Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Roderwolde

Vanuit je luie stoel nieuwe autobanden kopen of wil je voordelig banden laten wisselen in Roderwolde? Op Autobandenspot.nl kan je aan de slag met erkende leveranciers van goedkope autobanden voor alle seizoenen en contactgegevens gespecialiseerd in bandenwissel. Als laatste verstrekken wij praktische informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en leert onze keuzehulp welk product past bij jouw rijgedrag.

 • Banden zijn er in alle soorten en maten.
 • Het is cruciaal dat je voortdurend rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Roderwolde inclusief uitlijnen en balanceren laat je al doen vanaf €42,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseert de ANWB om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden ligt is dit nog wat strenger: ten minste 4 mm.
 • Autobanden van de betere merken als Nexen kosten gemiddeld zo’n €345. Budgetmerken als Gtradial bestel je al vanaf €190 per set van 4.

Banden wisselen in Roderwolde

Een tijdige bandenwissel bij een autobedrijf in Roderwolde is belangrijk voor je eigen veiligheid. De meeste mensen laten het twee keer per jaar vervangen. Als de winter nadert kiezen we voor de winterband en als de zomer nadert rijden we verder op de zomerband. Dit zelf doen is een heel precies klusje. Bovendien vraagt het flink wat ruimte en gereedschappen. Goedkoop banden wisselen in Roderwolde scheelt je een hoop tijd en gedoe:

 • Je mag er gerust op zijn dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je een hoop tijd en je krijgt geen vieze handen.
 • Je hebt geen aanschafkosten van duur gereedschap.
 • Jouw autobanden worden meestal ook gebalanceerd en gecontroleerd op beschadigingen.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Optioneel kan je als alternatief kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Roderwolde.

Wanneer moet ik wisselen?
Een banden montagebedrijf bekijkt ook of het profiel nog volstaat. De ANWB adviseert om bij 2 millimeter over te gaan tot vervangen. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm. Ook op het moment dat de band uitgedroogd is of scheurtjes vertoond moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na 35.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden heeft te maken met rijstijl en of deze juist gebalanceerd zijn. Controleer elke 2 maanden je bandenspanning voor een optimale levensduur.

Auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd geeft een slechter rijcomfort, trekt naar links of juist naar rechts en stuurt minder gemakkelijk. Ook leidt het tot een ongunstig brandstofverbruik en onregelmatige slijtage. Uitlijnen wil zeggen dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit bevordert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het zorgt voor minder snelle slijtage. Het uitlijnen van een personenauto kost om en nabij de €80,00.

Wat is autobanden balanceren
Gaat het stuur of dashboard trillen bij hogere snelheden? Het kan maar zo zijn dat het opnieuw balanceren deze trillingen oplossen. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Dit voorkomt een instabiele wegligging, neem je jouw verantwoordelijkheid (co2 uitstoot) en je voorkomt onnodige slijtage. Indien je nieuwe velgen neemt (met wisselen) zullen zit dit standaard doen.

Lokale banden garages in Roderwolde

Direct en voordelig banden vervangen in Roderwolde? In de onderstaande tabel vind je adressen van bandenwinkels en servicepunten uit jouw regio (provincie Drenthe). Deze garages ondersteunen je bij repareren, trimmen, (de)monteren, uitlijnen, balanceren, wisselen van banden. Informeer ook naar de opties voor bandenopslag (ook wel bandenhotel). Via deze website vind je evenzeer montage-experts in Foxwolde, Leutingewolde, Nieuw-Roden, Alteveer en Roderesch.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-roderwolde

Goedkope autobanden Roderwolde

Ben je aan het oriënteren naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Je komt er al gauw achter dat je kunt kiezen uit talloze producten. Elk product heeft weer zijn voor- en nadelen. Hoe weet ik dan welk merk of model ik moet hebben? Hieraan ten grondslag liggen jouw rijgedrag, de gebruiksintensiteit, of je met name binnen- of buiten de bebouwde kom rijdt en kenmerken van de auto zelf. Hoe dan ook: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan strenge regelgeving, ook de goedkoopste banden. De merken kunnen we uiteenzetten in 3 klassen:

CategorieAutoKm p/jaarRijstijlPrijs
1. PremiumSportautoVanaf 40.000Pittig190
2. StandaardNormale autoDagelijks gebruikNormaal€105
3. GoedkoopsteStadsautootjeWeinig gebruikRustig€70

