal juist worden gemonteerd.
 • Het kost je geen tijd en het scheelt veel stress.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden meestal ook gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Te combineren met onderhoud, APK of andere extra werkzaamheden.
 • Bij steeds meer services kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Dalmsholte.

Wanneer banden vervangen
Een autobedrijf weet ook of het profiel nog in orde is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm. Ook wanneer we zien dat de band beschadigd of uitgedroogd is is het tijd voor nieuwe banden. Vaak is dit na circa 30.000 kilometer. De levensduur van de banden wordt bepaald door het type auto en jouw rijstijl. Controleer elke 2 weken en voor en na een lange rit de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een onjuist uitgelijnde auto rijdt onveilig, trekt naar 1 kant en stuurt licht of juist zwaar. Vaak heeft de auto dan ook onnodig brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen wil zeggen dat de ophangingsdelen aan de voor- en achterkant op de juiste manier worden afgesteld. Dit geeft een veilige wegligging, een laag brandstofverbruik en minder slijtage van de banden. Het uitlijnen van een personenauto kan al vanaf €77,50.

Balanceren van de banden
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Wellicht is het dan zo dat de banden gebalanceerd dienen te worden. Met een balanceermachine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Zo rijd je een stuk veiliger, ben je milieuvriendelijk bezig en vergroot dit het rijplezier. Bij aankoop van nieuwe velgen bij de bandenwissel zullen zit dit standaard doen.

Banden garages in Dalmsholte

Rap en goedkoop banden vervangen in Dalmsholte? In het overzicht hierna verzamelen wij de gegevens van verschillende bandenwinkels uit de regio (provincie Overijssel). Deze bandenspecialisten hebben ervaring met wisselen, uitlijnen, (de)monteren, sipen, repareren, trimmen van banden. Thuis geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag bij de garage (ook bekend als bandenhotel). Op Autobandenspot.nl tref je regionale montageservices in Lierderholthuis, Heino, Wijhe, Wesepe en Olst.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-dalmsholte

Goedkope autobanden Dalmsholte

Je bent op zoek naar extra banden voor de winter/zomer? Het is geen geheim dat er een ontzettend grote keuze is. Elk merk en type heeft unieke eigenschappen. Je moet dus goed zoeken naar de beste keuze! Dit hangt vooral af van de manier waarop je rijdt, het dagelijkse gebruik, of je vooral op de N-wegen of A-wegen rijdt en het vermogen van de auto. Tip: banden van Europese makelaardij voldoen aan strenge regelgeving, dus ook de goedkoopste banden. De verschillende producten worden vaak onderverdeeld in 3 niveau’s:

CategorieAutoKilometrageRijstijlPrijzen
1. Hoogste klasseKrachtige autoVanaf 40.000Energiek197
2. MiddenklasseDoorsnee autoGemiddeldHerkenbaar€114
3. BasisStadsautootjeWeinig kilometersLog€79

Bandenshops vergelijken
Snel op internet de producten bestellen? In de tabel hierna vergelijken wij erkende online leveranciers die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Dalmsholte hebben. Op deze website lees je ook extra informatie over: Zomerbanden

Wat is het voordeel van zomerbanden?

De zomerband wordt geadviseerd wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. In de basis gaan deze er onder in het voorjaar. De winterbanden laat je demonteren en opslaan. Zomerbanden in Dalmsholte monteren geeft meer grip op het wegdek, betere acceleratie, geeft minder slijtage in de zomer en een goede waterafvoer vanwege de diepe sleuven.

 • Als de temperatuur weer boven de 7 ºC komt. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Optimale controle, grip en de juiste wegligging.
 • Een verantwoord brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Dalmsholte

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en bieden de beste performance tot aan maart/april. Ze hebben een dieper profiel en zijn van een zachter materiaal gemaakt. Dit verbetert de remweg, meer grip en geeft een veiliger gevoel in de auto bij nat en koud weer. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Italië, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland) kan je een boete krijgen voor het rijden zonder winterbanden.

 • Aanbevolen bij vorst of ijzel.
 • Extra profiel en een zachtere rubbersamenstelling.
 • Te herkennen aan het sneeuwvloksymbool.

Wanneer rijden op 4 seizoenenbanden?

De 4-seizoenenband is eigenlijk een compromis tussen winter- en zomerband waar je zonder problemen het hele jaar mee kunt rijden. Een uitstekende keuze als je niet meer dan 15.000 kilometers rijdt en niet op wintersport gaat. All season banden zijn steeds meer in trek: je hoeft je auto niet naar de garage te brengen om te wisselen en je hebt goede grip bij koud en warm weer. Een vaak genoemd nadeel is een langere remweg bij hoge temperaturen.

 • Voldoende grip tijdens een zachte winter.
 • Geen extra kosten aan een extra set banden.
 • Een uitstekende keuze als je circa 10.000 km/jaar rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden mei 2024 vergelijken
Inzicht krijgen in de kosten van nieuwe autobanden in Dalmsholte kopen? In de tabel in het volgende blok verstrekken wij de actuele prijzen van verschillende soorten en merken. Dit is exclusief balanceren, monteren en uitlijnen. je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt lees je ook meer informatie over: Gehomologeerde banden.

