Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Foxwolde

Ben je op zoek naar nieuwe autobanden of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Foxwolde? Op www.autobandenspot.nl vind je onder andere de meest populaire webwinkels in voordelige autobanden van alle merken en gegevens van garages voor een snelle bandenwissel. Als laatste bieden wij uitgebreide informatie over de banden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw budget.

 • Goede banden zorgen voor een betere tractie en een beter remvermogen.
 • Het is belangrijk dat je elk seizoen rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Foxwolde inclusief het balanceren en eventueel uitlijnen kan al voor €41,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Maar voor de algehele wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter.
 • Degelijke banden van de beste merken zoals Nexen bestel je al vanaf €350. Budgetmerken als Cheng Shin bestel je al vanaf €225 per 4.

Nieuwe banden kopen en laten monteren?

Vergelijk services voor snelle banden montage in Foxwolde

Banden wisselen in Foxwolde

De jaarlijkse bandenwissel bij een autobedrijf in Foxwolde is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste weggebruikers laten het twee keer per jaar vervangen. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) nemen we de winterband en ronde maand maart kiezen we weer voor de zomerband. Thuis de banden wisselen is niet eenvoudig. Daarbij vraagt het wat ruimte en professioneel gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Foxwolde ontneemt veel stress:

 • Je weet 100% zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het kost je amper tijd en je hoeft niet te sjouwen met zware banden.
 • Je hoeft geen spullen zoals een krik of dop- of kruissleutel te kopen.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en voorzien van een nieuw ventiel.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je bespaart tijd door het te combineren met APK- of onderhoudsbeurt.
 • Bij steeds meer services kan je (tegen een meerprijs) kiezen voor een (mobiele) bandenwissel aan huis in Foxwolde.

Hoe lang gaan banden mee?
Een banden montagebedrijf kan je ook vertellen of het profiel op de banden nog toereikend is. Voor zomerbanden geldt een minimaal profiel van 2 mm. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseren wij daar 4 mm. Ook in het geval het rubber uitgedroogd en versleten aanvoelt moeten er nieuwe banden op. Vaak is dit na 37.500 kilometer. De exacte levensduur van autobanden verschilt en hangt met name af van type rijstijl, wegdek en klimaat. Check om de 2 weken de bandenspanning voor een langere levensduur.

Wat is een auto uitlijnen?
Een voertuig waarbij de uitlijning niet goed is uitgevoerd rijdt oncomfortabel, trekt naar één kant en stuurt raar. Doorgaans zien we dan ook een onzuinig brandstofverbruik en snelle bandenslijtage. Uitlijnen betekent dat alle vier de wielen weer recht op het asfalt staan. Dit verbetert de wegligging, een aantrekkelijk brandstofverbruik en het vergroot de levensduur van de band. Een personenauto uitlijnen kost je ongeveer €75,00.

Autobanden balanceren
Trillend stuur of dashboard? De kans bestaat dat je de banden moet laten balanceren. D.m.v. een speciale machine wordt de onbalans in het wiel opgeheven. Dit voorkomt een instabiele wegligging, verbruik je minder benzine en voorkom je onnodige bandenslijtage. Bij een nieuwe set banden (wissel) zijn deze kosten volledig inbegrepen.

Lokale banden garages in Foxwolde

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Foxwolde? In de tabel in het volgende blok bieden wij garages en bandenwinkels uit de regio (provincie Drenthe). Deze garages kunnen je helpen bij wisselen, uitlijnen, sipen, (de)monteren, trimmen, balanceren van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website vind je ook montagebedrijven in Leutingewolde, Nieuw-Roden, Alteveer, Roderesch en Lieveren.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-foxwolde

Goedkope autobanden Foxwolde

Ben je aan het zoeken naar nieuwe autobanden voor jouw wagen? Het is je misschien al opgevallen dat er een enorm aanbod is. Elk model en merk heeft positieve en negatieve punten. Welke moet ik nu kopen? Factoren die hieraan ten grondslag liggen zijn de rijstijlen, de gebruiksintensiteit, de kwaliteit van het wegdek waar je op rijdt en kenmerken van de auto zelf. Tip: de banden van bijna alle Europese merken voldoen aan aan alle normen, dat geldt ook voor de de goedkoopste banden. De verschillende banden kunnen we grofweg indelen in 3 groepen:

CategorieType autoKM (op jaarbasis)Rij-kenmerkTarief
1. Hoogste klasseGroot vermogenVeel kilometersEnergiek195
2. MiddenklasseDoorsnee autoDagelijks gebruikNormaal€112
3. GoedkoopsteKleine auto’sBeperkt gebruikBeheerst€70

Vergelijk online bandenshops
Via internet je aankopen doen? In het onderstaande schema bieden we je betrouwbare aanbieders die ook leveren en een voordelige bandenservice in Foxwolde hebben. Op Autobandenspot.nl zoek je ook meer informatie over: Beste autobanden

Wanneer zomerbanden?

