Autobanden vergelijken
Vind de beste banden voor je auto!

DIRECT VERGELIJKEN

Bandenservice Velddriel

Direct nieuwe autobanden kopen of wil je alleen je zomer- of winter banden laten wisselen in Velddriel? Op deze website bieden wij de beste aanbieders van winter- zomer- en all season banden en servicepunten waar je terecht kunt voor een bandenwissel. Daarnaast lees je hier uitgebreide info over de autobanden waar je uit kunt kiezen en vertelt onze keuzehulp welk product strookt met jouw auto.

 • De juiste band zorgt voor grip op het moment dat je het nodig hebt.
 • Het is ontzettend belangrijk dat je in de zomer en in de winter rijdt met de juiste banden.
 • Een bandenservice op locatie in Velddriel inclusief demontage, balanceren en montage laat je al doen vanaf €41,00.
 • De wettelijke minimale profieldiepte van banden bedraagt 1,6 mm. Om ongelukken te voorkomen wordt het aanbevolen om bij 2 millimeter over te gaan tot vervanging. Bij winterbanden luistert dit nog nauwer: minimaal 4 mm.
 • Kwalitatieve banden van de betere merken als Firestone koop je al vanaf €340. B-merken als Imperial All kosten gemiddeld zo’n €200 voor een complete set.

Banden kopen en laten plaatsen?

Maak afspraak bij banden montage in Velddriel

Banden wisselen in Velddriel

In het voorjaar en najaar een bandenwissel bij een autobedrijf in Velddriel is belangrijk om onder alle weersomstandigheden grip te houden. De meeste mensen doen dit twee keer per jaar. Als het weer wat kouder wordt (oktober/november) rijden we op de winterband en rond maart / april nemen we weer de zomerband. Dit zelf doen is best een complexe klus. Bovendien eist dit wat ruimte en bepaald gereedschap. Goedkoop banden wisselen in Velddriel heeft verschillende voordelen:

 • Je weet zeker dat alles veilig en juist geplaatst wordt.
 • Het bespaart je veel (voorbereidings)tijd en het scheelt veel stress.
 • Duur wisselmateriaal (krik, kruis- en dopsleutel) zijn niet nodig.
 • Je banden worden direct gebalanceerd en en eventueel kan je auto worden uitgelijnd.
 • Je kan je banden direct laten opslaan.
 • Je kunt het combineren met de APK of onderhoudsbeurt.
 • Soms heb je de optie tot een (mobiele) bandenwissel aan huis in Velddriel.

Hoe lang gaan banden mee?
Een autogarage controleert ook of het profiel niet minder dan de wettelijke slijtgrens bedraagt. Zomerbanden hebben een profieldiepte van minimaal 2 mm. Bij winterbanden adviseren wij minimaal 4 mm. Ook in het geval de band uitgedroogd of beschadigd is is het tijd voor nieuwe banden. In de regel is dit na 50.000 kilometer. Hoeveel kilometer je precies kunt maken met 1 set banden hangt met name af van het type auto en jouw rijstijl. Controleer regelmatig de bandenspanning om de levensduur te vergroten.

Wanneer auto uitlijnen
Een auto die op onjuiste wijze is uitgelijnd rijdt oncomfortabel, trekt iets naar rechts of links en stuurt raar. Ook leidt het tot een onnatuurlijk brandstofverbruik en opvallende slijtage aan binnen- of buitenkant. Uitlijnen wil zeggen dat alle wielen op de juiste manier, 100% recht, worden gemonteerd. Het gevolg is een goede wegligging, een lager brandstofverbruik en het zorgt dat de banden veel langer meegaan. Uitlijnen van de wagen kost je ongeveer €80,00.

Balanceren van de autobanden
Heb je tijdens het rijden last van een trillend stuur? In dat geval kan het zijn dat je de banden moet laten balanceren. Met een balanceerapparaat wordt het gewicht weer gelijkmatig over de banden verdeeld. Zo vergroot je de verkeersveiligheid, je rijdt zuiniger en gaan de banden extra lang mee. Bij een (wissel) complete nieuwe set wielen wordt dit doorgaans standaard uitgevoerd.