MerkTypeFormaatPrestatieTarief
Michelinx-ice north 3 xl225/50 R1899T€213
Continentalhtr2245/70 R18143L€301
Vredesteinsnowtrac 5195/60 R1588T€64
Bridgestoneturanza235/60 R17102V€114
Goodyeareagle ls2205/50 R1789H€99
Dunlopgrandtrek touring a/s235/50 R1999H€166
Pirelliscorpion verde all season245/45 R2099V€180
Hankookventus s1 evo3 k127305/30 R20103Y€181
Kumhokh21215/65 R16109/107T€88
Uniroyalust 17 ren135/70 R16100M€71
Nexenn-blue eco185/55 R1480H€46
Firestonemultiseason175/70 R1382T€93
Superiabluewin hp155/80 R1379T€35
Savatrenta ms195/65 R16104R€93
Maxxisma-p3205/75 R1597S€112
Toyoopen c. w/t245/70 R16107H€108
Lijst met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Ommen).

Autobanden zoeken en vinden

Informeer naar alle aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%

Keuzehulp: welke band is geschikt voor mij?

Zodra je de banden wilt verwisselen zijn er een paar onderwerpen die invloed hebben op de beste keuze. Denk aan het kiezen van de juiste maat, of je een dynamische of rustige rijstijl hebt en wat het allemaal mag kosten.

Aflezen van de bandenmaat
De maat is altijd terug te vinden op de flank van de band. Deze cijfer-letter combinatie helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Krijg jij nieuwe velgen? Hou daar rekening mee bij het kiezen van de juiste maat. De code van de bandenmaat ziet er als volgt uit: 215 / 70 R16 – 100 H.

 • 215 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 70 is een indicatie voor de bandhoogte, weergegeven als percentage van de breedte (in ons voorbeeld 70%.
 • De R betekent Radiaal (de kabels lopen in dwarsrichting ten opzichte van de as van de band).
 • 16 geeft een indicatie van de velgmaat (in dit geval 16 inch).
 • 100 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In dit geval een max. belasting van 800kg.
 • De laatste letter (H) geeft een indicatie voor de maximumsnelheid. wil in ons voorbeeld zeggen snelheden tot 210 km/u.

Hoe vaak worden de banden gebruikt?
Ben jij iemand die dagelijks veel kilometer rijdt? In ons milde klimaat zijn standaard zomerbanden vaak een prima keuze. Op het moment dat je niet zo intensief je auto gebruikt (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band een zuinigere optie. Maak je veel kilometers en ga je elk jaar op skivakantie? Een winterband rijden is dan van oktober/november tot maart/april uitermate geschikt. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Dalmsholte.

 • Op zomerbanden kan je eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden komen tot hun recht als je elke winter veel gaat rijden en regelmatig op wintersport gaat.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt het hele jaar door acceptabele prestaties.

Wat kost het?
Autobanden kun je onderbrengen in allerlei prijscategorieën: Budget, gemiddeld en A-segment. Welk model voor jou geschikt is hangt af van de trekkracht van de auto, rijgedrag en de afstand die jij er jaarlijks meer aflegt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Kumho Tyres of Toyo op het moment dat je veel rijdt, veel op de snelweg zit en een zware/krachtige auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en vooral binnen de bebouwde kom? En heb je een kleine stadsauto (neem een Ford Ka) en rijd je niet al te hard? Dan kan je flink besparen met prima B-banden van bijvoorbeeld Apollo en Syron.


Acties en aanbiedingen mei 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Vredestein of Nexen hebben nu eenmaal een prijskaartje. De slimme rijder bestelt scherpe aanbiedingen van plaatselijke en online bandenleveranciers. Op die manier kan je regelmatig heel goedkope autobanden in Dalmsholte bestellen, en krijg je zomaar 35% voordeel.

 • Kijk eens bij de autobanden outlet in Dalmsholte: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Je kunt ook gaan voor gebruikte banden Dalmsholte: tweedehands artikelen van prima kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit heb je een 2-jaarlijkse bandenwissel inclusief plaatsing, balanceren, (de)montage en bandenopslag al voor €167,50 per jaar.

Antwoorden op veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe weet ik wanneer ik mijn banden moet vervangen?
Hiervoor kijk je naar profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. In de praktijk wordt geadviseerd om de zomerbanden te vervangen vanaf 2 millimeter. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. De kwaliteit neemt na zo’n 6 jaar ook flink af. Onder normale omstandigheden hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De achterbanden hebben vaak een veel langere levensduur.

Hoe verleng je de levensduur van banden?
Zoek maandelijks uit of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom vreemde slijtage door een goede band-balans en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Tenslotte is het enorm aan te raden dat je rijdt op de banden die passen bij het seizoen. Geen ruimte? Kies dan voor bandenopslag Dalmsholte.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Dalmsholte?
Op korte termijn banden vervangen in Dalmsholte regel je al voor €37,50 voor een complete set (indien je band en velg in 1x laat wisselen, dit heet een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de band gedemonteerd moet worden moet jij uitgaan van +/- €82,5 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). De bandenopslag kost ongeveer €54,00 per half jaar.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door middel van de versterkte zijkant kan de auto nog zeker 75 kilometer doorrijden wanneer jij een lekke band constateert. Zodoende rijd je (voorzichtig) veilig naar huis of naar een garage. Een thuiskomertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden?
Dit noemen we ook wel C-banden (deze gebruik je ook voor een bestelauto). De pluspunten hiervan zijn een extra draagvermogen, meer vrijheid in de bandenspanning en zijn extra sterk gebouwd. Opgelet: caravanbanden slijten ook als ze stilstaan. Bekijk voordat je lange stukken gaat rijden de spanning en en natuurlijk het profiel. Garagehouders adviseren om ze elke 6 jaar te vervangen voor een nieuwe set. Maar gebruik van een service voor wielenwissel in Dalmsholte.

Plaats een reactie