Vergelijk banden webshops
Ook in een webshop je auto-onderdelen kopen? In het schema hierna doorzoek je populaire aanbieders die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Roderwolde hebben. Op onze autobandenvergelijker vind je ook nuttige informatie over: Zuinigste autobanden

Alles wat je moet weten over zomerbanden

De zomerband wordt geadviseerd wanneer het buiten warmer dan 7 graden is. Gewoonlijk worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden gaan dan in de opslag. Zomerbanden in Roderwolde monteren zorgt voor meer grip, geeft een betere wegligging, zorgt voor minder slijtage en een goede waterafvoer dankzij de diepe sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. De beste keuze van april t/m september.
 • Meer grip en een korte remweg.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Direct winterbanden wisselen Roderwolde

Winterbanden zijn de beste keuze in het najaar en worden gebruikt tot maart/april. Ze hebben meer groeven en zijn van een zachter rubber gemaakt. Dit bevordert de remweg, zorgt voor meer grip en biedt veiligheid en stabiliteit bij sneeuw of ijzel. In veel EU-bestemmingen (zoals Duitsland en Luxemburg, Noorwegen, Italië, Oostenrijk, Zweden, Frankrijk) ben je strafbaar wanneer je geen winterbanden rijdt.

 • Presteren het best bij natte en winterse omstandigheden.
 • Hoger gehalte aan natuurrubber, een zachtere structuur.
 • Slijten een stuk minder in de winter.

4 seizoenenbanden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je niet wilt wisselen, niet zoveel kilometers rijdt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden hebben belangrijke voordelen: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt prima grip onder alle omstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat ze wat minder veilig zijn in de zomer.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Een uitstekende keuze als je niet al te veel km’s p/jaar maakt en niet op wintersport gaat.

Tarieven autobanden juni 2024 vergelijken
Ben je geïnteresseerd in de geschatte prijs van nieuwe autobanden in Roderwolde kopen? In de volgende tabel verstrekken wij de gemiddelde tarieven van verscheidene merken en soorten. Prijzen zijn exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website zoek je ook uitgebreide info over: Maximale snelheid en draagcapaciteit.

MerkTypeGroottePrestatieKosten
Michelinprimacy 4225/50 R1794W€131
Continentalwintercontact ts 850 p265/55 R19113H€202
Vredesteinquatrac 5255/60 R17106V€124
Bridgestoneblizzak205/60 R1696H€94
Goodyearultra grip 9 ms165/70 R1489R€87
Dunlopsp sport maxx gt245/50 R18100Y€268
Pirelliscorpion verde255/50 R19103V€149
Hankookkinergy eco k425165/70 R1481T€50
Kumhoha31 xl215/55 R1697H€91
Uniroyalrainexp.3225/60 R1596Y€101
Nexenroadian htx rh5255/70 R16111S€99
Firestoneroadhawk245/40 R1998Y€119
Superiaecoblue va215/75 R16113R€63
Savaadapto175/70 R1382T€49
Maxxism6011r170/80 R1577H€112
Toyoproxes cf2 suv235/65 R18106H€104
Opsomming met tarieven van een nieuwe set banden (gemeente Noordenveld).

Vind jouw perfecte autoband

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar maar liefst 25%

Keuzehulp: welke band past bij mij?

Indien je wilt overstappen op andere banden zijn er een aantal factoren die relevant zijn. Welke bandenmaat je nodig hebt, wat voor weggebruiker je bent en wat deze investering mag kosten.

Welke bandenmaat heb ik?
De maat wordt weergegeven middels een gedrukte code op het rubber van de band. Deze getallen en letters combinatie laat zien welke maat je hebt. Krijg jij nieuwe velgen? Let er dan op dat de maat dan verandert. Een bandenmaat kan zijn 295 / 35 R20 – 105Y.

 • 295 wil zeggen de breedte van de band in millimeters.
 • 35 is de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (in dit voorbeeld 35%.
 • De R houdt in: Radiaal (betekent dat de koorden radiaal door de band lopen).
 • 20 beschrijft de velgmaat (hier dus 20 inch).
 • 105 staat voor laadindex (load index), oftewel het maximale draagvermogen. In ons voorbeeld is dat een max. belasting van 925kg.
 • De afsluitende letter (Y) staat voor de maximale snelheid waarmee je kunt rijden. staat bijvoorbeeld voor snelheden tot300 km/h.