Vind lokale banden garages in Velddriel

Probleemloos en voordelig banden vervangen in Velddriel? In de tabel in het volgende blok vind je contact- en adresgegevens van bedrijven en bandenwinkels in jouw omgeving (provincie Gelderland). Deze garages ondersteunen je bij (de)monteren, trimmen, balanceren, uitlijnen, repareren, sipen van banden. Tevens kun je terecht voor bandenopslag (bandenhotel). Op deze website check je daarnaast ook montageservices in Hoenzadriel, Kerkdriel, Hurwenen, Ammerzoden en Hedel.

Er zijn geen autogarages gevonden!
Als eerste jouw autobedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

banden-wisselen-velddriel

Goedkope autobanden Velddriel

Ga jij een bestelling plaatsen voor nieuwe banden voor jouw auto? Je merkt al snel er ontzettend veel beschikbaarheid is. Elk merk heeft weer bepaalde kenmerken en voordelen. Het kan daarom lastig zijn de juiste te selecteren. Dit hangt af van jouw rijgedrag, de afstanden die je rijdt, of je voornamelijk op de snelweg rijdt en het gewicht van de auto. Tip: de banden van Europese fabrikanten zijn in de basis gewoon goed, dat geldt evengoed voor de goedkoopste banden. De verschillende banden verdelen we onder in 3 classificaties:

ClassificatieAutoKM (op jaarbasis)RijstijlKostprijs
1. A-segmentGrote motor50.000+ Driftig€184
2. GoedDoorsnee autoRond 30.000Herkenbaar€114
3. BasisKleine autootjesWeinig kilometersStatisch€67

De beste aanbieders vergelijken
Direct online je bestelling plaatsen? In het volgende overzicht doorzoek je betrouwbare online garages die overal bezorgen en een voordelige bandenservice in Velddriel hebben. Op deze website lees je ook extra informatie over: Cijfers en letters op autobanden

Zomerbanden

De zomerband is geschikt in het voorjaar en de zomer (vanaf 7 graden). Normaal gesproken rijdt je van maart tot oktober met deze band. De garage demonteert de winterband en slaat deze (indien gewenst) op. Zomerbanden in Velddriel monteren biedt maximale grip bij hogere temperaturen, een kortere remweg, voorkomt onnodige slijtage en een uitstekende waterafvoer bij natte weersomstandigheden dankzij de brede sleuven.

 • Bij temperaturen boven de 7 graden. Presteert optimaal vanaf maart tot oktober.
 • Veel meer grip bij hogere temperaturen.
 • Een vermindering in het brandstofverbruik.

Direct winterbanden wisselen Velddriel

Winterbanden geven de beste prestaties vanaf oktober/november en gaan er weer af in het voorjaar (maart/april). Ze beschikken over meer profiel en het rubber is een stuk zachter. Dit verbetert de remweg, meer grip tijdens het rijden en geeft een veiliger gevoel in de auto tijdens gure (winterse) weersomstandigheden. In diverse Europese landen (o.a. Duitsland en Luxemburg, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Noorwegen, Zweden) wordt het rijden van de verkeerde banden bestraft met een boete.

 • In hun element bij natte en winterse omstandigheden.
 • Extra kartels in het profiel voor meer grip bij sneeuw.
 • Je kunt het herkennen aan het ijsbergje op de band.

all season banden: informatie en voordelen

De 4-seizoenenband is een bijzondere mix waar je het hele jaar door kunt gebruiken. Een prima oplossing als je niet al te veel kilometers maakt en voornamelijk in Nederland rijdt. All season banden zijn vooral gemakkelijk in gebruik: een bezoekje aan de garage voor de bandenwissel is niet nodig en je hebt het hele jaar voldoende grip. Een belangrijk nadeel is dat het niet zo geschikt is voor rijden in de bergen.