De zomerband biedt de beste prestaties bij zomerse temperaturen boven de 7 °C. Over het algemeen worden deze vanaf het voorjaar geplaatst. De winterbanden worden er dan afgehaald en deze laat je vaak bij de garage opslaan. Zomerbanden in Foxwolde monteren bevordert de grip, een kortere remweg, voorkomt onnodige slijtage en voert het water uitstekend af vanwege de doorlopende sleuven.

 • Geschikt voor temperaturen boven de 7 graden celsius. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Meer grip op het wegdek.
 • Geschikt voor hogere snelheden.

Winterbanden wisselen Foxwolde

Winterbanden bieden de beste grip vanaf november en worden weer gedemonteerd in maart/april. Ze beschikken over meer profiel en de rubbersamenstelling is veel zachter. Dit zorgt voor een kortere remweg, directer contact met de weg en een ideale rijervaring bij nat en koud weer. In verschillende Europese landen (Duitsland, maar ook Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Noorwegen, Zweden, Frankrijk) riskeer je zelfs een boete als je op de verkeerde banden rijdt.

 • In hun element in het najaar en in de winter.
 • Speciaal profiel dat zich vastbijt in de sneeuw.
 • Voorkom boetes in landen waar het verplicht is.

Extra informatie over 4 seizoenenbanden

De 4-seizoenenband is een speciale variant waar je het hele jaar door plezier van hebt. De beste keuze als je niet heel veel rijdt en niet jaarlijks door wintersportgebieden rijdt. Steeds meer automobilisten kiezen voor all season banden: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt prima grip bij alle weersomstandigheden. Waar je wel op moet letten is dat je bij extreem weer grip verliest.

 • Goedgekeurd voor winterse omstandigheden in Oostenrijk en Duitsland.
 • Je hoeft niet 2 keer per jaar van banden te wisselen.
 • Met name geschikt als je niet al te veel kilometers rijdt en niet op wintersport gaat.

Prijzen autobanden juni 2024 vergelijken
Informatie achterhalen over de kosten van nieuwe autobanden in Foxwolde kopen? In het overzicht hierna verstrekken wij de actuele prijzen van verschillende soorten en merken. Let op: dit zijn kosten exclusief monteren, balanceren en uitlijnen. Op deze website lees je ook aanvullende info over: Cijfers en letters op autobanden.

MerkTypeAfmetingenPrestatieTarief
Michelinprimacy 4225/40 R1892Y€110
Continentalwintercontact ts 860 s255/40 R20101W€269
Vredesteinquatrac 5235/40 R1996Y€191
Bridgestonebliz. dm v2 mfs215/60 R1796S€137
Goodyearultra grip 9175/65 R1490T€195
Dunlopsp winter sport 3d265/45 R18101V€42
Pirellip-zero (pz4)265/40 R22106Y€238
Hankookventus s1 evo2 k117245/40 R1795Y€113
Kumhoha31215/65 R1698H€80
Uniroyalrainexpert 3 xl205/60 R1696Y€88
Nexenroadhtxrh5245/70 R17110T€121
Firestoneroadhawk185/55 R1683V€85
Superiaecoblue 4s225/45 R1794W€50
Savaadapto hp205/55 R1691H€87
Maxxiswp-05 arctictrekk195/55 R1589H€74
Toyoproxes cf2 suv215/70 R16100H€78
Overzicht met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Noordenveld).

Zoek direct jouw band

Check acties en aanbiedingen en bespaar tot wel 45%

Keuzehulp: welke band moet ik kiezen?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden nodig hebt zijn er diverse onderwerpen die relevant zijn. In eerste instantie uiteraard de maat van de band, hoeveel kilometer je per jaar rijdt en hoeveel geld je wil uitgeven.

De bandenmaat
De maat wordt geperst op de flank van de band. De reeks aan cijfers en letters helpt jou snel op weg bij het keuzeproces. Laat jij andere velgen onder de wagen zetten? De oude maat kan dan wel eens veranderen. Een van de bandenmaat codes is: 295 / 35 R20 – 105W.

 • 295 staat voor de doorsnede van de band in mm.
 • 35 geeft de hoogte van de band aan, weergegeven als percentage van de breedte (hier dus 35%.
 • De betekenis van R = Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 20 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hierbij dus 20 inch).
 • 105 staat voor het maximale draagvermogen. In onze voorbeeldmaat duidt dit op een max. belasting van 925kg.
 • De laatste letter (W) is een label voor de maximale snelheid die gereden mag worden. staat in ons geval voor een max. snelheid van 270 km/u.