Ben jij een intensieve autorijder?
Ben jij iemand die veel of weinig kilometers maakt? Met ons Hollandse klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (rond de 10.000 km) dan is een een all-season band een geschikt type. Zit je echter dagelijks veel op de weg en ga je graag op wintersport? Een winterband rijden is dan van november tot april echt essentieel. Tip: zoek ook eens naar tweedehands autobanden Roderwolde.

 • Veel mensen rijden zomerbanden gewoon het hele jaar door.
 • Winterbanden zijn pas echt nuttig als je veel kilometers rijdt (in de winter) en als je jaarlijks op wintersport gaat.
 • De 4-seizoenen band is een perfecte tussenoplossing en biedt het hele jaar door uitstekende prestaties.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kan je kopen in verschillende prijsgroepen: Voordelig, uitstekend en het topsegment. Welk model voor jou geschikt is hangt af van het vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt en de jaarlijkse kilometrage. Bestel een A-merk als bijv. Continental of Hankook in situaties waarbij je dagelijks veel kilometers aflegt, een pittige rijstijl hebt en een auto met een groot vermogen hebt. Ben je niet zoveel onderweg en vooral binnen de bebouwde kom? Heb je een licht autootje (bijv. een Renault Twingo) en doe je het rustig aan in het verkeer? Neem dan gerust een budgetband van bijvoorbeeld Grenlander of Royal Black.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van premium merken als Michelin of Firestone zijn de duurste op de markt. De slimme rijder checkt regelmatig aanbiedingen van online of lokale bandenleveranciers. Op deze manier kan je heel goedkope autobanden in Roderwolde bestellen, soms met wel 40% korting.

 • Profiteer van de autobanden outlet in Roderwolde: nieuwe wielen met velgen in de budgethoek.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Roderwolde: tweedehands artikelen van prima kwaliteit die nog vele kilometers mee kunnen.
 • Alles-in-1-pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit is het mogelijk jaarlijks 2 keer de banden te wisselen inclusief (de)montage, balanceren, uitlijnen en bandenopslag al vanaf €132,50 per jaar.

Veelgestelde vragen

Wanneer zijn banden aan vervanging toe?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. De wettelijke minimale profieldiepte is voor alle banden in Europa 1,6 mm. In de praktijk wordt geadviseerd om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Bij winterbanden ligt dit zelfs op minimaal 4 mm. Na een periode van zo’n 5 jaar raden we aan ook te wisselen. Als alles juist gebalanceerd en uitgelijnd is zijn de voorbanden doorgaans na 40.000 km wel af. De achterbanden kennen een langere levensduur en kan je eventueel naar voren halen.

Hoe houd ik mijn banden langer goed?
Achterhaal een paar keer per jaar of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom extra brandstofverbruik en slijtage door ze te laten balanceren en/of je auto uit te lijnen bij een garage. Verder moet je ervoor zorgen dat je altijd met het juiste bandentype rijdt (zomer v.s. winter). De set die je niet gebruikt kan je opslaan bij de bandenopslag Roderwolde.

Wat zijn de prijzen van autobanden wisselen in Roderwolde?
Op korte termijn banden vervangen in Roderwolde kost je zo’n €55,00 per bandenset (indien je band en velg in 1x laat wisselen, oftewel een wielenwissel). Als je kiest voor een seizoenswissel waarbij de nieuwe band op de huidige velg gezet wordt kost dit circa €99,5 (inclusief montage, ventielen en balanceren). Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €65,00 per 6 maanden.

Hoe werkt een runflat band?
Door het rijden op de runflat banden kan je ervan uitgaan dat jij niet meer langs de weg komt te slaan met lekke banden. Met behulp van de versterkte wang is het mogelijk om nog zo’n 80 kilometer te blijven rijden als de band onverhoopt lek raakt. In die situatie kan jij dus nog naar huis rijden of naar een specialist. Het klassieke reservewiel of thuiskomertje worden zo dus ook bespaard.

Waar moet ik op letten bij caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (net als voor de bestelwagen). De voordelen zijn een extra draagvermogen, een ruimere bandbreedte in de bandenspanning en minder gevoelig voor beschadigingen. Let op: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je op vakantie? Check dan de spanning en en natuurlijk het profiel. In de praktijk wordt geadviseerd om deze iedere zes jaar te vervangen. Doe dit tijdens een wielenwissel in Roderwolde.

Plaats een reactie