 • Standaard een goede wegligging in tijdens alle weersituaties.
 • Je bespaart flink op de kosten.
 • Ideaal als je tot circa 15.000 kilometers rijdt en je in de winter niet in Duitsland of wintersportgebieden komt.

Prijzen autobanden april 2024 vergelijken
Meer weten over de investering in nieuwe autobanden in Velddriel kopen? In het onderstaande schema verstrekken wij de verwachte tarieven van diverse types en merken. Dit zijn artikelprijzen, en dus exclusief het monteren, uitlijnen en balanceren. Op dit portaal lees je ook meer informatie over: Banden in de zomer.

MerkTypeFormaatKenmerkPrijs
Michelincity pro300/0 R1852S€65
Continentalwintercontact ts 850p215/65 R1698H€106
Vredesteinquatrac 5185/65 R1486T€64
Bridgestones001245/45 R19102Y€157
Goodyearvector 4seasons suv gen-2235/55 R18100V€136
Dunlopwinterresponse 2185/60 R1482T€71
Pirellisport demon140/70 R1867V€129
Hankookventus prime2 k115255/45 R18103H€125
Kumhows71 xl275/45 R20110W€146
Uniroyalms plus 77xl fr245/40 R1897V€120
Nexenn fera su1225/55 R1695V€81
Firestonewinterhawk 3175/70 R1382T€65
Superiaecoblue 4s205/60 R1692H€47
Savaeskimo suv 2215/60 R1796H€150
Maxxisma-sas205/70 R1697H€90
Toyoproxes s/t 3 xl305/45 R22118V€205
Lijst met onkosten van een nieuwe set banden (gemeente Maasdriel).

Zoek direct jouw band

Ontdek hier de beste aanbiedingen en bespaar tot 25%

Keuzehulp: welke band is goed voor mijn wagen?

Vanaf het moment dat je nieuwe banden gaat kopen zijn er veel factoren die belangrijk zijn. Denk aan het kiezen van de juiste maat, wat voor weggebruiker je bent en wat je budget is.

Jouw bandenmaat
De maat wordt geperst op op de band. Deze combinatie van cijfers en letters geeft weer wat de actuele maat is. Neem je nieuwe velgen? In dat geval kan het zijn dat je een andere maat nodig hebt. De bandenmaat kan bijvoorbeeld zijn 215 / 70 R14 – 92V.

 • 215 maakt duidelijk hoeveel millimeter breed de band is.
 • 70 slaat op de hoogte van de band, als afgeleide (percentage) van de bandbreedte (hierbij dus 70%.
 • De R staat voor Radiaal (stalen koordlagen in de breedte van de band aangebracht).
 • 14 geeft duidelijkheid over de velgmaat (hier dus 14 inch).
 • 92 geeft een indicatie van het maximale draagvermogen. Deze waarde staat voor een maximale belasting van 630kg.
 • De afsluitende letter (V) geeft de maximumsnelheid van de band weer. betekent snelheden tot 240 km/u.

Wat voor weggebruiker ben jij?
Ga eerst na of je veel rijdt of juist weinig? In ons zachte klimaat zijn standaard zomerbanden vaak veruit de beste keuze. Als jij een beperkte gebruiker bent (+/- 15.000 km) dan is wellicht de all-season band aan te raden. Ben je elke dag veel te vinden op het asfalt en kom je ook in de winter in Duitsland of Oostenrijk? In dat geval is de winterband van oktober/november tot maart/april het meest interessant. Tip: informeer ook eens naar tweedehands autobanden Velddriel.

 • Het is in principe mogelijk om het hele jaar op zomerbanden te rijden.
 • Winterbanden bieden pas hun meerwaarde als je veel kilometers in de winter maakt en bijvoorbeeld regelmatig op skivakantie gaat.
 • De vier seizoenen band is een hele goede middenweg en biedt elke maand van het jaar prima kwaliteit.