Wat voor rijgedrag heb je?
Bekijk eerst of je veel/weinig, en rustig of dynamisch rijdt? In het milde klimaat van Nederland is de zomerband de meeste maanden de beste optie. Wanneer je een incidentele autorijder bent (+/- 15.000 km) dan is de all 4-seizoenen band een zuinigere optie. Zit je echter dagelijks veel op de weg en kom jij graag in de wintersportgebieden? Kiezen voor winterbanden is dan van november tot april uitermate geschikt. Tip: check ook eens de voorraad tweedehands autobanden Foxwolde.

 • Met onze zachte winters kan je de zomerband eigenlijk het hele jaar rijden.
 • Winterbanden zijn interessant zodra je elke winter veel gaat rijden en bij vorst of sneeuw.
 • De 4-seizoenen band is eigenlijk een mix van beide soorten en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Dure of goedkope banden?
Autobanden kun je onderbrengen in velerlei prijscategorieën: Instap, prijs-kwaliteit en A-segment. Welke groep jij moet kiezen is met name afhankelijk van het aantal PK’s van de auto, je manier van rijden en de jaarlijkse kilometrage. Neem een A-merk zoals Goodyear of Maxxis als je veel kilometers maakt, veel buiten de stad rijdt en een auto met veel PK’s hebt. Rij je weinig en zit je maar weinig op de snelweg? En heb je een kleine stadsauto (bijv. een Citroën C1) en een rustige rijstijl? Dan kan je prima overweg met een budgetband van o.a. General Tire en Riken.


Kortingen en aanbiedingen juni 2024

Nieuwe autobanden van A-merken als Goodyear of Superia zijn niet goedkoop. De slimme rijder vergelijkt de aanbiedingen van de grote en lokale bandenleveranciers. Zo kan je heel goedkope autobanden in Foxwolde bestellen, soms met wel 25% voordeel.

 • Bezoek de autobanden outlet in Foxwolde: spotgoedkope wielen en velgen in de uitverkoop.
 • Eventueel zijn er ook gebruikte banden Foxwolde: tweedehands artikelen van prima kwaliteit en waar je nog veel veilige kilometers mee kunt maken.
 • Alles-in-1-pakket: Bij services als Euromaster, Profile en Kwikfit laat je twee keer per jaar de banden vervangen inclusief (de)montage, balanceren en bandenopslag al voor €160,00 per 12 maanden.

Veelgestelde vragen van bezoekers

Wat is het moment dat ik mijn banden moet vervangen?
Daarvoor kijk je eerst naar de profieldiepte. Wettelijk gezien moeten je banden een profieldiepte van ten minste 1,6 mm hebben. Het advies is om zomerbanden te vernieuwen bij minder dan 2 millimeter profiel. In de regel ligt het advies voor winterbanden op 4 millimeter. De kwaliteit neemt na zo’n 5 jaar ook flink af. Bij een redelijke rijstijl hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. Achterbanden gaan langer mee, en kan je eventueel wisselen naar voren.

Is de levensduur van mijn banden te verlengen?
Achterhaal een paar keer per jaar of je wel rijdt met de aanbevolen bandenspanning. Voorkom trillingen en onregelmatige slijtagedoor ze te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tevens is het van groot belang dat je in de zomer en winter met de juiste banden rondrijdt. Levensduur kan je ook verlengen door te kiezen voor bandenopslag Foxwolde.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Foxwolde?
Op korte termijn banden vervangen in Foxwolde laat je al uitvoeren voor €35,00 voor een totale set (de band inclusief velg wordt gewisseld, bekend als wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de band van de velg gedemonteerd moet worden kost dit ongeveer €95,99. Montage, balanceren en ventielen zijn inbegrepen. Qua bandenopslag kosten moet je uitgaan van €60,00 per seizoen (zomer of winter).

Wat is het voordeel van runflat banden?
Het is bij runflat banden een zekerheid dat lekker banden je niet meer zullen ophouden. Middels de versterkte wang kan je nog 80 kilometer doorrijden als de lucht uit je band is. Op die manier rijd je jouw auto veilig naar huis of naar de dealer. Een zogenaamd thuisbrengertje of reservewiel zijn dan ook niet meer aan de orde.

Wat zijn caravanbanden?
Dit soort wordt ingedeeld in de C-banden groep (net als voor de bestelauto). Je kunt rekenen op een hoger draagvermogen, ze hebben een fors hogere bandenspanning dan normaal en sterker ontwikkeld. Opgelet: caravanbanden slijten met name door stilstaan en rijden met onderspanning.Bekijk voor vertrek naar een vakantiebestemming altijd de spanning van de banden en de status van het profiel. De garages adviseren om deze elke 6 jaar te vervangen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Foxwolde.

Plaats een reactie