Prijzen
Autobanden kan je vinden in drie prijscategorieën: Goedkoopste, middenklassen en topklasse. Welk artikel voor jou ideaal is heeft te maken met het vermogen van de auto, de manier waarop je rijdt het aantal kilometer per jaar dat je rijdt. Onze voorkeur gaat uit naar A-merken zoals Continental of Toyo als je veel op de weg zit, een dynamische rijder bent en een flinke motor in je auto hebt. Ben je niet zoveel onderweg en ben je met name binnen de bebouwde kom te vinden? Heb je een licht autootje (bijv. een Peugeot 108) en doe je het rustig aan? Je kunt dan kiezen voor een budgetband van B-merken als Kormoran en Taurus.


Dagdeals en aanbiedingen april 2024

Nieuwe autobanden van bekende merken als Bridgestone of Toyo zijn best kostbaar. De slimme rijder zoekt naar aantrekkelijke aanbiedingen van grote online bandenleveranciers. Hierdoor kan je dikwijls goedkope autobanden in Velddriel bestellen, en ontvang je tot 20% voordeel.

 • Neem ook eens een kijkje bij de autobanden outlet in Velddriel: nieuwe wielen en velgen bestel je dan met flinke kortingen
 • Het alternatief is gebruikte banden Velddriel: tweedehands producten die nauwelijks gebruikt zijn die je voor een scherpe prijs kunt inkopen.
 • Compleet pakket: Bij autogarages zoals Profile, Euromaster en Kwikfit laat je twee keer per jaar je banden wisselen inclusief (de)montage, balanceren, testen en bandenopslag al vanaf €132,50 op jaarbasis.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoe weet ik wanneer ik de banden moet vervangen?
De profieldiepte geeft direct het antwoord. De wettelijke minimale profieldiepte in Nederland is 1,6 mm. Echter, het algemene advies is om nieuwe zomerbanden te nemen als het profiel minder dan 2 millimeter is. Voor winterbanden ligt het advies op ten minste 4 millimeter. Na ongeveer 5 jaar moet je de banden sowieso wel vervangen. Onder normale omstandigheden hebben je voorbanden het na 35.000 al wel zwaar. De slijtage aan de achterbanden treed wat later op.

Hoe houd ik langer sterke banden?
Bekijk een keer per maand of je banden niet slap zijn met een spanningsmeter. Voorkom trillingen en onnodige slijtage door de banden te laten balanceren en door tijdens de APK te vragen naar uitlijnen. Tevens is het belangrijk dat je banden rijdt die passen bij het klimaat / temperatuur. Kan je deze niet thuis opslaan? Dan kies je voor bandenopslag Velddriel.

Hoeveel kost autobanden wisselen in Velddriel?
Op locatie banden vervangen in Velddriel regel je al voor €42,50 voor een totale set (mits de band al op de velg zit, dit heet een wielenwissel). Wanneer we spreken over een seizoenswissel waarbij de velg op de andere band wordt gemonteerd kost dit ongeveer €99,99 (met daarbij balanceren en nieuwe ventielen). Kosten voor bandenopslag zijn +/- €50,00 per seizoen.

Runflat banden, wat zijn het en hoe werkt het?
Runflat banden zorgen ervoor dat het tijdperk van de lekke band geschiedenis wordt. Door gebruik te maken van de verstevigde wanden kan je nog (voorzichtig) 80 km blijven rijden op het moment dat de band lek raakt. Zo kan je veilig naar huis of naar een vakgarage. Het welbekende reservewiel of een thuisbrengertje zijn dan ook verleden tijd.

Wat zijn caravanbanden?
Deze C-banden zijn een apart segment (deze gebruik je ook voor een bestelauto). Je kunt rekenen op de aantrekkelijk draagcapaciteit, een potentieel hogere bandenspanning en minder vatbaar voor scheuren en vuil. Opgelet: als de caravan lang stilstaat slijten de banden en drogen ze uit. Ga je een stuk rijden? Bekijk dan de bandenspanning en de profieldikte. In de praktijk wordt geadviseerd om ze om de 6 jaar te vernieuwen. Laat dit bijvoorbeeld uitvoeren tijdens de wielenwissel in Velddriel.

Plaats een reactie